Колеги, от известно време ме мъчи един въпрос, своеобразна дилема.
Някои хора търсят астрологична помощ, обръщат се към астролог /професионалист или любител/ за съдействие. Но като че ли не са готови да чуят нещо, което е в разрез с очакванията им. И изключително силно се разочароват, ако по наболял за тях въпрос предполагаема развръзка се очертава, да речем, след 2-3 години, а не в рамките на текущата година.
В такива случаи да се чуди човек какво и дали да отговаря...
Днес имах много специфичен казус - трудно четлива карта, трудно се поддава на ректификация с повечето западни методи, за различните важни дати излиза различен час /отклонение от около 10-15 минути, което си е доста/. По ведическата я ректифицирах, но пак остава едно "но" - това е моето виждане за тайминга на случилите се събития и техните тригери, доколко обективно съм подходила не мога да кажа.
Променлива нестабилна съдба, изживяно предателство, самотно майчинство, питащата е разочарована и търси някаква светлинка - въпросът е доста наболял вече. Разчоплих картата на по-задълбочено ниво и стигнах до отговор, който нея лично няма да я удовлетвори. За мен е обяснение на всичко, което се е случило с нея, но това обяснение пред повечето хора не върви. И се получава така - искаш да си знаеш съдбата, но не си готов да чуеш защо се случва всичко това и защо не се случват нещата, за които копнееш.
Как да кажеш на човека - всичко се е случило по този начин и нещата в тази сфера не вървят, защото твоят път е друг и е свързан с решаване на други кармични задачи. Имаш много по-важен приоритет, а се опитваш да изместиш фокуса към по-маловажни неща /от гледна точка на личния ти "дълг" -
дхарма/. Въпросните неща за нея самата може и да са важни, но от гледна точка на духовното ѝ развитие да не са първостепенни.
Къде е балансът според вас? Вие как бихте подходили, ако трябва да се даде такъв отговор? Нито да излъжеш, нито да спестиш истината... Доколко е "истина" е относително, имам предвид причините и следствията в хороскопа, които пред теб са се разкрили, а човекът насреща най-малко би очаквал да чуе такъв отговор.
В такъв случай астропсихологията сякаш би била доста удачна - елегантно да се измъкнеш от неудобна ситуация.
Но когато причините не са от психологическо естество или поне не само, тогава как да го кажем?
Това е пътят, който си избрала да извървиш... Опитай се да изградиш усещане за щастие с това, което имаш... Звучи философско и възвишено, но повечето хора сякаш искат да чуят
кога ще се случи дадено нещо, а не
как и
защо. Нито пък защо
не се случва.