От негова страна не се ли вижда някакъв интерес или чувства и някакъв шанс нещата да потръгнат?
Вчера гледах хорара ти в другата хорарна тема, но ми се стори противоречив и се въздържах от отговор. Изчаках да дадеш повече разяснения за вашата връзка, но отново съзирам някакво противоречие между това, което споделяш за партньора, и начина, по който са представени отношенията ви в хорара. Квезитът не е представен като студен и отхвърлящ човек, тъкмо обратното – двата му сигнификатора са в съвпад в огнен знак, единият даже е на трон тук. Съзнателното му отношение към връзката и начинът, по който изразява архетипната мъжка енергия, са белязани от огнена сигнатура. Много далеч от студен и флегматичен темперамент. Според мен обаче или в твоето присъствие не успява да се изяви, да се наложи като мъж /невидим Марс/, или просто липсва синхрон между вас в това отношение – той да изразява спонтанно и естествено мъжките си качества, а ти женските. Всъщност дори не съм сигурна дали той е с нагласа да вижда и усеща твоята женска енергия. Квезитът е представен от знака Лъв и Слънце/Марс в същия знак – там, където твоят сигнификатор е в заточение. Докато ти го приемаш по триплицитет – Сатурн е в Стрелец /Слънцето го управлява през деня/. Ако търсим скрита проблематика, според мен проблемът, какъвто и да е той, не е в осрещната страна.
В хорара си представена от ретрограден Сатурн, който също е в огнен знак, но не се чувства никак уютно в тази стихия. Сатурн е студен и сух. И ми се струва, че в тази връзка ти се налага или се стремиш да изиграеш роля, която по принцип не ти е много присъща и не ти носи душевен комфорт. Ако гледаме диспозитора ти – намира се в знак, който има пряко отношение към брачната институция, а Сатурн е на границата между 10 и 11 дом, което намеква и за това, че въпросът, който задаваш, може да бъде социално значим за теб, да отразява някакви очаквания, свързани с обществени еталони.
Сатурн в Стрелец играе роля, която може би смяташ, че би импонирала на очакванията и нуждите на квезита, тъй като вашите сигнификатори все пак са в знаков тригон. Но тази роля не е твоето естествено състояние. Вторият ти сигнификатор е Луната, тя е в 7 дом – потвърждение за радикалност. Все пак душата ти към този човек е устремена. Това показва, че наистина въпросът искрено те вълнува. Луната и Венера са в меркуриеви знаци, нямат никакви изявени есенциални достойнства, а техният диспозитор тъкмо е сменил знак и е силен есенциално. Това загатва за някаква промяна в отношението ти към връзката, може би се опитваш да бъдеш по–рационална, да слушаш повече разума, а не сърцето. В този хорар не те виждам да си ръководена от силни чувства и емоции. Даже намеква за доста разумен и практичен подход.
Казваш, че партньорът е дистанциран и отчужден, но според мен би било добре да преосмислиш и своето отношение към тази връзка, да не би с нещо да създаваш това усещане за неувереност или затвореност у отсрещния човек. В хорара има недвусмислени указания за проблематика, която по–скоро идва от твоя страна, а не толкова от страна на квезита. Много чувствително разминаване между гласа на разума, емоционалните потребности, дълбоката мотивация и нуждите на душата. Дори ако не го показваш в отношенията ви, партньорът подсъзнателно, инстинктивно усеща тази липса на енергиен синхрон. И може би затова не е настроен изцяло да се разкрие и ти се струва, че се държи хладно и дистанцирано. Според мен от теб той улавя противоречиви сигнали и на този етап все още може да не се чувства уверен дали си подхождате и дали гледате в една посока. И, да – на този етап в хорара не виждам указания за брачен ентусиазъм. Може би донякъде и твоето усещане в тези отношения е свързано с това дали си струва да инвестираш енергия и време, в това отношение подхождаш по–рационално от партньора. А той е повече мотивиран от страстта и магнетизма като потребност, но дали усеща тази химия с теб – вече е малко под въпрос. Много слабо са ви свързани сигнификаторите, не виждам синхрон и на архетипно ниво – говорим за базови емоционални и душевни потребности.