Автор Тема: Любовни хорари  (Прочетена 1358290 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Любовни хорари
« Отговор #135 -: Април 27, 2014, 10:46:53 pm »
Прекъснаха ли окончателно взаимоотношенията ми със С.
Скарахме се много преди 2 месеца и от тогава не сме се чували.

Според мен е много вероятно да са приключили.
На Луната не й предстоят сходящи аспекти в знака, само ще съвпадне с ЮЛВ. Във фаза балсамична, невидима, преди новолуние.

Също така следва да се отчете, че неговият у5 е в твоя 4 дом, а твоят у5 е в неговия 4ти (ако става въпрос за интимна връзка).
Но основен фактор е Луната - за да се предполага по-нататъшно развитие, би трябвало да има сходящи аспекти.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

mail

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 93
« Отговор #136 -: Април 27, 2014, 10:52:31 pm »
Благодаря за отговора  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #137 -: Април 27, 2014, 10:53:59 pm »
Ах, да, какъв съм заплес - темата е за любовни хорари, а аз уточнявам дали е било интимна връзка.

mail

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 93
« Отговор #138 -: Април 27, 2014, 10:56:02 pm »
Ах, да, какъв съм заплес - темата е за любовни хорари, а аз уточнявам дали е било интимна връзка.
Случват се и такива неща  :012: :012:

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #139 -: Април 27, 2014, 10:57:36 pm »
Цитирам си въпроса, защото не мога да избера от многото ви отговори. На 6 страница е всичко. Тука решаваща роля изигра Луната без курс. До секс не се стигна и не се очаква, въпреки че има искри. Това е за приятелската връзка от предишния ми пост. Отношенията се задълбочиха, връзката е силна много, превърна се в нещо като братско-сестринска връзка.
Благодаря, Смарта. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #140 -: Април 29, 2014, 01:53:07 pm »
Сатурн не е в 7 дом, но картата не ми изглежда особено радикална – новолунието (всъщност затъмнение) в 6 дом не отговаря на тематиката, с която е свързан въпросът. Асцендентът е в точен съвпад с Алфа Серпентис (Унук Алхайя) – градус, който се счита за неблагоприятен и “разваля“ вопроса. В случая бих казала, че към тоя момент не е дадено да се знае истината по въпроса, който те вълнува. В допълнение към звездата Серпентис на АС добавяме и ретро Сатурн – отговорът към тоя момент не е благоприятен за кверента, т.е. може би има смисъл засега да не се знае.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13955
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #141 -: Април 29, 2014, 01:56:02 pm »
Здравейте,
Може ли да ми споделите мнението си...
Не, не може!
Чак такива балъци не сме, за каквито ни вземаш!

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #142 -: Април 29, 2014, 02:00:36 pm »
Здравейте,
Може ли да ми споделите мнението си дали човекът, за когото публикувам картата има чувства към мен? С този сатър в първи дом и липсата на аспекти май няма да я бъде, ама да питам аз
Кой/-я/ е това?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #143 -: Април 29, 2014, 02:03:10 pm »
Не, не може!
Чак такива балъци не сме, за каквито ни вземаш!

Ако е така, то и картата си мълчи оглушително.  ;)

akruks

• Hero Member
« Отговор #144 -: Април 29, 2014, 02:03:44 pm »
Сатурн не е в 7 дом, но картата не ми изглежда особено радикална – новолунието (всъщност затъмнение) в 6 дом не отговаря на тематиката, с която е свързан въпросът.
Неин 6д е 12д на този, за който се пита, а Луната и Слънцето са негови У3- питащата се интересува какво той премълчава

akruks

• Hero Member
« Отговор #145 -: Април 29, 2014, 02:06:44 pm »
Това да не е пак Мария Лазарова?  :012:
На този въпрос не мога да ти отговоря, но едва ли е тя, съдейки по начина на изказване и писане- прекалено е грамотно пък и тя не би употребила "сатър" за Сатурн, а последното ме навежда на мисълта за една друга плагиатка

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #146 -: Април 29, 2014, 03:12:38 pm »
И да е сериозен въпросът, Серпентис на Асцендента символично го "разрушава".

Цитат
Демоническая звезда, СЕРПЕНТИС:

Странная, могущественная звезда. Астрологи приписывают ей трагическую природу, именуя «проклятым градусом» или наихудшим градусом Зодиака. Порой малейшего влияния Серпентиса достаточно, чтобы разрушить любое дело. Как это ни странно, злотворная энергия этой звезды может трансформироваться в какой-нибудь дар, выдающийся интеллект или необычное видение мира.

Happy58

• Гост
« Отговор #147 -: Април 29, 2014, 04:56:39 pm »
И да е сериозен въпросът, Серпентис на Асцендента символично го "разрушава".

Lilla,  орбис има ли? Че то много страшно звучи това - имам впредвид за натала.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #148 -: Април 29, 2014, 05:09:20 pm »
Тази звезда, доколкото разбирам, не е от фиксираните и не се мести – приема се, че е в 19 гр. Скорпион. Доста близо обаче се намира и една фиксирана звезда, на 19 гр. и нещо – Зубен Елшемали, северната щипка на Скорпиона. На мен наталният АС ми е в 19 гр. с минути (по към втората звезда), не съм забелязала деструктивно влияние.

Но в Хорарната астрология Серпентис в съвпад с важен сигнификатор – на кверента, квезита, въпроса – внася елемент на деструкция в съответната сфера. В случая може просто да попречи да се даде правилен отговор на въпроса, картата да не “говори“. Мисля, че и при Уилям Лилли се споменаваше за мъгливи и безмълвни градуси. Ако АС в хорара попадне там, се приема, че или нещо не е наред с въпроса, или не е време да се дава/знае отговор.

В случая няма орбиса, Асцендентът си е баш там.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #149 -: Април 29, 2014, 05:13:55 pm »
Тъкмо да споделя любимата ми страничка за неподвижни звезди в астрологията

http://darkstarastrology.com/serpens/

В руската хорарна школа много настояват, че ретрограден Сатурн в съвпад с АС унищожава въпроса. Отделно казват, че новолунието не е подходящо за задаване на хорарни въпроси.

Като отговор на въпроса бих казала, че е възможно да има симпатии, любовни чувства - по-скоро не. Човекът, за когото се пита, се управлява от екзалтирана Венера. Венера не е в знак на домицил, нито на екзалтация на Марс. Все пак, понеже картата е нощна, Венера попада в триплицит на Марс, който управлява питащия. Екзалтирана Венера в 10-ти от 7-ми може да описва квезита като човек, който се чувства отлично в професионалната си среда, ползва се с популярност и уважение. Така както е екзалтиран, може да е зает предимно със себе си и макар че на Венера в Риби й се носи славата на вселенската любов, може и да не обръща голямо внимание на питащия.
« Последна редакция: Април 29, 2014, 05:22:52 pm от Mirabella »