Автор Тема: Предсказателни - солари  (Прочетена 1322476 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14401
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Предсказателни - солари
« Отговор #4110 -: Май 08, 2026, 11:37:46 pm »
Днес започва новата ми соларна година  ;) и отдавна се опитвам да чопля моя солар, но сега направих картата в астрото, че по - добре се вижда. Какво мислите за идната година с 2- 3 думи?
Честит Рожден ден и щастлива соларна година!

Weswes

• Full Member
  • Публикации: 140
« Отговор #4111 -: Май 09, 2026, 11:42:35 am »
Благодаря!

guapa79

• Sr. Member
  • Публикации: 310
« Отговор #4112 -: Август 11, 2026, 10:17:50 pm »
Качвам новия ми солар.
Годината ми изглежда силно насочена към професионална реализация чрез писане, медии, интернет и работа с публика, защото соларният МС е в Близнаци, а неговият управител Меркурий е в 11-ти дом - домът на аудиторията, екипите, социалните мрежи и големите цели, като същият Меркурий управлява и соларния ми Асцендент, което според мен директно свързва личното ми развитие с професионалното. Луната и Марс в 10-ти дом допълнително активират кариерата и публичността, Уран е близо до МС и може да донесе внезапна възможност, нетрадиционна работа, дигитална среда или рязък професионален завой, а взаимната рецепция между Меркурий в Рак и Луната в Близнаци свързва 10-ти и 11-ти дом - професията с аудиторията и хората, до които достига работата ми. Соларната Луна в 10-ти дом е в съвпад с върха на наталния ми 2-ри дом, което според мен допълнително свързва професионалната видимост, обществената реакция и работата ми с доходите и усещането ми за собствена стойност - възможно е това, което правя публично, да започне по-пряко да носи пари, но доходите да са по-динамични. Понеже Луната е в Близнаци, това още повече насочва към печелене чрез писане, говорене, медии, комуникация и работа с информация. Соларната Венера в 1-ви дом е в съвпад с върха на наталния ми 6-ти дом, което може да свърже Венерините теми - харесване, творчество, красота, отношения и пари - с работа, ежедневие и професионални ангажименти. Това може да покаже приятна нова работна среда, по-добри отношения с колеги или клиенти и възможност да бъда харесвана и оценявана именно чрез това, което върша ежедневно. В любовен план може да даде и запознанство или развитие на отношения чрез работа, общ проект, ежедневен контакт или човек, който постепенно става част от обичайния ми живот, а не остава само романтична фантазия. Слънцето е практически върху върха на 12-ти дом, затова виждам и много работа "зад кадър" - писане, работа по проект, който първоначално може да не е публичен, баща ми по болниците..., докато Меркурий върху наталния IC показва, че важни професионални решения могат да бъдат свързани и с дома или работа от вкъщи. Любовната тема също ми изглежда силно активирана - соларният Асцендент попада в наталния ми 5-ти дом и е почти точно върху наталния ми Сатурн, упр. 9-ти и 10-ти натален (награденият разказ ще бъде публикуван в сборник). Понеже е в Дева, го свързвам и с грижи около родител. Венера е силна във Везни и в 1-ви дом, Плутон е в 5-ти дом, Нептун е в 7-ми дом, а управителят на 5-ти дом Сатурн е в 8-ми дом, което за мен свързва любовта с реалната интимност, секса, доверието и последствията от една връзка. Венера е в квадрат с натален и соларен Марс, което носи силно физическо привличане и сексуално напрежение, но е и в тригон с Плутон и Уран, който е в 9-ти, така че виждам възможност за внезапно, много силно и трансформиращо привличане, но и конфликти, дето вече ги има, или човек на разстояние. Едновременно с това опозицията Венера-Нептун и Нептун в 7-ми дом ме