Не тълкувам картата "на внука таткото", а Лъв като първообраз какво дава в телосложение, и да не дава височина.
А високият ръст " на внука таткото" идва от това че, Меркурий е в 1-ви дом, вероятно Юпитер вижда АСЦ, Слънце, е в техния триплицитет , терма.
Меркурий е в 12д. при него, няма как да е с Асцендент в Дева и Меркурий в Лъв да му е в 1-ви дом
Иначе да- меркуриев асцендент дава издължени крайници, по-висок ръст, в повечето случаи, поне в нашето семейство е така- два асцендента в Близнаци (голямата дъщеря и внука) и четири в Дева (аз, мъжа ми и двата "зетя")
А картата на "Внука таткото" сме обсъждали тук, един път в темата "познай професията" и миналото лято като му откриха тумора в мозъка
Терми, знаци- има си генетична обусловеност за външния вид, няма как например сред баските, които са с черни очи, някой Водолей с АС в този знак да е с широко отворени, сини очи. Имам познати мъже- лъвове, които са високи за нашия стандарт, около 1.85м, не са с широк гръден кош, както пише за Лъв, а точно обратното, но им личи лъвското в погледа.
Качвам ти картата на "Лъв като първообраз какво дава в телосложение, който не дава височина."