Автор Тема: Многоъгълни конфигурации в човешките отношения  (Прочетена 9071 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Пускам нова тема в името на астрологичната наука - повече практически казуси, по-малко време за лични диалози  ;D

От известно време ме занимават с един житейски въпрос и сякаш от Астрологията се търси готова рецепта, да се произнесе присъда без право на обжалване. Търсим панацея - ако звездите казват, ще се разведа, ако не казват - няма.

Дългогодишен брак - 25-30 години, две пораснали деца и съпруг, който периодично има нужна да се оттегля и да търси "любов и споделеност" извън дома, в който живее със семейството си. Ако го питаш с какъв мотив го прави, сигурно и той не знае, ще се затрудни с отговора. И хем не може нормално да живее със съпругата си, хем и развод не иска. Много държи да запази удобния си начин на живот - сигурност и обгрижване вкъщи, семеен бизнес, любов и романтични трепети навън... Когато му се постави ребром въпросът, започва се с вменяване на вина и инфантилни изцепки - "на никой съм непотребен... никой не ме обича". Изцепки, които могат да минат в доста по-ранна възраст, все още недотам осъзната. Човекът е пенсионер вече.  ;D

Та, според мен картата е класически пример за такова раздвояване и нужда от паралелни връзки. От време на време да си хвърля въдичката в други води, но да остава яко закотвен за домашната сигурност. И никой да не му разваля рахатлъка.

И това не е първият такъв случай на сериозно влюбване извън брака. През всичките тия години обаче съпрузите успяват да не стигнат до развод, но сега ситуацията е узряла и на съпругата започва лека-полека да ѝ прелива чашата.

Интересна и силна синастрия имат, има какво да ги държи заедно - негова Луна в съвпад с нейното Слънце, нейна Луна в опозиция с неговото Слънце... Една от най-силните астрологични брачни връзки.

Картата му не е ректифицирана и се чудя дали, ако е роден по-късно, МС не е в Овен. По професия е военен, летец. МС в Риби с управител Юпитер в Телец не съм сигурна доколко има връзка с професията. Питах за конфликти и агресия в семейството /и в родителския му дом/, ако се има предвид близкото разстояние на Марс от IC, съпругата не потвърди. Но пък периодично с нея са се местили от град в град, когато са го командировали по работа.

На мен този казус с паралелните връзки не ми е актуален в момента и рядко е бил, просто споделям за практиката.

Интересно е да се отбележи, че неверният съпруг е със силно ранено Слънце, а съпругата му има ранена Луна в отсрещния знак. Имат и сатурнова свръзка - негова Венера в съвпад с нейния Сатурн. Сигурно отговорностите към брачния партньор много му дотягат, но въпреки това бракът трайно продължава, макар и с тенденция към отчуждение.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Re: Многоъгълни конфигурации в човешките отношения
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2016, 10:22:34 pm »
Относно съвпада Слънце/Луна не винаги работи при синастриите, понеже все чета, че е добър аспект за двойки, но аз не мога да кажа същото.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2016, 10:47:46 pm »
Може би ако светилата и при двамата партньори са силно ранени, синастричният съвпад помежду им /Слънце-Луна/ само акцентира темата и нагнетява напрежението. Същото важи и за опозициите, когато планетите са една срещу друга и активно си взаимодействат. В такива случаи /символично/ се слагат всички карти на масата - има проблем, трябва да се търси решение. Няма пътечки за изплъзване, както е при тригона и секстила, няма и периодично изпускане на пара, както е при квадратурите, няма бягане по тъча и затваряне на очи за очевидното, както е при квинконксите.

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2016, 11:07:54 pm »
Есенциално силният и Сатурн дали не разрушава всички негови илюзии за 'жена' и 'любов'  ;D .

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2016, 11:11:29 pm »
Слънце в Риби, Венера във Водолей квадрат Луна- на този от далеч му личи, че не е от вярните  ;D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2016, 11:14:01 pm »
Есенциално силният и Сатурн дали не разрушава всички негови илюзии за 'жена' и 'любов'  ;D .

Есенциално силен и при това не къде да е, а в 7 дом.

Интересно, те и двамата имат Слънце/Сатурн - при него е съвпад, при нея квадратура. Абе, не е никак лесно - двойно подчертаване.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2016, 11:27:31 pm »
Според мен дали човек е моногамен в една връзка не зависи толкова от синастрията с другия, а от натала му - какви хора привлича и с какви хора се свързва.

Аз например, когато съм във връзка - нямам сетива, рецептори за другите мъже. И мисля по натал ми е заложен модела - "един мъж - една жена". Допускам, че подсъзнателно търся да се свържа с мъж, който ще ме боготвори и ще е обсебен от мен ....

Над силата е само умението да я владеем!

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2016, 11:35:19 pm »

Интересно, те и двамата имат Слънце/Сатурн - при него е съвпад, при нея квадратура. Абе, не е никак лесно - двойно подчертаване.

Като типаж също е описан добре по нейните сигнификатори.
Нептун в съвпад със светилата и при двамата.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2016, 11:35:45 pm »
Данните на другата жена не се знаят. Би било интересно да се види какво получава при нея от това, което не намира при съпругата си. Какви емоционални или други липси се запълват.