карат да мисля, че трябва да внимавам с идеализиране, недостъпен или неясен партньор и с разминаване между силните думи и реалните действия на някой, който може и да "тъче" на няколко стана. Сатурн според мен е ключов в целия солар - той е и е в квадрат към соларната ос 5-11, което може да носи забавяне, препятствие или необходимост любовта, творчеството и желанията ми да минат през проверка за реалност, но в същото време прави тригони към наталните ми Слънце и Венера, затова не го виждам като чиста забрана, а по-скоро като възможност нещо да се материализира, ако е достатъчно зряло, стабилно и реално. Юпитер в 11-ти дом върху наталната ми Венера ми изглежда много благоприятен както за любов и социални контакти, така и за популярност, подкрепа от хора и професионално разширяване чрез публика или екип. Плутон в 5-ти дом в опозиция с наталния ми Меркурий според мен може да промени начина, по който пиша и изразявам идеи - да направи текстовете ми по-дълбоки, психологически и въздействащи, а хармоничните аспекти на Уран и Нептун към наталния Меркурий добавят оригиналност, интуиция, образност и работа с човешки истории, което ми се струва много подходящо за сценарии, интервюта, подкаст или друг медиен формат (в момента съм се прицелила точно в нещо такова и вече пращам няколко текста за подкаста на Тото, който си търси сценаристи). Темата за дете също ми изглежда активирана, защото 5-ти и 8-ми дом са силно свързани, Плутон е в 5-ти дом и Северният възел активира наталната ми Луна, но заради Сатурн не бих го възприела като автоматично обещание за бременност предвид моите 47 лазарника ;D, а по-скоро като година, в която темата за дете, интимност и семейно бъдеще може да стане много по-реална и сериозна. Като цяло аз виждам този солар като година на професионално излизане напред чрез писане и медии, разширяване на аудиторията, силна творческа трансформация, възможност за любов и сексуална близост, но с необходимост да разграничавам фантазията от действителността.
Вие какво бихте добавили и виждате ли нещо фатално? Наясно съм, че към момента имам дирекция на Сатурн квадрат към IC-MC и си загубих работата, а татко е болен, отделно и дирекционен Марс ми е върху Слънцето и може би това също е едно от проявленията му, а и баща ми има дирекция на Слънце квадрат негов Сатурн в натала му, та може ли да е страшен този солар? Любов изобщо да очаквам ли или напразно се надявам? Предишният ми солар беше изцяло за саморазвитие, безработица и безпаричие, и е доста учебникарски, и много ми се иска този да носи различна и по-сексуална енергия, а и споделени чувства :)
« Последна редакция: Август 11, 2026, 10:29:43 pm от guapa79 »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8431
« Отговор #4113 -: Август 12, 2026, 02:53:26 pm »
guapa79,Много подробна и обоснована прогноза си направила.Като допълнение ,това,което на мен ми направи впечатление е,че имаш три ъглови планети:Венера в 1ви дом,но не вижда асц.Венера е упр.на 2ри и 9ти домове в солара.Марс и Луна в 10.Ще има видимост по техните управления и сигнификации.АСц е в Дева,меркуриев знак,профекция е в Овен-Марсов знак.Значи следиш фазите и съединенията на Меркурий,Марс и др.хронократори(фирдарий).
Домовете на родител са активни,статус,професия.Много контакти,общуване,пътуване,роднински връзки.При теб,нощно раждане,Марс е малефик,той е в падение по натал,извън секта,изисква внимание при пътуване,органи на реда,кавги,спорове.Може да се възползваш като спорт,фитнес и подобни изяви.Юпитер се радва в 11д,но тук е изгорен.
Венера е много силно положение,мисля по-скоро външен вид промяна,творчество,изкуства.Стелиума в лъв е задействан от Сатурн,преди около 30г също.

