Зачетох се в това, което обсъждате и като някой, който има планети във 2-ри, 6-ти и 8-ми, мога да кажа, че действително нямам почти никакви проявления по тях, което не знам дали се дължи на факта, че планетите не "виждат" Асцендента.
Марс У7 К2 в нулевия градус на рак не ми е дал сериозна връзка - ни съжителство с мъж, ни брак, отделно не ми е донесъл пари, намирайки се в този дом, но и е трудно да определя дали има достойнства и сила, за да го направи. Макар и в падение, той все пак е в собствена терма, а и е в секта в нощната ми карта. Мога да кажа и че в никакъв случай не ми дава енергия, където и да транзитира.
Плутон, който е съуправител 7-ми К6 също не е помогнал, намирайки се във везни, нищо, че почти няма лош аспект в картатата ми. Просто кармично ме прави работяга и ми докарва разни болежки.
Нептун ми е съуправител 11-ти К8 в стрелец и е ретро на всичкото отгоре, много хора на изкуството са родени с такъв. Предимно ми е дал фобии и излишни илюзии. Казват, че имам музикален и художествен талант. И двете са останали просто хоби, далеч не съм пред публика, само в детството ми не ми пукаше и имах изяви някакви. Че и лъвският стелиум не помага, нищо, че съм печелила конкурси, ама явно с козирог на MC и управител Сатурн само съм съвестен работник, трудещ се прилежно, без да достига висоти. В 5-ти дом той ме ограничава в тези сфери сякаш.
Нептун и Плутон поне имат добър аспект към управителя на Асцендента Венера, но към него самия правят един не особено "мил" квинкокс
Юпитер и Венера, като са ми в 4-ти ъглов все пак, директни, но изгорени, първият извън секта, а другият в секта, първият в терма на Меркурий, а Венера в собствена... Силни или слаби са те, бидейки "взиращи се" в Асцендента ми и квадратиращи го? Не ги усещам обикновено тия прехвалени бенефици и не са по даването в моята карта. Че и слънце на трон имам там У5, но като има и кофти аспекти към него, как да блесна и кога, че ми се изчака чакалото?!
То май всяка планета има някакво достойнство и недостатък дали по дом на радост или не, разположение в ъглов или не, ретро или директна, в терма или не, в или извън секта, изгорена, в критичен градус или не... Със сигурност цялостният поглед върху натала дава повече отговори може би. Така на парче...