whoami,
в момента нямам необходимата енергия да емпатирам и да отработвам чужди проблеми, възстановявам се от престой в болница, затова не съм ти отговорила на лични.
Виждам, обаче, че насилието от страна на майка ти е излязло наяве и съжалявам за всичко, през което си преминал и продължаваш да преминаваш. Знам какво е да имаш нездрав, нарцистичен родител и да няма към кого да се обърнеш, за да те "спаси" навреме. Последствията и следите върху личността и живота са неизбежни и, колкото и да теоретизираме, малко хора биха разбрали – емпати или други, преживели същото.
Работи върху себе си, такъв живот сме си избрали преди да дойдем на Земята, Волтрони сме и т.н.
Прощавай, не предполагах, че се срещаш със здравословни проблеми! Желая ти по-скорошно пълно възстановяване!
whoami,
В психотерапията не се цели кой по-бързо ще нацели или не. Следва се естествения ход и индивидуалността на всеки, която е специфична.
Не се увличай по подобни писания.
Тръгнал ли си по този път е важно да имаш търпение, воля и да намериш наистина добър терапевт, който да хармонира с теб!
Видях, че те привлича дълбинната психология и си позволявам да ти препоръчам д-р Огнян Димов (психоаналитик) - преди няколко месеца бях на едно обучение, на което той беше водещ и съм с много добри впечатления от него, като опит и знания!
Благодаря ти за препоръките! Мисля, че от всеки човек по пътя си имам какво да науча.
Иначе за избора на текущия си психотерапевт много държах да е специалист в областта на сексуалността и по тези критерии се водех от самото начало. Не съм знаел, че работи с дълбинна психология, но това се оказва голям плюс, тъй като наистина отговаря на потребностите ми за тип и ниво на работа. Ще имам предвид, разбира се, споделеното от теб, макар че не смятам да "скачам" от един терапевт на друг просто така, тъй като връзката, която се установява е дълбока и силна. Мисля, че съм намерил моя човек и съм много благодарен за това!
И никак не на последно място съм благодарен на вас, които се включихте с коментарите си! Те
наистина ми помогнаха много!!