guapa79

• Sr. Member
  • Публикации: 310
« Отговор #4114 -: Август 12, 2026, 04:29:08 pm »
guapa79,Много подробна и обоснована прогноза си направила.Като допълнение ,това,което на мен ми направи впечатление е,че имаш три ъглови планети:Венера в 1ви дом,но не вижда асц.Венера е упр.на 2ри и 9ти домове в солара.Марс и Луна в 10.Ще има видимост по техните управления и сигнификации.АСц е в Дева,меркуриев знак,профекция е в Овен-Марсов знак.Значи следиш фазите и съединенията на Меркурий,Марс и др.хронократори(фирдарий).
Домовете на родител са активни,статус,професия.Много контакти,общуване,пътуване,роднински връзки.При теб,нощно раждане,Марс е малефик,той е в падение по натал,извън секта,изисква внимание при пътуване,органи на реда,кавги,спорове.Може да се възползваш като спорт,фитнес и подобни изяви.Юпитер се радва в 11д,но тук е изгорен.
Венера е много силно положение,мисля по-скоро външен вид промяна,творчество,изкуства.Стелиума в лъв е задействан от Сатурн,преди около 30г също.
Много благодаря за подробното включване, Сафо, полезно ми е!  :) Това с трите ъглови планети наистина ми беше убягнало като акцент, а всъщност доста добре подчертава видимостта на годината. Особено интересно ми е, че Венера като управител на 2-ри и 9-ти соларен дом е в 1-ви соларен и върху върха на наталния ми 6-ти дом, а натално Венера управлява именно 1-ви и 6-ти дом - тоест се получава много силно повторение на темите за мен самата, външността, тялото, работата и ежедневието, към които в солара се добавят още пари, пътувания, публикации, обучение и медии. Аз го свързвам както с промяна във външността и повече творчество, така и с възможност личният ми талант да започне да се материализира през работа, ежедневие и доходи. Луната и Марс в 10-ти дом също много силно ми звучат като промяна на статус и професионална активност, а при Марс картината става още по-интересна, защото той натално управлява 7-ми и 12-ти дом, а соларно управлява 3-ти и 8-ми дом - така в 10-ти дом се събират партньорство, по-скрити или трудно материализиращи се процеси, комуникация, пътувания, интимност и общи ресурси. Това ме кара да мисля, че и отношения, и комуникация, и 8-домни теми могат да повлияят доста видимо на статуса ми през годината.
Много ме впечатли и предупреждението ти за Марс, шофирането, органите на реда, напрежението и прибързаните реакции, защото тук вече имам съвсем конкретна житейска проява. В момента имам проблем точно с моята кола - някак не успявам да я овладея и се напрягам зад волана, докато чужди коли карам без особен проблем. Преди около два месеца дори съвсем леко ударих отзад човек на светофар, защото видях, че зад мен спира полицейска кола, притесних се, вниманието ми се отклони и се отплеснах. Оттогава постепенно започва да ме хваща и страх да се качвам точно в тази кола, което е парадоксално, защото много си я харесвам и изобщо не ми се иска да я продавам. Така че това определено ще го имам предвид като нещо, за което трябва съзнателно да внимавам, а не просто като абстрактна символика на Марс.
За Юпитер в 11-ти дом и изгарянето му също ми е интересно - аз първоначално го гледах основно като подкрепа от публика, хора и среда, но явно резултатът може да идва по-скрито или през по-видима фигура или екип. Сатурн също много ме занимава, защото задейства лъвските ми планети, с тригон и ми се струва, че може да даде материализация и стабилизиране, макар и след някакво забавяне или изпитание. Ще погледна непременно и периода отпреди около 29-30 години за повторение на теми, ама мисля, че беше само приемането ми в университета 1997-ма при тригон на транзитен Сатурн към натален Юпитер.
Благодаря ти, че ми даде още няколко много полезни насоки! :-*

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4115 -: Август 18, 2026, 11:27:08 am »
Марс не е на асц ,а е във втори соларен дом и всъщност тази карта е за догодина-27г.

Av

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #4116 -: Август 18, 2026, 01:12:45 pm »
Марс не е на асц ,а е във втори соларен дом и всъщност тази карта е за догодина-27г.
Ами като не виждам какво качвам така е! Благодаря за поправката Сафо.
Сега качвам правилната карта. Правилно ли я тълкувам?

Здравейте,
Съвсем скоро е рожденият ми ден и много бих се радваla да кажвте няколко думи по бъдещият ми солар. Имах не лека година. На Тати му откриха рак на ректума. От януари тази година сме по боlници. С голяма ми сестра също, но при нея операцията беше козметична.
За мен-напуснах едно работно място с идеята да отiда на дrуго и да си върна удовлетворението от работата. Уви това не се случи, дори на новото работно място се чувствах много по-зле от старото ми.
Това, което усещам е, че вече нямам никакво удовлетворение от това да работя в медицината. Искам да работя за себе си. Или ако работя в медицината то да е с дечица. 20 години бях в операционна зала. Минах през гинекология, неврохирургия и последно кардиохирургия. Чувствам се изчерпана емоционално и физически.
Това което забелязвам по този адц рак и Марс на асцендента е че, годината ми ще бъде напрегната. Сатурн в 12 дом- вероятно още болници. Луна в Стрелец. Ще се опитвам да избягам от многото емоции които ще ме връхлитат. В 8 дом не знам аккво значи. Юпитер във втори соларен дали би ми дал повече парички? В 4 натален- нещо ще сменям дом ли? Не знам. Не планувам да купувам или продавам имоти.
В момента много ми е труден периода. Не знам на къде да поема. А трябва да работя, защото се справям с всичко сама. Партньор вече дори и не очаквам…
Моля, кажете ми, правилно ли чета картата?
Благодаря Ви ❤️

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4117 -: Август 19, 2026, 11:09:48 am »
Сол.асц е в Рак,темите по този дом ще са актуални,приоритетни.Натален 3ти-общуване,роднини,дом,родител и т.н.Ракът е много емоционално свързан със семейството,воден,женски знак.По 3ти дом са договори,пътувания също.Луната е в 6ти,не вижда асц.По 6ти дом е здравето,домашни любимци,чичовци и лели,хранене,диети,служене.Профекция асц е в скорпион,Марс е хронократор също.Прави впечатление ,че опозицията Венера/Сатурн е активна.Ще има приключване на теми по техните сигнификации и управления.4/10 домове.
Марс е в 12д,падение.След като си медицинско лице,болници,поликлиники ,като актуални през годината теми са приоритетни.Венера е засегната от двата малефика.Уранова опозиция също е в действие по оста 1-7домове.В солара Меркурий и Слънце са в 3ти дом,но 5ти натален.Концерти,тържества,сватби,и теми свързани с любими занимания,деца,музика,хоби и кино.Юпитер във втори дом,финансови постъпления от работа,родител.Нещо голямо като покупка по лъвски-грандоманщина.Възможно е кола.Сатурн,упр.на 7,8 и 9ти домове е в 10.Ще има видимост по неговите теми и сигнификации.Стоителство,ремонти,пътувания,квалификации,курсове и обучения,чужди пари,сделки,храмове.Може да посетиш историческа забележителност в някоя държава.
« Последна редакция: Август 19, 2026, 11:20:53 am от Сафо »

