Автор Тема: Любовни хорари  (Прочетена 1358217 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Любовни хорари
« Отговор #150 -: Април 29, 2014, 07:26:31 pm »
А за да няма обиди и да не се чувствате използвани, предлагам да не се отговаря на потребители, които са с нула мнения в сайта и първият им пост е хорарен въпрос. Повече от ясна е целта на тяхната регистрация.

Разбира се, всеки сам преценява дали да отговори или да не отговори на някой въпрос. Но тоя наплив е тенденциозен и за съжаление те не идват с интерес към астрологията, а с интерес да получат готов отговор на някой въпрос.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #151 -: Април 29, 2014, 07:51:41 pm »
Съгласна съм с теб, Лили, че не идват от интерес към астрологията или с огромното желание да научат нещо астрологично.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #152 -: Април 29, 2014, 07:54:02 pm »
Иначе нямам нищо против да се упражняваме, да се учим като отговаряме на такива въпроси. Но нали целта на упражнението е да има обратна връзка? А в повечето случаи такава липсва, някои съфорумци алармират за злоупотреби.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #153 -: Април 29, 2014, 08:00:31 pm »
Това е Мария - от мен да знаете. :)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #154 -: Април 29, 2014, 08:03:01 pm »
И аз не знаех за звездата, че е с разрушителна природа (Марс и Сатурн), за което благодаря на Лили! Това е ползата от дискусията - да обменяме знания и опит.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #155 -: Април 29, 2014, 08:03:36 pm »
От днешния хорар имах голяма полза - досега не знаех за звездата Серпентис, а за Сатурн на асцендента само предполагах..

Радвам се, значи има файда и от нерадикални питанки  :)

Happy58

• Гост
« Отговор #156 -: Април 30, 2014, 08:40:28 am »
Тази звезда, доколкото разбирам, не е от фиксираните и не се мести – приема се, че е в 19 гр. Скорпион. Доста близо обаче се намира и една фиксирана звезда, на 19 гр. и нещо – Зубен Елшемали, северната щипка на Скорпиона. На мен наталният АС ми е в 19 гр. с минути (по към втората звезда), не съм забелязала деструктивно влияние.

Но в Хорарната астрология Серпентис в съвпад с важен сигнификатор – на кверента, квезита, въпроса – внася елемент на деструкция в съответната сфера. В случая може просто да попречи да се даде правилен отговор на въпроса, картата да не “говори“. Мисля, че и при Уилям Лилли се споменаваше за мъгливи и безмълвни градуси. Ако АС в хорара попадне там, се приема, че или нещо не е наред с въпроса, или не е време да се дава/знае отговор.

В случая няма орбиса, Асцендентът си е баш там.

Благодаря ти за споделеното - аз се притесних леко, защото точно там ми е съвпада ЮЛВ/Нептун и щеше да дойде малко в повече, ако и това повлияе. Макар че, то няма как да преценя, дали влияе - съвпада си действа с пълна сила :)

Happy58

• Гост
« Отговор #157 -: Април 30, 2014, 08:41:43 am »
Тъкмо да споделя любимата ми страничка за неподвижни звезди в астрологията

http://darkstarastrology.com/serpens/

А тука дават друг градус за тази звезда .... все пак разликата е 3 гр  ???

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #158 -: Април 30, 2014, 09:40:50 am »
Мисля, че и при Уилям Лилли се споменаваше за 19ия градус на знака Скорпион.

А вчера из руските сайтове попаднах и на друг вариант - 22-23 гр. Но в повечето се споменава за 19.  :017:

За този градус съм чела, че се използва най-вече в хорарната астрология.

Съседната звезда - Зубен Елшемали - намира приложение в наталната, при интерпретация на хорарни въпроси не съм я срещала. Това е "звездата на знанието".

Happy58

• Гост
« Отговор #159 -: Април 30, 2014, 10:34:04 am »

А вчера из руските сайтове попаднах и на друг вариант - 22-23 гр. Но в повечето се споменава за 19.  :017:

Съседната звезда - Зубен Елшемали - намира приложение в наталната, при интерпретация на хорарни въпроси не съм я срещала. Това е "звездата на знанието".

Спомням си, че съм срещала една книга на Бернадет Бейли за фиксираните звезди - ще опитам да я намеря - да видим дали тя пише нещо там.
Иначе, звезда на знанието върху моя съвпад - не отказвам :)

Happy58

• Гост
« Отговор #160 -: Април 30, 2014, 10:46:51 am »
Спомням си, че съм срещала една книга на Бернадет Бейли за фиксираните звезди - ще опитам да я намеря - да видим дали тя пише нещо там.
Иначе, звезда на знанието върху моя съвпад - не отказвам :)

ето ги - даже линка е от нашия сайт - при електронните книги :)

https://disk.yandex.com/public/?hash=UpNq7ep0GegU%2F3hy6r12HSpdb4Aj2stSCGxDCB55ubY%3D%3A%2F%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%20%D0%91.%20-%20%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D1%8B%20-%20%D1%82%D0%BE%D0%BC%201%20%D0%B8%202%20-%201999%2F

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13955
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #161 -: Април 30, 2014, 12:11:14 pm »

В украинския сайт "Антарес" споменатата звезда е дадена под названието Unukalhai 22гр 16' скорпион
А на 23гр 40' е звездата  Hadar или Agena, която на МЦ или в съвпад с Меркурий, с Юпитер се среща при милионери, на АСЦ е залог за щастие и успехи

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #162 -: Април 30, 2014, 12:17:55 pm »
Някой да е чел цялата книга на Уилям Лилли в частта за хорарна астрология?

Чудя се дали 19ия градус на Скорпиона при него се свързва конкретно с тази звезда (Серпентис) или просто е специфичен градус с определена символика?

В доста руски сайтове се споменава за 19 гр. и Серпентис, но да не би да е станало объркване впоследствие? Не е изключено някой астролог от съвремието да е транспонирал тази информация в модерната астрология и да я е свързал с влиянието на въпросната звезда, а не с влиянието на градуса.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #163 -: Април 30, 2014, 12:30:22 pm »
Не се сещам да има превод на Християнска астрология на У. Лилли на български. Някъде я имаше в електронен формат на руски и английски, но не съм я чела цялата.

Както предположих, не е изключено по-нататъшните астролози да са объркали символиката на градуса със символиката на въпросната звезда. А за тоя 19ти градус се казва, че е фиксиран градус от еклиптиката, който не се променя и не се измества заедно с прецесията. Докато неподвижните звезди имат различно положение в сидеричния и тропическия зодиак.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13955
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #164 -: Април 30, 2014, 12:38:39 pm »
Някой да е чел цялата книга на Уилям Лилли в частта за хорарна астрология?

Чудя се дали 19ия градус на Скорпиона при него се свързва конкретно с тази звезда (Серпентис) или просто е специфичен градус с определена символика?

В доста руски сайтове се споменава за 19 гр. и Серпентис, но да не би да е станало объркване впоследствие? Не е изключено някой астролог от съвремието да е транспонирал тази информация в модерната астрология и да я е свързал с влиянието на въпросната звезда, а не с влиянието на градуса.
  Уилям Лилли доколкото знам е средновековен астролог, възможно е по негово време звездата да е била на 19гр
Може да се водят неподвижни звезди, но все пак не са застинали в небето и да не мърдат