Пускам нова тема в името на астрологичната наука - повече практически казуси, по-малко време за лични диалози
От известно време ме занимават с един житейски въпрос и сякаш от Астрологията се търси готова рецепта, да се произнесе присъда без право на обжалване. Търсим панацея - ако звездите казват, ще се разведа, ако не казват - няма.
Дългогодишен брак - 25-30 години, две пораснали деца и съпруг, който периодично има нужна да се оттегля и да търси "любов и споделеност" извън дома, в който живее със семейството си. Ако го питаш с какъв мотив го прави, сигурно и той не знае, ще се затрудни с отговора. И хем не може нормално да живее със съпругата си, хем и развод не иска. Много държи да запази удобния си начин на живот - сигурност и обгрижване вкъщи, семеен бизнес, любов и романтични трепети навън... Когато му се постави ребром въпросът, започва се с вменяване на вина и инфантилни изцепки - "на никой съм непотребен... никой не ме обича". Изцепки, които могат да минат в доста по-ранна възраст, все още недотам осъзната. Човекът е пенсионер вече.
Та, според мен картата е класически пример за такова раздвояване и нужда от паралелни връзки. От време на време да си хвърля въдичката в други води, но да остава яко закотвен за домашната сигурност. И никой да не му разваля рахатлъка.
И това не е първият такъв случай на сериозно влюбване извън брака. През всичките тия години обаче съпрузите успяват да не стигнат до развод, но сега ситуацията е узряла и на съпругата започва лека-полека да ѝ прелива чашата.
Интересна и силна синастрия имат, има какво да ги държи заедно - негова Луна в съвпад с нейното Слънце, нейна Луна в опозиция с неговото Слънце... Една от най-силните астрологични брачни връзки.
Картата му не е ректифицирана и се чудя дали, ако е роден по-късно, МС не е в Овен. По професия е военен, летец. МС в Риби с управител Юпитер в Телец не съм сигурна доколко има връзка с професията. Питах за конфликти и агресия в семейството /и в родителския му дом/, ако се има предвид близкото разстояние на Марс от IC, съпругата не потвърди. Но пък периодично с нея са се местили от град в град, когато са го командировали по работа.
На мен този казус с паралелните връзки не ми е актуален в момента и рядко е бил, просто споделям за практиката.
Интересно е да се отбележи, че неверният съпруг е със силно ранено Слънце, а съпругата му има ранена Луна в отсрещния знак. Имат и сатурнова свръзка - негова Венера в съвпад с нейния Сатурн. Сигурно отговорностите към брачния партньор много му дотягат, но въпреки това бракът трайно продължава, макар и с тенденция към отчуждение.