fortunades, според мен Меркурий е главният заподозрян – при мен е в Дева и помня до най-малки подробности случки от ранното детство, а като цяло помня дати, числа и събития, но не помня имена – срещам бивши колежки, с които сме работили 3-4 години поред, говорим си, усмихвам им се, а после с часове се мъча да си спомня как се казват
Най-трудна ми беше историята – чета, чета и нищо не можех да запомня, затова имам тройка в дипломата (срам), но пък в математиката бях 6+ в училище, и в университета, представях се отлично на олимпиади (тогава не награждаваха с медали, а само с книги). Моят мъж е с Меркурий в Козирог, изключително паметлив, особено по история, но по математика не го търси, обаче помни с точност кога по колко евро е пращал с 20г назад
И разбира се, от значение са какви аспекти сключва планетата на ума, мисълта и учението. При теб Марка спуска Секстил към Нептун:
Този аспект показва изключителен търговец. Вие сте вежлив, ловък и идеалист, имате богато въображение и сте възприемчив към новите идеи и методи. Имате талант в актьорството, музиката, журналистиката, говоренето и писането; умеете да обрисувате с думи.
При този аспект са налице интуитивна проницателност и плодотворно въображение. Вие сте много съзидателни в писмената реч. Възможно е да имате повече от един интерес например: фотография с езотерика и поезия. Обичате да се замисляте, и да планирате схеми, по които после да действате. Обичате да проверявате почти всичко до най-дребния детайл. Вие имате ненаситно любопитство.
Тригон Меркурий - Плутон
Вие сте умен, дипломатичен, аналитичен и индивидуалист. Имате дълбоко схващане и добри сили за съсредоточаване; използвате силата на волята си интелигентно. Можете да упражнявате влияние върху другите, смел сте и обичате съревнованието. Може да очаквате твърде много от другите хора. Този аспект е добър за анализ, обучение, медицина, проучване и финансово управление.
Аспектът показва способност да се открива корена и причинната за всичко. Вие имате изключително добра концентрация. Този аспект много често се среща в наталните карти на детективи, следователи и т.н. Вие имате много добро логическо мислене. Усещате мотивите и мислите на другите.