Как се определят сигнификаторите при любовен триъгълник, когато едната страна е кверент, както в случая?
Тъкмо и аз се чудех по кои домове да ги гледаме, ако и двамата са назовани по име.
При немските класици срещам мнение, че в такъв случай, ако въпросът се задава от трети човек, ситуацията може да разгледа по първи дом и съответно, когато става дума за отношения между двама души, ги търсим по АС и ДС. Това е най-опростеният подход, без да въртим и преобръщаме картата. А за да гледаме производни домове, първо трябва да определим кой какъв се явява в хорара.
Според мен тази схема би била приложима, ако се предположи, че кверентът не е пряко заинтересован от въпроса, който задава. Но в случай на пристрастност обикновено търсим каква връзка има с кверента и по кой дом се падат, разгледано от Асцендента. И ако търсим под вола теле, разглеждаме кверента по АС. А ако искаме да разгледаме ситуацията per se - такава, каквато е, тогава може направо по оста АС/ДС. В крайна сметка астрологът избира как да подходи. Аз съм от тия, които не търсят под вола теле и не се ровичкат в коша с чуждо мръсно бельо, кой какъв е. Не че и на мен не ми се е случвало, просто тоя етап отдавна е минал вече.
Ако все пак търсим заинтересованост, пристрастност, тогава, както е споделил Рептил, гледаме единия по 7 дом /назован по име/, а другият ще е в знака на есенциално достойнство спрямо квезита /или квезитът да е в неговия знак/.
Наскоро бях задала подобен въпрос относно бившия, дали ще завърши сегашната му връзка с брак, със сериозно обвързване. Не съм заинтересована пряко те да се разделят, нито да се оженят. Все ми е тая. Дори бих се радвала, ако има сватба. Разгледах ситуацията директно по АС/ДС и според мен се получи достатъчно правдоподобен отговор. Не съм и в любовен триъгълник с тях, с никой не съм.