Автор Тема: Сатурн в падение по дом в различните знаци  (Прочетена 20731 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Сатурн в падение по дом в различните знаци
« Отговор #45 -: Януари 19, 2016, 10:13:55 am »
)))
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #46 -: Януари 19, 2016, 10:15:00 am »
)))
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #47 -: Януари 19, 2016, 02:09:47 pm »
Рени, картинките твое дело ли са?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #48 -: Януари 19, 2016, 04:11:54 pm »
Това, което пишат за раждането на тези със Сатурн в 12ти дом при мен е абсолютно вярно. Родена съм 10 дена след термин, раждането предизвикано с окситоцин и въпреки това не съм искала да излизам, извадена съм с форцепс. Както казват "не иска да излиза, като вижда какво го чака" :D
Хах, малката ми дъщеря я родих  23 дни след термина, но по естествен начин, само дето лежах в родилното през това време, че само там имаше ехограф да ме гледат през ден, да не би да я пренося, нейният Сатурн е във 2д- водолей.
Голямата дъщеря родих седмица след термина, но понеже ми бяха изтекли водите ме включиха на системи, раждането беше продължително и болезнено, след втори напън изгуби пулс и я издърпаха от мен, за да я спасят- тя е със Сатурн в 8д, козирог в съвпад с Венера У12.

Happy58

• Гост
« Отговор #49 -: Януари 19, 2016, 04:25:47 pm »
Сега акрукс като описа за нейните раждания и се сетих нещо - ако сатурн забавя раждането в 1 или 12 дом, то тогава, кое ще показва преждевременното раждане? Аз съм така - 2 седмици по-рано, но в 1 дом имам Юпитер, а Асц е Рак. Не са от най-бързите :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Януари 19, 2016, 04:27:12 pm »
Рени, картинките твое дело ли са?

Не, Веско. :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #51 -: Януари 19, 2016, 11:08:41 pm »
Сега акрукс като описа за нейните раждания и се сетих нещо - ако сатурн забавя раждането в 1 или 12 дом, то тогава, кое ще показва преждевременното раждане? Аз съм така - 2 седмици по-рано, но в 1 дом имам Юпитер, а Асц е Рак. Не са от най-бързите :)
А къде видя в моя коментар Сатурн в 1-ви или 12-ти дом? Сатурн е У8, У9 в 8д на голямата дъщеря; съУ2, У3 във 2д при малката; У5, У6 в 5д при мен и при трите е на трон по знак. Аз съм се родила две седмици по-рано, неочаквано, лесно, бързо и на улицата пред майчин дом, докато баща ми тичал да доведе акушерката-  бързала съм да изляза и се включа в купона, тогава е било много топло, майка ми с жената на колега на татко са били през деня на реката по летни рокли, плацикали си краката, докато татко и колегата му хващали риби с ръце.  :)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #52 -: Януари 20, 2016, 08:22:15 am »
Я да си хвана това чудесно мнение!  :08:

В сектата си е, тоест, в половината на Слънцето, тоест, над хоризонта. Сляп е за асцендента, тоест, не вижда и е по-добре да не влияе, но има мажорен напрегнат аспект към дома на радостта на Слънцето - девети (Слънцето вижда Сатурн с квадратура от девети дом). Има по-древни текстове, според които Сатурн се радва в 4-ти, но някак не са се наложили. Птолемей е избрал да промотира сектовия подход, който е по-систематичен.

Нощният малефик Марс се радва в шести дом - тоест не вижда асц. и стои на квадратура от господаря на сектата си Луна, която пък се радва в трети дом. (На квадратура е от радостта и на другото светило - Слънце, както пък, разбира се, Сатурн е на квадрат и от Луната.)

По аналогия са и бенефиците - нощният Венера се радва в пети, в долната хемисфера, на секстил от дома на радост на светилото на сектата си и вижда асцендента с тригон, а дневният Юпитер се радва в 11-ти, на секстил от Слънцето и на секстил от асцендента.

Съответно мястото на радостта на Слънцето е на тригон от Асц., а на Луната - на секстил от Асц.

Меркурий като хермафродит/дневно-нощна планета, се радва в първи и е под най-пряко влияние на знака на асцендента.

