Реших да си кача в ЗЕТ всички лунации за тази година и какво да видя - овенското новолуние е в съвпад с Уран и тригон със Сатурн :012:
И в съвпад с моята Луна
За влиянието в личния живот на циклите на нелични планети за себе си приемам следното обяснение: има ли лична планета в градуса на точния аспект между външните планети - влияние ще има. Уран и Плутон не са лични планети. Но аспектите им от две години насам са във и около градуса на моята Венера - 13 градуса в Овен. Нито животът ми, нито аз, нито отношенията ми с другите са същите след тези две години.
При Сатурн и Уран аспектът е тригон. Няма да има толкова драматизъм. Промените ще са доста по-плавни и самоинициирани - не заради външен натиск, а заради собствена нужда. Това се отнася за хората с планети между 18-я и 22-я градус на Стрелец и същите градуси на Овен. Хората с планети в тези градуси на Везни и Близнаци по-скоро ще са потърпевши от обстоятелствата, заради онова, което се случва на другите.
Ако излезем от мунданната астрология - в събитиен план за отделния индивид Сатурн дава забавяне, трудности, усилия в името на една точна цел (не кауза, а цел - да ме повишат, да стана президент, да докажа, че съм най-добър в еди какво си т.н.). Уран дава резки промени, нестабилност, обрати, преминаване от една в друга крайност. Резултатът от хармоничната връзка между двете планети ще е, че точната цел изведнъж може да загуби смисъл. Нещо такова: "За какво ми е да ме повишават, като аз искам да ходя в Африка?".
Изненадващи събития могат да повлияят на преформулирането на целите. Неща, които са изглеждали недостижими, могат да загубят смисъл и да се чудим защо толкова сме ги искали. В същото време вече да виждаме ясен път до тях и да имаме възможността да станат.
Това е и период, в който всяко решение може да е предпоследно. Промените ще са трайни, защото Уран, е в кардинален знак и е подкрепен от Сатурн. Сатурн е в подвижен, но това само може даде повече гъвкавост при реализацията. Ще е нещо като хем да спечелиш милион от тотото, хем да си достатъчно мъдър и търпелив да не изхарчиш парите за два месеца, а да си подредиш живота с тях. Последното е най-вече, ако Уран прави положителен аспект към лична планета (без Марс), а Сатурн го подкрепя и в същото време не прави напрегнати аспекти към други планети от картата.
Но това е най-общо казано за действието на цикъла на индивидуално ниво.
Разбира се, че няма как при всички да е от значение. Все едно да очакваме и Близнаците от първата декада да са усещали същата драма като Козирозите от първата декада през последните 4-5 години заради транзита на Плутон. Ако всичко важеше за всеки, астрологията нямаше да е точна наука.