Благодаря ви за мненията!
Не ме притеснява това, че е твърд аспект, тригон е, но и квадрат да беше, това е само гладкостта на същата енергия. Конкретният случай е моят. Новолунието беше преди една година в Овен в 7 дом. Оттогава започна силно желание за успех, за себеутвърждаване, с доста стъпки и усилия от моя страна, както и подкрепа от други хора, заваляха срещи с нови хора и предложения за работа и приятелства. Тригонът към Уран ме засили здраво в астрологията и в нови пътища на мислене и себепознание. Очаквам, че влиянието ще поотслабне в течение на времето, като се разпадне аспектът, но ще остане такава настройка или нагласа за целия цикъл, което ще е под благосклонния поглед на Уран. Вътрешното ми чувство е такова, а и изхождам от това, че началото на една система определя главните характеристики за цялото и съществуване.
Наблюдавам връзката с баща ми, заради аспекта Слънце/Уран. Рождено са в квадрат от 2* орб. Прогресивно новолунието беше абсолютно точен тригон в домовете ИЦ-7. При точния аспект бях инициатор да възстановя силно нарушените и отчуждени отношения с баща ми. Той подходи с ентусиазъм. След началните фойерверки и опити за наваксване, видяхме, че не е въпрос само на желание, ами си има неща, които не са гладки. Проблемите, които са ни разделяли преди, не изчезнаха. Но някак ги поставихме на масата да си ги гледаме и малко по малко приемаме нещата каквито са, най-вече че връзката няма да е такава, каквато ни се иска в идеалните ни представи. Това от своя страна поне на мен ми позволява да оставя проекциите към него настрана (които са формирани от някакви незадоволени нужди в миналото) и да почувствам истинския човек такъв, какъвто е, който едва след това ми се явява баща. Мисля, че това вече е истинското второ начало на отношенията ни. Аспектът с Уран е във фаза на разпад и предполагам, че за напред ще бъде така, както в предпоследното изречение - бавно и не много гладко опознаване с истинския човек и загърбване на проекции и илюзии. Последното върви по подобен начин и с мъжа ми. Много уранско ми изглежда.
Papy, картата е нощна, каква е разликата между дневни и нощни при прогресивните фази на Луната?
Имам най-накрая щастието да преживявам "изправянето" на натални квадрати до прогресивни тригони. Нещата, с които съм се борила цял живот и от които съм страдала най-много, започнаха да се разрешават. Аз четох преди време на Б.Брейди книгата и ми направи силно впечатление обяснението за разликата между аспектите на прогресивна и рождена планети и тези на две прогресивни планети. Според определението, когато се аспектират прогресивни планети, в човека назрява потребност, необходимост от нещо и той е неразубедим в това нещо, защото двете прогресивни планети изразяват вътрешни необходимости (прогресия=вътрешно развитие). Докато при натална и прогресивна планети външни фактори могат да го отклонят или да му повлияят. Логически звучи супер. Имам възможност да го проверя в реалния ми живот и се налага да коригирам тези наблюдения.
Най-напред прогресивните Венера и Марс имаха тригон преди няколко години, защото Марс става ретрограден в деня на раждането ми. Това, което се прояви тогава, беше само най-грубото и материално по контакта Венера/Марс - желанието да сключа брак с приятеля ми. Това не се случи, защото не ми стигна смелост или хъс да го осъществя. Според мен при две прогресивни планети (освен ако не са фазите на Луната), няма достатъчно ... енергия или котва, не знам, за реално проявление. Сега прогр.Венера вече е в тригон с наталния Марс. Ние сме женени от преди аспекта, но сега на много по-дълбоко ниво върви промяната и за радост - и в реалността. Марс е У8 в моята карта и се намира във 2 дом, а Венера е У2, и бавно се откъсвам от разни зависимости от емоционална и финансова поддръжка от най-близки хора. Второто нещо е, че усещам една енергия, която тече като подводна река, която не ми позволява да спирам, да застоявам в целите си и само ме тика напред в посоката, която задАде новолунието миналата година. Това е крайно нетипично за досегашния ми начин на живот.
В картата ми Сатурн и Марс са в съвпад от 2*. Прогресивният Сатурн също ми е ретро и сега е кацнал върху Марса. Така че Венерка прави прогресивен тригон и към Сатурн. С наталния ще има точен тригон след около 2 години. Това, че Сатурн ми е във 2 дом и има квадрат към Венера (като планета, свързана със самооценката и като У2), най-силно е оказало влияние върху чувството за малоценност, което цял живот ме е блокирало. Сега тая илюзия почна да се разпада, а аз стигнах до извода, че ми излиза твърде скъпо да имам ниска самооценка. И тя не е толкова ниска всъщност вече. След две години ще мога от първо лице да ви разкажа как се разрешава квадрат Венера/Сатурн, когато и двете са във взаимна рецепция и по знак (Венера в Козирог, Сатурн във Везни), и по дом (Венера У2 в 5, Сатурн У5 във 2). Вече го предусещам - ще мога да изявя себе си най-накрая и даже да печеля от това.
След 2 месеца имам важен прогресивен аспект - Луната ще направи опозиция на Марс/Сатурн в оста Овен/Везни и 2-8. Това ще образува кардинален кръст с нодалната ос. Орбисите са точни. Луната и Сатурн управляват и нодалната ос. От този кръст Венера ще прави тригон/секстил към двата края на опозицията, също точен. Ще ви разкажа какво се случва тогава. Това съвпада с квадрат на транзитния Сатурн към Слънцето, така че ще разрешавам нещо. Подготвям се да поема още отговорност и се настройвам, че ще го разрешавам чрез дипломатичност, любов, запазване на хармонията в себе си и разчитайки на по-добрата ми самооценка. Колко е лесно на думи! :012:
И накрая след 7 години Венера ще тригонира и Плутон по времето, когато транзитният Плутон ще съвпадне с наталната Венера. Удивлявам се, каква карта съм си избрала, че ми дава възможност по чист начин да проучвам различните енергии. Извинявайте за дългото словоизлияние пак, но май си подредих моите мисли словом.