Те такива бракове с фиксиран/сатурнов акцент са и най-проблематични в дългосрочна перспектива. Много се търпи, стискат се зъби, на всяка цена статуквото трябва да се запази и да остане непроменено. От една страна има тенденция към трайност, постоянство, но и към трайна агония, ако нещо не върви.

Минават най-хубавите години от живота, навлиза се в пенсионерска възраст и идва най-тежката криза в отношенията. В резултат - развод след 20-30 години брак. Изведнъж осъзнават, че имат съвсем различни потребности.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2016, 11:37:21 pm »
Няма какво да му се мисли много-военен летец,свикнал на адреналин,сега пенсионер,няма адреналин-търси на друго място,летенето е по Уран-неотработен не е добре за връзките .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2016, 11:40:27 pm »
Тя така каза съпругата: "Омъжвах се за льотчик, а сега стои в деревня и копа градинката на любовницата".  ???

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2016, 12:12:34 am »
Е, Лили, та това си е класика в жанра. Квадрат Луна и Венера - трудно съвместява образ на жената домакиня, съпругата и любимата, която го кара да усеща пеперудите в стомаха. Свободолюбива Венера в похотлив дом. Луна и Нептун в 5 дом - идеали, идеали... заблуди и самозаблуди.
Управител на 5 и 8 дом в съвпад. Че това са Уран и Плутон. И в 3 дом. Той така си общува човек.
Колко ли му е лесно на него по този начин? По-скоро да се откаже от този начин и да стъпи само на Луна или само на Венера.

Водолейските Венери сякаш вечно търсят един недостижим и далечен идеален образ. Имат нещо пред себе си, но в далечината се явява силует, който изкушава със своята недостъпност, изкушава да бъде достигнат, превзет. Това е водолейското бягство от личното към надличното. Личното - това, което има, опознато, вече близко. Надличното - онова, което няма форма, а само идея за него. Когато и то стане лично, ще се появи нов силует.
Водолеите и тези любовни планети имат навик малко да съжаляват по онова, което не са достигнали, защото са спрени от обстоятелствата тук и сега. Усеща се една тъга, сякаш някой ги е ограничил - семейство, начин на живот. Свободата е важна. И са склонни да я идеализират. Любовниците - недостъпните изцяло, много добре им пасват на този образ, който идеализират. Хем ги има, хем ги няма.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Resnitsa

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2016, 02:28:15 am »
Прави ми впечатление в мъжката карта конфигурацията Люлка, която дава вътрешно напрежение и често двойнствен живот, пък и с толкова вода сигурно му е трудно на човека да избере окончателно. От едната страна са емоции, желанията и чувствата, които на всяка цена иска да задоволи - Венера квадрат Юпитер, от друга -  "идва му факс", решава да действа според импулса, пък резултата не е много ясен, но действа според него така или иначе - Уран секстил Нептун.
Освен това средните точки на заетите зони при него са по оста на взаимоотношенията Овен-Везни, конфликт който действа през целия му живот. Сама казваш, че не му е за първи път да има отношения извън брака.
Чувствам се добре!

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2016, 09:16:53 am »
Този мъж има съвпад на Марс/Плутон,в тригон с Юпитер и е с мощна сексуалност.Освен това има още едно подчертаване на мъжката му активност с връзката на Марс/Плутон със Слънцето.Сексът и отдаването в секса му е много важно и мисля,че това е основната причина.Ако съпругата му има "елементарна"сексуалност/без участието на Плутон/ е разбираемо защо търси дълбокия,интимен обмен на други места.
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 09:30:19 am от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2016, 10:10:04 am »
Те такива бракове с фиксиран/сатурнов акцент са и най-проблематични в дългосрочна перспектива. Много се търпи, стискат се зъби, на всяка цена статуквото трябва да се запази и да остане непроменено. От една страна има тенденция към трайност, постоянство, но и към трайна агония, ако нещо не върви.

Минават най-хубавите години от живота, навлиза се в пенсионерска възраст и идва най-тежката криза в отношенията. В резултат - развод след 20-30 години брак. Изведнъж осъзнават, че имат съвсем различни потребности.

сатурновите асп. в синастрии- търпят заради обществен статус,стабилност и сигурност, като пенсионери това вече отпада като аргумент

Може би ако светилата и при двамата партньори са силно ранени, синастричният съвпад помежду им /Слънце-Луна/ само акцентира темата и нагнетява напрежението.

добре е при синастричен съвпад слънце-луна,поне едното светило да е с хармонични асп. да изпуска напрежението
също за дълготрайност се гледат не само сатурновите синастрични асп.,но и юпитеровите- дали са щастливи един със друг

тук неговият юпитер в телец е в опозе на нейните скорпи планети- меркурий-слънце-нептун,той й  е носел усещането за щастие
докато нейният юпитер в овен няма асп. с неговите светила- тя не е отговаряла със същото и той го е потърсил другаде

да говорим за мощна сексуалност при пенсионер ,да бе да, хората се свързват с други заради усещането за пълнота и общи интереси,секса като привличане е първоначалният инстинкт, в младостта ,за продължаване на рода, тя сама си казва - копае градинката на любовницата,човека е станал градинар,приземил се е ,не лети вече,адреналина в пенсионна възраст не е пеперуди в корема ,а предпоставка за инфаркт ;)