Автор Тема: Кога ставаме жертва на измама  (Прочетена 9566 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Кога ставаме жертва на измама
« -: Февруари 05, 2016, 04:21:46 pm »
Попаднах на интересен казус и искам да го споделя с вас  :)

Жена тегли кредит, за да помогне на приятелка. Приятелката взема парите и след това лъже, че никакви пари не е получавала. Сега кредитополучателката ще бъде съдена от банката - направи добро, изяж *** /нали си сещате/

Проблемът е, че и няма от какво и откъде да възстанови дължимата сума на банката. Да живее приятелството!

Прилагам картата за пример. Прави ми впечатление, че не би трябвало да е от хората, които лесно се раздават и споделят лични ресурси, камо ли импулсивно и необмислено. Може би просто е случила на кофти тайминг и е била по-уязвима в този момент. Транзитният Сатурн активира наталната опозиция между Марс и Нептун, дир. Луна аспектира нат. Нептун с квадрат, дир. Марс върху нат. Меркурий /скоро и дир. Нептун ще е там/, дир. Меркурий наскоро е аспектирал оста АС/ДС...

Имате ли наблюдения върху вас самите или ваши близки/познати за периодите, в които сте ставали най-податливи към измами, некоректност, мошеничество от страна на други хора, вкл. близки и тези, на които сте имали доверие?

При мен такава беше 2015 година - както вече неведнъж съм споделяла, белязана с две силни юпитерови дирекции.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
Re: Кога ставаме жертва на измама
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2016, 04:30:21 pm »
Лили, пусни дирекции и транзити към датата, когато са подписали вземането на кредита.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2016, 04:37:11 pm »
Не разполагаме с такава дата. Вероятно се е случило наскоро, може би през изминалата година.

Гледам, има дирекция и към натална Венера. При нея Луната управлява 11 дом и има дирекция към Нептун.

С тази карта да кажеш, че не си подбира приятелствата или завързва безразборни приятелства, с кого да е - по-скоро не.

Възможно ли е просто да се е предоверила на стара приятелка? Понякога, когато са финансово притиснати или проговори алчността, користолюбието, хората показват съвсем друго лице и черти от характера, за които по-рано не си подозирал.

---
Питах за уточнение, но понеже диалогът върви през трети човек, има неясни моменти. Но доколкото разбрах, вече вървят съдебни дела, банката съди измамената жена.

Наистина на измамница е попаднала, но как ѝ се е доверила, недоумявам. Същата измамница е постъпила по такъв начин и с друга жена, завлича я с голям дълг към банкова институция. В резултат майката на длъжницата умира от силен стрес, а на длъжницата, поради липса на средства за възстановяване на дълга, ѝ се налага да полага обществено полезен труд.

Значи в случая става въпрос за мошеническа схема, не просто калпаво приятелство.

« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 05:13:07 pm от Lilla »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2016, 05:14:09 pm »
Сигурно не съм права, но си мисля, че с тези водолейски светила в напрегнат аспект с Уран човек никога не знае какво може да й хрумне да направи. Както в случая - някоя глупост. Въпреки силното присъствие на земя (практичност) в картата й - АС в земен знак, у1 в земен знак в аспект със Сатурн, мисля, че въздухът надделява. Картата е нощна и Сатурн е малефикът, който според правилата би трябвало да й създава най-сериозни затруднения. Заточен Сатурн в 11-ти дом. Ще погледна индийската карта.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2016, 05:19:42 pm »
Малко встрани от астрологията, но ще кажа нещо друго. Може отстрани да изглежда необмислено и глупаво, но това е приятелство по руски - и с пари се помага, и с храна, и с подслон, и с каквото можеш... И мен ме е избивало на такива жестове, но рядко получаваш подобно отношение насреща, даже бих казала никога.

А и като знам как ми реват за пари приятелки, които не са в моето тежко положение и истински лишения не са видели, няма да си сваля последната риза от гърба, за да им угаждам на тях. Какъвто и алтруист да съм, всичко си има граници. Много зависи и какво качество човек имаш насреща като приятел. За някои просто няма смисъл да се правят жестове - не става въпрос за това, че няма да ги оценят, а за това, че дори не ги заслужават.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2016, 05:22:20 pm »
В индийската карта у12 Луна в 6-ти, у6 Сатурн в 12-ти във взаимен аспект - Випрет раджа йога. Може пък да се оправят нещата за нея. Нали с такава йога се печели от чужди загуби - така казват. Тронов Юпитер в 8-ми - някаква финансова подкрепа отвън да й дойде.

Това за приятелството и аз го мисля така - приятел в нужда се познава. Но съм си патила от "приятели" и затова съм станала предпазлива и не се доверявам лесно.
С моя алтруистичен Нептун (у2) в 11-ти се раздавам наляво и направо и после...
« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 05:24:07 pm от Mirabella »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2016, 05:30:00 pm »
Да, 6 и 12 дом не са добри за благосъстоянието, особено 12ти - има енергията да разпилява. Меркурий във ведическата карта управлява два финансови дома - 2ри и 11ти, Луната е у12. Но позицията им в Уттара Ашадха вдъхва надежда - тази накшатра се свързва със заслужена победа, след преодоляване на редица проблеми и препятствия.

