Акрукс,все още не се ориентирам.Например,правя си карта само дирекции,без натал и транзитна планета попада върху дирекционна,или куспида на определен ден,важен за мен.Бързи планети ,като Луна,Венера,Меркурий,Марс.......
1/ Под дирекционни аспекти се има предвид аспект между планета/светило/възел по дирекция с натални.
Карта само по дирекция е един вид транзитна карта за деня Х – пише под всяка такава карта датата - кой точно ден от годината на раждането е...
2/ Дадено събитие е посочено поне на няколко места с разни предсказателни техники.
Например, Новолунието в Риби при мин беше в 6-ти дом, на градус от Хирон, втучето ми на рождения си ден се зарази от гостите с някакъв вирус (не го заради дете от гостите, а онзи, за когото бях пуснала хорар “използва ли я”) И понеже му потече нослето остана вкъщи, не ходеше на градина през изминалата седмица и аз се грижих за него. Зарази и мене, отвориха се стари (болезнени) рани (в преносен смисъл), но в това време транзитната квадратура Марс Водолей -Уран Телец заформи Тау с моя Марс У3,8 в 3д. и с Марс У 1, 5, 12 в 12д на малката дъщеря - до последно стисках зъби и траех нейното поведение, но в крайна сметка се оказах с билет за самолет и в самолета, където си поплаках стабилно като гледах украинче на съседна седалка, което се оказа родено на 11 март (внука ми е на 12-ти) и с подобно име със същата буква.
В това време имам дир. Слънце тритон с нат. Луна в края на 7д.(на К8) и квадрат нат. Уран У6 в
12д. , дир. СЛВ на нат. АС , дир Сатурн опозиция Венера и др.