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #4118 -: Август 19, 2026, 12:24:18 pm »
Сол.асц е в Рак,темите по този дом ще са актуални,приоритетни.Натален 3ти-общуване,роднини,дом,родител и т.н.Ракът е много емоционално свързан със семейството,воден,женски знак.По 3ти дом са договори,пътувания също.Луната е в 6ти,не вижда асц.По 6ти дом е здравето,домашни любимци,чичовци и лели,хранене,диети,служене.Профекция асц е в скорпион,Марс е хронократор също.Прави впечатление ,че опозицията Венера/Сатурн е активна.Ще има приключване на теми по техните сигнификации и управления.4/10 домове.
Марс е в 12д,падение.След като си медицинско лице,болници,поликлиники ,като актуални през годината теми са приоритетни.Венера е засегната от двата малефика.Уранова опозиция също е в действие по оста 1-7домове.В солара Меркурий и Слънце са в 3ти дом,но 5ти натален.Концерти,тържества,сватби,и теми свързани с любими занимания,деца,музика,хоби и кино.Юпитер във втори дом,финансови постъпления от работа,родител.Нещо голямо като покупка по лъвски-грандоманщина.Възможно е кола.Сатурн,упр.на 7,8 и 9ти домове е в 10.Ще има видимост по неговите теми и сигнификации.Стоителство,ремонти,пътувания,квалификации,курсове и обучения,чужди пари,сделки,храмове.Може да посетиш историческа забележителност в някоя държава.
Благодаря ти много Сафо. Наистина много ти благодаря. Тази уранова опозиция 1-7 дом какво означава? Сафо, ново поприще за работа може ли да се види по този солар? Не искам вече да работя в тези болници.
Видях опозицията Венера/Сатурн. това може ли да е индикация за край на кариера в една област? Как да чета тази опозиция? Също как да видя кое поприще за работа е най-подходящо за мен за да получавам удовлетворение от работата си? .Сатурн,упр.на 7,8 и 9ти домове е в 10 дава ли повишение съшо? Май не е чак толкова лош хороскопа. Мнго вече съм наплашена, защото от Януари месец само стрес както с Тати така и на работното място.
« Последна редакция: Август 19, 2026, 01:17:40 pm от Av »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4119 -: Август 19, 2026, 09:01:43 pm »
Ти си нощно раждане,а к10(статус,професия)е в знак Козирог.Сатурн като упр.на знака е в 6ти в натала,дом на страдание.По 6ти дом е служенето.При теб Марс е малефика,като нощна планета,ъглов ,в 7ми дом.Мисля,сега щом е хронократор,може да пробваш .В твоята професия има търсене ,недостик,има шанс за смяна,но пак в тази област,подавай документи.
В солара к10 е в Риби,а Юпитер във втори в солара,но фиксиран знак.
Сатурн в 10-ще има видимост по темите,които управлява,обясних по-горе.Сатурн в Овен е слаб,в знак на своето падение.ПО-скоро при родителя трудностите и здравословните проблеми посочва.Възможно е колега/колежка да се пенсионира.

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #4120 -: Август 19, 2026, 09:27:24 pm »
Ти си нощно раждане,а к10(статус,професия)е в знак Козирог.Сатурн като упр.на знака е в 6ти в натала,дом на страдание.По 6ти дом е служенето.При теб Марс е малефика,като нощна планета,ъглов ,в 7ми дом.Мисля,сега щом е хронократор,може да пробваш .В твоята професия има търсене ,недостик,има шанс за смяна,но пак в тази област,подавай документи.
В солара к10 е в Риби,а Юпитер във втори в солара,но фиксиран знак.
Сатурн в 10-ще има видимост по темите,които управлява,обясних по-горе.Сатурн в Овен е слаб,в знак на своето падение.ПО-скоро при родителя трудностите и здравословните проблеми посочва.Възможно е колега/колежка да се пенсионира.
Да, работа има. Така е. Добре, ще се върна отново да работя в болница. Не знам за подобна колежка, но ще дам обратна връзка.
Благодаря Сафо, от сърце :)