тази тема ме кара да се запитам изобщо съществуват ли слънчеви козирози с леко/нормално детство/семейство?
//ще се разровя
Не.
Най-вече тези от първата декада. Това се отнася и за Асцендент Козирог. По ведическата минават в накшатра Мула - в първите градуси на Стрелец, където се смята, че е Галактическият център и звездата Лезахт, лежаща на отровния шип на жилото на Скорпиона. Мула е дъното на дъното, корена.
В западната астрология първите градуси на всеки знак са най-нерафинираните. Така че Козирозите от първата декада (също и Луна или Асцендент там) носят най-хладното и първично сатурново проявление - трудности, тежко съществуване.
Това е на теория. Личните ми впечатления я потвърждават. Познавам двама мъже Козирози със Слънца в началото на знака - пълна щета в семействата от които са и в семействата, които са се опитали да създадат. Жена с Луна в първите градуси на Козирог - фалш, огрооооооомен напън да се покаже като успешна и като лидер за пред хората. Но докато й гледаш превземките и слушаш високопарните приказки виждаш как вътре всичко е прогнило. Може би най-фалшивият човек, който съм срещала. Лъжи, фалш и проблеми в семейството й. Но генерирани от нея.
При мен Асцендентът е в началото на знака със Сатурн там. Фасадата на семейството ми е повече от добра. Но отвътре е друго. Само ще кажа, че от година не разговарям с баща ми. По никакъв повод. И преди е имало такива периоди, сега е окончателно.
П.П. До кога целият форум ще се занимава с глупашки проблеми? Жената живее точно животът, за който има капацитет. Вие искате да учите червеите да летят. Оставете го да си пълзи и не си губете времето с насилствена трансплантация на криле. То за друго е устроено, за друго са му умствените, душевни и емоционални потенциали. Каква е тази криворазбрана помощ?!