Автор Тема: Цикълът Сатурн - Уран (1988-2033)  (Прочетена 12280 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Цикълът Сатурн - Уран (1988-2033)
« -: Януари 17, 2016, 08:50:52 pm »
Четох за цикъла Уран - Сатурн. Съвпадите им са на около 45 години.

Съвпадът от настоящия цикъл е бил през февруари 1988 г. на 0 градуса в Козирог.
През 1999-2000 г. Уран от Водолей прави квадрат със Сатурн в Телец.
През 2002-2003 г. Уран от Водолей прави тригон към Сатурн в Близнаци.
През 2004 г. са в знаков, но неточен тригон - Уран в Риби и Сатурн в Рак.
През 2008 - 2010 г. са правили няколко точни опозиции, като Сатурн е бил в Дева, а Уран - в Риби.

През 2016 г. отново са в знаков тригон. Уран е в Овен, а Сатурн в Стрелец. През февруари - март ще са най-близо. Но на 25 март Сатурн се обръща ретро от 16-я градус. За точен аспект в 20-градус на знаците ще се настигнат чак през декември, когато Уран ще бъде ретро. Интересното е, че в този момент Юпитер е точно на 19 градуса във Везни.

Цикълът продължава до 2033 г., когато Сатурн и Уран ще направят съвпад в Близнаци.

Началото на настоящият цикъл започва върху моя асц, а при последния огнен тригон Уран ще е в точен (пореден) съвпад с Луната ми. Та затова с такъв ентусиазъм изследвам цикъла и си припомних кога какво се е случвало при аспект между двете планети.

Ще е интересно да видим на кой как му се е отразил. С какво се свързва в мунданен план?
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Цикълът Сатурн - Уран (1988-2033)
« Отговор #1 -: Януари 17, 2016, 09:23:10 pm »
Сатурн и Уран са съуправители на Водолей, което може да  носи информация за толкова много коментираната не отскоро нова епоха :)
Разчупване на формата, реформите  би трябвало да са отразени от знаковите позиции на Сатурн и Уран и няма да са така благоприятни в началото проявите на техните срещи в цикъла. 

The_One, ти си се родила с този цикъл и носиш неговото "послание". :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #2 -: Януари 17, 2016, 09:32:59 pm »
Да започна с това, че цикълът е стартирал върху Слънцето ми в 10 дом. През тази година бях в 7 клас в математическата гимназия - с цел подготовка за прием в английската гимназия. Много борбена година, всяка ваканция само решавах задачи и т.н. В крайна сметка ме приеха :)

Като цяло преместването от основното училище, където съм била до 6 клас - в гимназия, макар и от 7 клас - внесе доста промени в живота ми - и като изисквания и като среда. Всички деца там и после в английската бяха добри и съревнованието беше с най-добрите.

Пак в този момент започна да се събужда жената в мен, разделих се с излишните килограми, разцъфтях. А детството ми до този момент и средата в основното училище са сред много неприятните ми периоди. Промяната беше огромна.

Имаш ли точни дата и час, както за началото, така и за другите аспекти?
Над силата е само умението да я владеем!

The_One

• Hero Member
« Отговор #3 -: Януари 17, 2016, 11:10:04 pm »
Да, съвпадът им в Козирог след 17 февруари е с около 10 секунди разлика. След това месец-два си се движат в съвпад. Но да не се отклонявам - цели 10 секунди са си това.  ;D

Явно няма как някои вещи професионални астролози да се включат с коментар по темата преди руските и западните им колеги да са си написали статиите. Още не е готов материала за превеждане  ;D
Нищо де, поне сме пунктуални. Сметачи и преводачи.

