Това, което пишат за раждането на тези със Сатурн в 12ти дом при мен е абсолютно вярно. Родена съм 10 дена след термин, раждането предизвикано с окситоцин и въпреки това не съм искала да излизам, извадена съм с форцепс. Както казват "не иска да излиза, като вижда какво го чака"
Рени, картинките твое дело ли са?
Сега акрукс като описа за нейните раждания и се сетих нещо - ако сатурн забавя раждането в 1 или 12 дом, то тогава, кое ще показва преждевременното раждане? Аз съм така - 2 седмици по-рано, но в 1 дом имам Юпитер, а Асц е Рак. Не са от най-бързите
В сектата си е, тоест, в половината на Слънцето, тоест, над хоризонта. Сляп е за асцендента, тоест, не вижда и е по-добре да не влияе, но има мажорен напрегнат аспект към дома на радостта на Слънцето - девети (Слънцето вижда Сатурн с квадратура от девети дом). Има по-древни текстове, според които Сатурн се радва в 4-ти, но някак не са се наложили. Птолемей е избрал да промотира сектовия подход, който е по-систематичен.Нощният малефик Марс се радва в шести дом - тоест не вижда асц. и стои на квадратура от господаря на сектата си Луна, която пък се радва в трети дом. (На квадратура е от радостта и на другото светило - Слънце, както пък, разбира се, Сатурн е на квадрат и от Луната.)По аналогия са и бенефиците - нощният Венера се радва в пети, в долната хемисфера, на секстил от дома на радост на светилото на сектата си и вижда асцендента с тригон, а дневният Юпитер се радва в 11-ти, на секстил от Слънцето и на секстил от асцендента.Съответно мястото на радостта на Слънцето е на тригон от Асц., а на Луната - на секстил от Асц.Меркурий като хермафродит/дневно-нощна планета, се радва в първи и е под най-пряко влияние на знака на асцендента.По-свободна интерпретация - Сатурн и Марс в слаби и блокирани домове не вредят толкова силно, според Птолемей, според Лили - Сатурн предизвиква нещастията и се чувства най-добре, когато е в дома на най-дълбокия невървеж и нещастия. Според Фроули - 12-ти е дом на "самоувредата" - тоест там и това, с което нативът се самоубива, самоуврежда и самонаранява най-жестоко (във физически и духовен смисъл). Сатурн в 12-ти ограничава/стопира именно самоубийствените импулси на човека и склонността му да твори грехове спрямо душата и вярата си.
А къде видя в моя коментар Сатурн в 1-ви или 12-ти дом? Сатурн е У8, У9 в 8д на голямата дъщеря; съУ2, У3 във 2д при малката; У5, У6 в 5д при мен и при трите е на трон по знак. Аз съм се родила две седмици по-рано, неочаквано, лесно, бързо и на улицата пред майчин дом, докато баща ми тичал да доведе акушерката- бързала съм да изляза и се включа в купона, тогава е било много топло, майка ми с жената на колега на татко са били през деня на реката по летни рокли, плацикали си краката, докато татко и колегата му хващали риби с ръце.
Пиша, за да опровергая мрачните прокоби- моят е в Рак , обаче е в края на първи дом, нито бедност, нито лишения, нито самота ми е дал, само невъзможност да напълнея при все че имам Луна на АЦ и едно такова кокалесто излъчване..
Тц, Рак
Браво, успокои корейката :012: пък на мен нашишкавяване ми натресе
Финансово малко хора са добре в България, аз нямам Сатурн в 1 дом, а никога не съм живяла охолно, при теб ако нещата с финансите са бързо харчене на бързо изкарани пари е от Уран във 2д, но пък имаш във втори дом Юпитер У2 , съУ5 в съвпад с Нептун У5- гладна няма да останеш никога при това положение, може би Нептун във 2д ти дава неясна представа за парите- мислиш си, че си по-бедна, отколкото в действителност си. Коя е тази астроложка, която ти е казала, че няма да живееш дълго- за втори път го споменаваш, кажи ѝ името на тази да се знае- никой астролог няма право да говори такива неща на клиентите си, но всеки сам решава къде да си дава парите, в случая на някоя, която се изживява за Господ и решава кой докога ще живее.