Интересна соларна година,с планети по ъгли и асц съвпад с Плеяди.Венера в 8ми е особена ,оглежда се за чужди пари и понеже Юпитер е в 1ви,вероятността за сделка,наследство,получаване е голяма.Юпитер упр.също църковните служители,нотариуси,адвокати,юристи.Венера в 8ми може да указва и някаква интервенция,разкрасителна ,уста,вежди,зъби,кожа,коса.
Луната е аспектирана по натал с опозиция от Меркурий,а соларна е на к9-домът на внуците,на зетьове(мъже на сестри и жени на братя),подписи и договори,сделки,далечни пътешествия и премествания.Вложения,нещо ново в/за дома.Марс в 3ти -спорове с роднини,съседи,делби.
Интересна година,може да има смяна на работа(като слугинство).
Може да разбереш нещо за някой-бременност,раждане,смърт,операция.
Марс е в начален градус в 3ти дом,но близо до к4-нещо ново по неговите сигнификации,обикновено носи спорове и раздори ,проблеми около родители и имоти.
Ъглови Меркурий и Юпитер са основните играчи-сделки,договори,роднини,пътувания,документи и т.н
Но за мен Луната е много важна ,като подчертана и въпреки ,че 9ти дом е домът на страдание за нея,може би нуждите няма да са удовлетворени,или прекалено големи ....