Ох, Сафо, колко много ми се иска да си права!
Снощи четох доста, момичета. Като цяло хорарните карти са ми хептен тъмна Индия и изобщо не знаех кои планети представят питащия. Стана ми ясно, че за себе си гледам 1-ви дом и управител на AC, който ми е в падение в козирог, в момента и ретрограден, и между 2 малефика на всичкото отгоре, което сигурно е супер лошо като за начало. Когато имало ретроградност, се препоръчвало да се гледа само ко-сигнификаторът, т.е. Луната, която е в съвпад с Меркурия (управител 7-ми дом) на Цецо и в съвпад с Вертекс, който не знам има ли роля в тия хорари. Меркурий също е ретрограден и върви към Сънцето и до края на тая ретроградност май ще стане изгорен или се лъжа? Та това означава ли, че и за него трябва да се гледа друга планета? Може би Слънцето като символ на мъжкото начало или пък Марс
Обяснете ми, моля, понеже е интересно за мен! Доколкото разбирам всички аспекти на Луната са важни, като отчитаме с коя планета ще направи последно аспект, преди да излезе от рак. Това тригон с Марс ли ще е? Много се омотах
Иначе сте прави, към мен изпитва възхищение, различен тип харесване. С другата явно е животинско привличане и като гледам как баш Меркурий му е сигнификатор на него и е позициониран в рак (въпросната дама е тази зодия), явно му е легнала на сърце и там нещата трудно ще приключат. Искахме да имаме дете и сега нейната намеса много обърка нещата. Аз търпя, търпя, но всеки си има допустим праг на компромисите. Това, че е "кацнала" на куспидата на негов 1-ви дом, сигурно я прави да бъде в далеч по-изгодна позиция. След 2 дни Венера ще стане директна, но това едва ли ще доведе до желаната от мен промяна.
Факт е, че след ретроградностите следва движение напред и Меркурий скоро ще направи опозиция с Юпитера ми. Въпросът е изобщо отговорът на въпроса при тях ли да се търси или при Луната единствено? И картата всъщност годна ли е за питане с възлите по оста 1-ви - 7-ми дом?