« Последна редакция: Януари 17, 2016, 11:12:22 pm от The_One »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #4 -: Януари 17, 2016, 11:24:12 pm »
Ехеее, то пък точно върху Слънцето ми  ::) Трябва да взема да го изследвам по-задълбочено при мен. Ще си направя карта към натала и ще разгледам какви теми поставя:)

Точният час е 2:56 сутринта. Цикълът  е върху Слънцето ми - това би следвало да означава, че имам и нов личен цикъл, нали? Така беше. В Стрелец и в 10 дом. Марс ми е МС, Луната е на 3 градуса преди него. АС на цикъла ми е в 9 дом в Стрелец - аз казах вече - английска гимназия, езици и до сега всякак работа е само на чужд език и само с чужденци :)

Мисля си сега дали при аспекти на двете планети помежду си, но и на планета и Слунце - дали да не се връщам към началото на цикъла? С този Марс на МС  - би следвало да имам енергия за общ. проекти/изяви, обаче - в случая имам опозиция на Марсовете. Може би за сметка ан домашния покой? Хм, трябва да разгледам по-внимателно - не просто едно око преси заспиване :)

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #5 -: Януари 18, 2016, 08:47:13 am »
сатурн - контролът и уран - революциите. инетересно, само дето не мога да го интерпретирам.

Happy58

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 18, 2016, 09:15:30 am »

През 2008 - 2010 г. са правили няколко точни опозиции, като Сатурн е бил в Дева, а Уран - в Риби.

През 2016 г. отново са в знаков тригон. Уран е в Овен, а Сатурн в Стрелец. През февруари - март ще са най-близо. Но на 25 март Сатурн се обръща ретро от 16-я градус. За точен аспект в 20-градус на знаците ще се настигнат чак през декември, когато Уран ще бъде ретро. Интересното е, че в този момент Юпитер е точно на 19 градуса във Везни.

Цикълът продължава до 2033 г., когато Сатурн и Уран ще направят съвпад в Близнаци.

Началото на настоящият цикъл започва върху моя асц, а при последния огнен тригон Уран ще е в точен (пореден) съвпад с Луната ми. Та затова с такъв ентусиазъм изследвам цикъла и си припомних кога какво се е случвало при аспект между двете планети.

Ще е интересно да видим на кой как му се е отразил. С какво се свързва в мунданен план?

През 1988г започнаха тихи и нетолкова тихи революции в източния блок.

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #7 -: Януари 18, 2016, 04:04:48 pm »
13/02/1988 29,55 Стрелец
26/06/1988 28,47 ретроградни в Стрелец
18/10/1988  27,49 Стрелец

По това време са били в моя 7 дом в опозиция със Слънце У4 и Венера У6 и инсептиран 12дом.
Заминах за чужбина при майка ми за дълго време и тъй-като ние никак не се разбираме , престоя ми там беше ужасен и катастрофален - само скандали и дразги - чувствах се като в затвор. Именно  този период ми поднесе много неприятни и неочаквани изненади, които белязаха завинаги края на нашите отношения :lol_hitting:

The_One

• Hero Member
« Отговор #8 -: Януари 18, 2016, 08:57:59 pm »
...вчера отделих около два часа, за да проверя кога са били аспектите от последния цикъл на Сатурн и Уран, защото в Интернет има информация само за съвпада и опозицията, но не и за квадратите и тригоните. Мога да се обзаложа, че всеки втори има лични планети в 18-24 градус на кардиналните и подвижните знаци. Което означава, че този цикъл го засяга точно толкова, колкото и мен.
Ето, Алена си е разказала какво й се е случило. Имала си е съвсем конкретни събития. Рени си даде прогнозата. Така се започва дискусия и чаках да се съберат още мнения, за да се включа и днес. Да събера още информация за цикъла и да я постна тук.
« Последна редакция: Януари 20, 2016, 05:32:40 pm от wind »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #9 -: Януари 18, 2016, 10:59:09 pm »
Хм, на мен ми стана интересно - тези двамата добре ме работят, но градивно  ;D

След, като загледах кога цикълът е започнал и се натъкнах на находка в моята карта - съвпад с нат. Слънце, значима житейска промяна и значима в образователен план, днес реших да продължа със следващите аспекти, за да проследя някакво развитие.

