Автор Тема: Предсказателни - солари  (Прочетена 1314164 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14398
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Предсказателни - солари
« Отговор #4110 -: Май 08, 2026, 11:37:46 pm »
Днес започва новата ми соларна година  ;) и отдавна се опитвам да чопля моя солар, но сега направих картата в астрото, че по - добре се вижда. Какво мислите за идната година с 2- 3 думи?
Честит Рожден ден и щастлива соларна година!

Weswes

• Full Member
  • Публикации: 140
« Отговор #4111 -: Май 09, 2026, 11:42:35 am »
Благодаря!

guapa79

• Sr. Member
  • Публикации: 309
« Отговор #4112 -: Август 11, 2026, 10:17:50 pm »
Качвам новия ми солар.
Годината ми изглежда силно насочена към професионална реализация чрез писане, медии, интернет и работа с публика, защото соларният МС е в Близнаци, а неговият управител Меркурий е в 11-ти дом - домът на аудиторията, екипите, социалните мрежи и големите цели, като същият Меркурий управлява и соларния ми Асцендент, което според мен директно свързва личното ми развитие с професионалното. Луната и Марс в 10-ти дом допълнително активират кариерата и публичността, Уран е близо до МС и може да донесе внезапна възможност, нетрадиционна работа, дигитална среда или рязък професионален завой, а взаимната рецепция между Меркурий в Рак и Луната в Близнаци свързва 10-ти и 11-ти дом - професията с аудиторията и хората, до които достига работата ми. Соларната Луна в 10-ти дом е в съвпад с върха на наталния ми 2-ри дом, което според мен допълнително свързва професионалната видимост, обществената реакция и работата ми с доходите и усещането ми за собствена стойност - възможно е това, което правя публично, да започне по-пряко да носи пари, но доходите да са по-динамични. Понеже Луната е в Близнаци, това още повече насочва към печелене чрез писане, говорене, медии, комуникация и работа с информация. Соларната Венера в 1-ви дом е в съвпад с върха на наталния ми 6-ти дом, което може да свърже Венерините теми - харесване, творчество, красота, отношения и пари - с работа, ежедневие и професионални ангажименти. Това може да покаже приятна нова работна среда, по-добри отношения с колеги или клиенти и възможност да бъда харесвана и оценявана именно чрез това, което върша ежедневно. В любовен план може да даде и запознанство или развитие на отношения чрез работа, общ проект, ежедневен контакт или човек, който постепенно става част от обичайния ми живот, а не остава само романтична фантазия. Слънцето е практически върху върха на 12-ти дом, затова виждам и много работа "зад кадър" - писане, работа по проект, който първоначално може да не е публичен, баща ми по болниците..., докато Меркурий върху наталния IC показва, че важни професионални решения могат да бъдат свързани и с дома или работа от вкъщи. Любовната тема също ми изглежда силно активирана - соларният Асцендент попада в наталния ми 5-ти дом и е почти точно върху наталния ми Сатурн, упр. 9-ти и 10-ти натален (награденият разказ ще бъде публикуван в сборник). Понеже е в Дева, го свързвам и с грижи около родител. Венера е силна във Везни и в 1-ви дом, Плутон е в 5-ти дом, Нептун е в 7-ми дом, а управителят на 5-ти дом Сатурн е в 8-ми дом, което за мен свързва любовта с реалната интимност, секса, доверието и последствията от една връзка. Венера е в квадрат с натален и соларен Марс, което носи силно физическо привличане и сексуално напрежение, но е и в тригон с Плутон и Уран, който е в 9-ти, така че виждам възможност за внезапно, много силно и трансформиращо привличане, но и конфликти, дето вече ги има, или човек на разстояние. Едновременно с това опозицията Венера-Нептун и Нептун в 7-ми дом ме карат да мисля, че трябва да внимавам с идеализиране, недостъпен или неясен партньор и с разминаване между силните думи и реалните действия на някой, който може и да "тъче" на няколко стана. Сатурн според мен е ключов в целия солар - той е и е в квадрат към соларната ос 5-11, което може да носи забавяне, препятствие или необходимост любовта, творчеството и желанията ми да минат през проверка за реалност, но в същото време прави тригони към наталните ми Слънце и Венера, затова не го виждам като чиста забрана, а по-скоро като възможност нещо да се материализира, ако е достатъчно зряло, стабилно и реално. Юпитер в 11-ти дом върху наталната ми Венера ми изглежда много благоприятен както за любов и социални контакти, така и за популярност, подкрепа от хора и професионално разширяване чрез публика или екип. Плутон в 5-ти дом в опозиция с наталния ми Меркурий според мен може да промени начина, по който пиша и изразявам идеи - да направи текстовете ми по-дълбоки, психологически и въздействащи, а хармоничните аспекти на Уран и Нептун към наталния Меркурий добавят оригиналност, интуиция, образност и работа с човешки истории, което ми се струва много подходящо за сценарии, интервюта, подкаст или друг медиен формат (в момента съм се прицелила точно в нещо такова и вече пращам няколко текста за подкаста на Тото, който си търси сценаристи). Темата за дете също ми изглежда активирана, защото 5-ти и 8-ми дом са силно свързани, Плутон е в 5-ти дом и Северният възел активира наталната ми Луна, но заради Сатурн не бих го възприела като автоматично обещание за бременност предвид моите 47 лазарника ;D, а по-скоро като година, в която темата за дете, интимност и семейно бъдеще може да стане много по-реална и сериозна. Като цяло аз виждам този солар като година на професионално излизане напред чрез писане и медии, разширяване на аудиторията, силна творческа трансформация, възможност за любов и сексуална близост, но с необходимост да разграничавам фантазията от действителността.
Вие какво бихте добавили и виждате ли нещо фатално? Наясно съм, че към момента имам дирекция на Сатурн квадрат към IC-MC и си загубих работата, а татко е болен, отделно и дирекционен Марс ми е върху Слънцето и може би това също е едно от проявленията му, а и баща ми има дирекция на Слънце квадрат негов Сатурн в натала му, та може ли да е страшен този солар? Любов изобщо да очаквам ли или напразно се надявам? Предишният ми солар беше изцяло за саморазвитие, безработица и безпаричие, и е доста учебникарски, и много ми се иска този да носи различна и по-сексуална енергия, а и споделени чувства :)
« Последна редакция: Август 11, 2026, 10:29:43 pm от guapa79 »