В планетния период на Юпитер/Сатурн вероятно се е случило, а сега върви Юпитер/Меркурий и вече се водят съдебни дела.

Сатурн има по-скоро неблагоприятно влияние в нейната карта - управлява 6ти и 7ми домове, намира се в 12ти, аспектира 2ри, три планети в 6ти и Кету в 9ти.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2016, 05:38:14 pm »
Както и да е, случаят беше интересен за астрологичната практика.

А оттатък, където е споделена ситуацията, половин ден не можем да се уточним по въпроса. Питащата не е в състояние адекватно да формулира въпроса, да опише ситуацията и се получава някакъв развален телефон. Питам едно, тя разбира друго и после казва, че такова нещо не била казвала, а аз го чета по-горе...

Там влизат всякакви хора да питат, има и доста необразовани, трудно си формулират въпросите.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2016, 05:46:23 pm »
Ще може ли, ако нямате нищо против, да обясните и по западната астрология кое определя човек да стане жертва на измама? Благодаря предварително на всеки, който се отзове!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2016, 05:50:55 pm »
Понякога дирекции и транзити на Нептун и/или Юпитер могат да проработят в тази насока, зависи от позицията и състоянието на двете планети в радикса, от техните аспекти. Кету също е зареден с такава енергия, но рядко действа изолирано, а в съчетание с други транзити.

Мен при нептунови дирекции винаги са ме мамили/лъгали, при прогресия също, особено когато има аспекти с прогресивните ъгли. Внимавам и с нептуновите хора - не говоря за Риби, а нептунови аспекти - често засичам ако не преднамерена лъжа, то някаква неискреност, манипулация, изплъзване, извъртане на факти и ситуации.

По Сатурн не е толкова самата измама, колкото нейните последици - от нещо да бъдеш лишен/отстранен, нещо да бъде намалено в твой ущърб, да се свие, да се ограничи.
« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 05:53:38 pm от Lilla »

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2016, 05:56:35 pm »
А в натала кое показва дали човек има склонност да бъде мамен?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2016, 06:02:18 pm »
А в натала кое показва дали човек има склонност да бъде мамен?

Различни могат да бъдат факторите. Може и поради глупост, недалновидност, липсващи аналитични умения. А може и поради доверчивост, доброта, чиста душа. Има случаи, когато хем вътрешно усещаш, че даден човек може да се отнесе некоректно с теб, хем му позволяваш да го направи. Все ти се иска да му дадеш /още един/ шанс, да видиш дали ще се промени в отношението си или ще покаже по-човешки черти. От личен опит мога да кажа, че това е най-голямата грешка, която може да бъде допусната с хора, които са се изявили като измамни, хлъзгави и неискрени от самото начало. Особено след като си видял какво се крие отвъд маската му.

Обикновено допускам такава грешка с хора, от които съм видяла И добро. Човек не може да бъде само лош или само добър. Но в един момент някое от двете качества може да надделее и дори трайно да се установи в неговото съзнание и неговите постъпки.

« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 06:05:33 pm от Lilla »

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2016, 06:13:19 pm »
Имаше тема за измамници-мисля големи водни тригони и акцентиране на Нептун в комбинация с Меркурий .Податливия на измами пак има замесен Нептун,предполагам в твърд аспект с Уран/приятели/,или у12 в 11д,нещо такова.Мен също са ме мамили,обаче сложна измама с по-вече хора,един няма шанс .Обикновено проверявам на две-три места,имам и свидетели .Обикновенно на изявените измамници славата им се носи .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2016, 06:19:04 pm »
Имаше тема за измамници-мисля големи водни тригони и акцентиране на Нептун в комбинация с Меркурий .

Тази е за измамени - от другата страна на барикадата  ;D

А будализмът също може да се дефинира по Меркурий и Нептун. В такъв случай участието на Марс ще помогне - по него е логиката, аналитичните умения.

Мен най-често са ме лъгали и са злоупотребявали с доверието ми на емпатична основа, от това най-много се възползват - Меркурий в тригон с Нептун, силна Луна, Марс не е изразен и няма аспект с Меркурий. Но по точния тригон между Луната и ъглов Марс много съпреживявам, влагам много емоции в чужди преживявяния. А като се намесят повече емоции, мозъкът изключва. Емпатията не винаги е полезна, губиш обективност.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2016, 06:32:46 pm »
Изследвал съм измамници-залагат на емпатия,съчувствие,/Нептун/,замъгляване на анализа/Меркурий/,бързосприятеляване/Уран/-при измамниците очаквам някакъв ян нюанс/активна страна/,при измамените-ин нюанс/пасивната страна/,едни и същи фактори,единия е активен,другия пасивен .