Тръгнах по първия пост, но после видях, че липсват данни за секстила преди квадрата и се порових и за него. Споредлям данните, ако на някой друг му се занимава, все пак :)

1. Начало на цикъла - съвпад на Сатурн и Уран - 13.02.1988 02:56 - при мен съвпадът е върху натално Слънце в 10 дом. Марс е на МС, АС на събитието върху Нептун, У1 в 9 дом. Голяма офанзива и подготовка за прием в англ. гимназия. Животът ми се промени коренно след смяната на средата, засиях в новата ситуация. Няма да се повтарям, писах горе.

2. Секстил през 1996г - и двете планети са ретроградни, срещат се няколко пъти - първо засичам на 19.05.1996 19:50 През тази година кандидатствах - съзнателен избор - знаеш какво искам да уча, кандидатствах и ме приеха - първо желание - много силна година на осъзнат труд. Завърших гимназия през 1994г, но имах колебания с какво да продължа  и отлагах решението 2 години до момента на избистряне. През лятото на 1996г двете планети се срещат няколко пъти и тям някъде е бил изпита. АС на точният аспект попада точно върху натални Венера и СЛВ  :)

3. Квадрат през 1999 - 18.07.1999 06:54 Нищо особено не се сещам от този период. Ас на аспекта минава през натален Сатурн, с лекота се справях с учене, работа, всичко.

4. Тригон Сатурн - Уран 2003 - 25.06.2003 02:34 - убийствено критичен момент в живота ми. Бях приключила 11г връзка, собствен бизнес, оттеглих се без нищо, започнах от под нулата, без жилище, без дрехи, без нищо .... Започнах първа работа за някого - зарязах една нова любов, заминах в друг град, посрещнаха ме на нож ... Не съм сигурна дали  съм имала по-трудна и безпочвена година.

5. Опозицията 15 септември 2009 ми прави съвпад с оста Вертекс-Антивертекс, тогава срещнах мъжа си и всичко се преобърна отново :) МС на аспекта минава през натален Уран.

Разбира се, не отдавам посочената събитийност само на тези етапи на цикъла, но определено не ги намирам за случайни. Дали заради мястото, на което цикълът започва или по друга причина - явно ми влияе. С отчитане на прецесията - АС ми е във Водолей, а те двамата са съуправители, може и това да натежава  ::)

Happy58

• Гост
« Отговор #10 -: Януари 19, 2016, 09:58:06 am »

Едната, първо би трябвало да се определи коя от двете за какво отговаря в натала ... то това е ясно :). Но тъй като и двете не са лични планети, не знам дали трябва да ги разглеждаме като някакъв цикъл в живота на човек. И накрая, все пак, дали при точния им мунданен аспект правят някакъв аспект с нещо в картата.

Ето ги моите, ако ти вършат работа:
Сатурн - 9 дом, У7
Уран - 3 дом, У8
натална опозиция в близост до МС/ИЦ

февруари 1988 - 0 гр Козирог, откъм 6 дом секстил към Слънце в 4 дом - операция

май 2000 - 21гр - това е градуса на наталния Уран - честно казано, нямам спомен за някакво определено събитие, но по това време вървеше една странна любов :)

август 2002 - 26-27гр - градуса на Луната, в 7 дом, У1 - провалено предложение за брак
     юни 2003 - 2 гр - тук нямам нищо (Слънцето е на 0гр, но ..) - нищо запомнящо се. (това е втори аспект при тригона им)

2004 - не отчитам знаковия аспект - трябва ми градус на мен

ноември 2008 - 18-19гр - върху наталната опозиция Вен/Пл със Сатурн, тригон/секстил К1/Н7
февруари 2009 - 20 гр пак там, но вече върху натален Уран в точен градус - през ноември-дек 2008 се разделих с едни планове за самостоятелен бизнес, получих предложение да се върна на старата си работа и януари започнах
септември 2009 - на 25гр - върху натален Сатурн - тук нищо особено - работа
април 2010 - 28-29гр - върху оста МС/ИЦ - пак нищо особено, имах много работа, но без някакво конкретно събитие
юли 2010 - 0 гр - върху Слънцето ми - без конкретно събитие - приключвах голям проект в работата и бях напрегната (сатурн е върху Слънцето). Но в междинния период, юни, имах кратко любовно изпълнение, с последващо разочарование

