The_One, мерси!
Да ти кажа, повече ме притеснява тройния транзит на Сатурн върху Нептун за цялата година. Луната във 2д ми сочи важните теми за годината. Не знам за Сатурн - при горен квадрат си бях стегнала д-то и завърших висшето ударно. Много не ме притеснява, защото имам натална опозиция и на нея разчитам. А и Сатурн ми е в тригон със стелиума в 10д - сигурно ще даде отражение.
Колкото до Уран и Луната - така ще е в следващите 2 солара заради ретроградието. Понеже Уран е У4, Луната е муданен на 4д, вероятно промените ще идват към 4д откъм някакво партньорство. Поне не е ретрограден и той )
Яя, защо толкова го мислиш този Сатурн върху Нептун? Защото Нептун е диспозитор на Слънцето ти ли? И аз съм Риба, но с Нептун в Козирог. При съвпад на Плутон с Нептун в първия ми дом - нищо. При квадрат на Плутон с Венерата ми - тотална драма, мъка, лИбов, печалби, загуби...по всички венерини теми мина. Аспектите между външни планети не дават събития. Но между външни и лични - да, те са много важни.
Сатурн в тригон към стелиума ще ти даде утвърждаване, бетониране на постигнатото. Завършване на цикъл е и то пак с усилия и постоянство, но не онези Сизифови мъки, както при Сатурнов квадрат. Тук съотношението работа - успех е 50 на 50, а не 70 на 30, како при напрегнат аспект.
За Луната в солара имам особени наблюдения. Да, казват, че сочи кризите според дома, в който е поставена. Но мисля, че трябва да се гледа наталния, а не соларния дом.
Например, Луната в настоящия ми солар е на сол. МЦ в Лъв и нат. 8 дом. По отношение на кариера и социален статус нямах никакви промени, кризи или трудности през годината. Но по осми дом имах отчетливи събития - баба почина, аз имах остро заболяване.
При теб Луната е във втори сол. и втори нат. дом. Но и по солар, и по натал, е в знака на трети дом. Няма да са засегнати доходите ти. Според мен трябва да бъдеш нащрек какво подписваш, да пазиш всякакви документи и фактури поне до започване на следващия солар.