По-свободна интерпретация - Сатурн и Марс в слаби и блокирани домове не вредят толкова силно, според Птолемей, според Лили - Сатурн предизвиква нещастията и се чувства най-добре, когато е в дома на най-дълбокия невървеж и нещастия. Според Фроули - 12-ти е дом на "самоувредата" - тоест там и това, с което нативът се самоубива, самоуврежда и самонаранява най-жестоко (във физически и духовен смисъл). Сатурн в 12-ти ограничава/стопира именно самоубийствените импулси на човека и склонността му да твори грехове спрямо душата и вярата си.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Happy58

• Гост
« Отговор #53 -: Януари 20, 2016, 09:37:33 am »
А къде видя в моя коментар Сатурн в 1-ви или 12-ти дом? Сатурн е У8, У9 в 8д на голямата дъщеря; съУ2, У3 във 2д при малката; У5, У6 в 5д при мен и при трите е на трон по знак. Аз съм се родила две седмици по-рано, неочаквано, лесно, бързо и на улицата пред майчин дом, докато баща ми тичал да доведе акушерката-  бързала съм да изляза и се включа в купона, тогава е било много топло, майка ми с жената на колега на татко са били през деня на реката по летни рокли, плацикали си краката, докато татко и колегата му хващали риби с ръце.  :)

не съм го видяла в твоя коментар - темата и дискусиите са такива. От твоите обяснения за ражданията се замислих за "обратната страна на медала" - забавяне-избързване

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2116
« Отговор #54 -: Януари 23, 2016, 07:29:13 pm »
Пиша, за да опровергая мрачните прокоби- моят е в Рак , обаче е в края на първи дом, нито бедност, нито лишения, нито самота ми е дал, само невъзможност да напълнея при все че имам Луна на АЦ и едно такова кокалесто излъчване..
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

akruks

• Hero Member
« Отговор #55 -: Януари 23, 2016, 08:43:57 pm »
Пиша, за да опровергая мрачните прокоби- моят е в Рак , обаче е в края на първи дом, нито бедност, нито лишения, нито самота ми е дал, само невъзможност да напълнея при все че имам Луна на АЦ и едно такова кокалесто излъчване..
АСЦ в близнаци ли е? Може и за това да си гльоджава  :)

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2116
« Отговор #56 -: Януари 23, 2016, 10:08:55 pm »
Тц, Рак
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

akruks

• Hero Member
« Отговор #57 -: Януари 23, 2016, 11:32:37 pm »
Тц, Рак
но си с Марс в пъргавите близнаци, а и си млада още, щом си със Сатурн в рак- повечето пълни са напълнели след 40г.

akruks

• Hero Member
« Отговор #58 -: Януари 24, 2016, 12:10:00 pm »
Браво, успокои корейката :012: пък на мен нашишкавяване ми натресе :-\
Грешно ми изтълкува коментара, не съм написала, че ще напълнее защото нейният Сатурн е в рак, а написах, че щом е със Сатурн в рак, значи е млада-  74-ри/75-ти набор, още не са започнали хормоналните промени, които при всеки неизменно настъпват като прехвърли 40г.
За това и има таблици със стандартни ръст/килограми за различна възраст.

Strelec

• Full Member
  • Публикации: 241
« Отговор #59 -: Януари 24, 2016, 12:23:55 pm »
Финансово малко хора са добре в България, аз нямам Сатурн в 1 дом, а никога не съм живяла охолно, при теб ако нещата с финансите са бързо харчене на бързо изкарани пари е от Уран във 2д, но пък имаш във втори дом Юпитер У2 , съУ5 в съвпад с Нептун У5- гладна няма да останеш никога при това положение, може би Нептун във 2д ти дава неясна представа за парите- мислиш си, че си по-бедна, отколкото в действителност си. Коя е тази астроложка, която ти е казала, че няма да живееш дълго- за втори път го споменаваш, кажи ѝ името на тази да се знае- никой астролог няма право да говори такива неща на клиентите си, но всеки сам решава къде да си дава парите, в случая на някоя, която се изживява за Господ и решава кой докога ще живее.
Права си Акрукс, Нептун във 2 може би ми дава неясна представа за парите и без работа съм оставала, но гладна никога! Ренета се казва жената (астроложката) ако може да се нарече такава. Един път ходих при нея и не повторих.
p.s. малко късно отговарям– Сатурн ми е намачкал слънцето и не мога да си вдигна главата от работа