Сега, при 19гр, ще е пак в градус на доста натални точки - хич не ми се мисли, какво ще е :)

Между другото - според мен, при всички гореизброени събития, има и допълнителни показатели за тях - не е само аспекта от тези 2 планети.  Което ме навява на мисълта, отново, че този цикъл на нелични планети едва ли оказва кой знае какво влияние в личния живот.   

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #11 -: Януари 19, 2016, 12:40:41 pm »
Познаването на възможностите на една планетна комбинация  е от полза за всеки, независимо дали я носи по натал или е засегнат по транзит/прогресия от същата, давайки  възможност да прави избор (и) в различни житейски ситуации и с хора.
Може който има желание да се върне 7 г. назад и да види как е реагирал на различните от него мнения, гледна точка, темперамент, хора във  форумните среди и дали от тогава до сега, онова, което е натрупал като знания, опит  по тази материя, му служат на практика. Ако е така , би трябвало да се е научил да бъде по-дистанциран в отношението си към другите, за да има възможност да вижда обективно определен казус, ситуация и човекът, който стои зад тях, така че да бъдат правилно (из)тълкувани. Разбирането е част от природата на Сатурн, а истината по Уран, защо тогава не искате да приемете, че всеки човек има различен стил, изказ, начин на изразяване, подход, който би трябвало да разчитате вече, след като толкова много години се ровите из аналите на астрологията ?!? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #12 -: Януари 19, 2016, 07:06:32 pm »
....

...

Погледнах кога се случва - 25.12.2016г :) 2:18

Сатурн е на моя МЦ в точна опозиция на натален Марс  :017: Съответно Уран е в точен сесктил с нат.Марс, а Юпитер в тригон. Хм, ще го мисля.

И нали обичам да съпоставям мунданната домификация с натала - МС върху натален Сатурн

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #13 -: Януари 19, 2016, 10:21:43 pm »
Съвпад на 28гр. в близнаци правят на 28 юни 2032г.
Попада в 10д на картата за София

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #14 -: Януари 19, 2016, 10:32:35 pm »
сатурн - контролът и уран - революциите. инетересно, само дето не мога да го интерпретирам.
Кулминацията на Втората световна война- нахлуването на Хитлер в Съветския съюз, е на фона на съвпада Сатурн -Уран (управители на Водолей, Русия) в края на Телец, който съвпад се простира във времето юни 1941-юни 1942 година. Този
втори цикъл, за 20 век, е много интересен,защото завършва през 1987 г. – времето на Перестройката и разпада на Съветския съюз и на целия соц.лагер.

Настоящият цикъл Сатурн-Уран започва със съвпада на плантите в периода ноември 1987- декември 1988г., в края на Стрелеца. Сатурновите амбиции за тотален контрол и налагане на Нов ред се прокарват сега с нови средства и на други нива, което съответно провокира урановата тенденция за реформа и отхвърляне на властта. Критичен период бе опозицията на планетите, протекла във времето- септември 2008 г.- август 2010г., как се изрази?- икономическа криза разгърнала се във
световен мащаб и последвалите локални революции в държави като Тунис,Египет, Либия, Сирия,всички те „родени“ в знак от подвижния кръст-Дева, Близнаци и Риби.

Текущият цикъл Сатурн-Уран ще продължи до 2031-2033 г.,когато предстои съвпад на планетите отново в знак от подвижния кръст- Близнаци. Разбира се цикълът Сатурн-Уран действа едновременно с останалите цикли на външните планети и не може да се оценява изолирано от тях. Взето от ТУК