Четох за цикъла Уран - Сатурн. Съвпадите им са на около 45 години.
Съвпадът от настоящия цикъл е бил през февруари 1988 г. на 0 градуса в Козирог.
През 1999-2000 г. Уран от Водолей прави квадрат със Сатурн в Телец.
През 2002-2003 г. Уран от Водолей прави тригон към Сатурн в Близнаци.
През 2004 г. са в знаков, но неточен тригон - Уран в Риби и Сатурн в Рак.
През 2008 - 2010 г. са правили няколко точни опозиции, като Сатурн е бил в Дева, а Уран - в Риби.
Ще е интересно да видим на кой как му се е отразил. С какво се свързва в мунданен план?
Едната, първо би трябвало да се определи коя от двете за какво отговаря в натала ... то това е ясно
. Но тъй като и двете не са лични планети, не знам дали трябва да ги разглеждаме като някакъв цикъл в живота на човек. И накрая, все пак, дали при точния им мунданен аспект правят някакъв аспект с нещо в картата.
Ето ги моите, ако ти вършат работа:
Сатурн - 9 дом, У7
Уран - 3 дом, У8
натална опозиция в близост до МС/ИЦ
февруари 1988 - 0 гр Козирог, откъм 6 дом секстил към Слънце в 4 дом - операция
май 2000 - 21гр - това е градуса на наталния Уран - честно казано, нямам спомен за някакво определено събитие, но по това време вървеше една странна любов
август 2002 - 26-27гр - градуса на Луната, в 7 дом, У1 - провалено предложение за брак
юни 2003 - 2 гр - тук нямам нищо (Слънцето е на 0гр, но ..) - нищо запомнящо се. (това е втори аспект при тригона им)
2004 - не отчитам знаковия аспект - трябва ми градус на мен
ноември 2008 - 18-19гр - върху наталната опозиция Вен/Пл със Сатурн, тригон/секстил К1/Н7
февруари 2009 - 20 гр пак там, но вече върху натален Уран в точен градус - през ноември-дек 2008 се разделих с едни планове за самостоятелен бизнес, получих предложение да се върна на старата си работа и януари започнах
септември 2009 - на 25гр - върху натален Сатурн - тук нищо особено - работа
април 2010 - 28-29гр - върху оста МС/ИЦ - пак нищо особено, имах много работа, но без някакво конкретно събитие
юли 2010 - 0 гр - върху Слънцето ми - без конкретно събитие - приключвах голям проект в работата и бях напрегната (сатурн е върху Слънцето). Но в междинния период, юни, имах кратко любовно изпълнение, с последващо разочарование
Сега, при 19гр, ще е пак в градус на доста натални точки - хич не ми се мисли, какво ще е
Между другото - според мен, при всички гореизброени събития, има и допълнителни показатели за тях - не е само аспекта от тези 2 планети. Което ме навява на мисълта, отново, че този цикъл на нелични планети едва ли оказва кой знае какво влияние в личния живот.