И още нещо-може ли пр възел като влезе в 8-ми, човек да е свидетел на разни трагедии, струва ми се малко пресилено
Какво друго може да доведе до това?
Всичко може ,но не може само от настоящата прогресивна карта да "търсиш" споменатата от теб индикация.
След като има ингрес на възлите в нов дом по прогресия ,фокусът на типа изживявания ще се премести в сферата по дома ,в който се случва .Разгледай и транзитите в периода паралелно и всичко това го свързваш с натала .Да ти е по-лесно, ползвай в случая думичките -" среща/раздяла" , " посока" ,"баланс" .
Пр.Луна секстил Уран /Меркурий ,тенденция към откритост за новото-нови хора,нови идеи,нови нагласи.Понеже е аспект на подвижността,има възможност и да е мисловен аспект,според това къде се случва ,в коя област от живота,може да се достигне до по-висока степен на обективност ,а оттам и усещане за по-голяма свобода.Но тъй като участващите планети са Уран и Меркурий ,които са естествени управители на 3/11-ти домове и на самият аспект,за мен това е "Бинго!" -трябва да се експериментира с интелектуалните интереси .
От лични наблюдения ,когато пр.Луна е била секстил с Уран ,имах възможност да замина зад океана-среща с мъж ;нова нагласа към това ,с което се занимавах ;астрология-среща с човек,практикуващ същата-това са ми спомените и сега след 3 месеца ,пак ми предстои секстил на пр.Луна с Уран .Но при мен Уран е силно аспектиран и на видно място.С Меркурий -била съм твърде малка за да имам спомени.