Стар по-горе спомена за оста Рак/Козирог и се замислих, че именно една моя близка жена с такъв акцент в хороскопа е с такава нагласа - помощ, подкрепа по същество, в точното време и когато е най-необходима.
И за да не си кривя душата, ще отбележа, че при нея има силен сатурнов акцент - Сатурн в Козирог в Т-квадрат със светилата. При нея тази конфигурация е дала изключителен стоицизъм, издръжливост, воля и множество борби в живота, много труден път е извървяла и не се е пречупила. Дори след раковата диагноза преди около година и половина, вече е оперирана. Въобще няма нищо общо като житейски път и нагласа с повечето лигли в моето обкръжение.
От нея, както казах, съм получавала много адекватни жестове и усещам духовно родство. Астрологично сме с огледален съвпад на светила, моето Слънце е върху нейния ЮЛВ.
И тук, както ясно се вижда, има силен огнен акцент - Овен и Лъв, в съчетание с рачешко-козирожки акцент.
Ако тръгна да изброявам жестовете, които от нея съм получавала, списъкът ще е дълъг. При все това, че имаме по-близък контакт сравнително отскоро, след смъртта на майка ми, с която са били колежки и близки приятелки още от средата на 80те.
Помогна ми за погребението, организира нещата, всичко уреди. Ние само се разплатихме с доставчиците на съответните услуги. Отзова се с огромно желание за подкрепа, след като с майка ми бяха от години скарани и не поддържаха никакъв контакт. А колко лоши приказки съм чула по нейния адрес от майка си, за това да не говорим, направо срам ме хваща за толкова плитка, ограничена и повърхностна оценка от нейна страна.
През изминалата година покрай съдебното дело много ме подкрепяше, намери ми трима адвокати. Да бях я послушала още в самото начало, да не ангажирам онази некадърница. С трима независими адвокати ми организира детайлни консултации. С двама от тях лично организира срещи и ме придружи.
Като ѝ гостувам, все гледа да ми сложи храна в кутийка или бурканче, все едно съм ѝ дете. Чувствам се нелепо.
Осъзнавам, че в нейно лице съм спечелила не само близък и лоялен приятел, а и получавам същата нагласа, каквато аз имам към моите приятели. Всички тия жестове бих направила за приятел и аз. Всичко без изключение. Но наистина за пръв път в живота си срещам човек, който като огледало отразява моята вътрешна нагласа, моята най-дълбока същност и моето отношение към приятелството. Разликата във възрастта няма никакво значение в случая, важен е духът - нейният е останал силен, ведър и младежки!
За съжаление не си знае точния час на раждане, но веднъж ми каза, че е родена някъде към 5 сутринта. Слагам карта с ориентировъчен час. Карта на силна, успяла и много борбена жена.
Синастрично имаме точен - по градус - съвпад Слънце/Луна. За нейното Слънце се знае със сигурност, градусът на Луната зависи от часа на раждане. Но с този час и Луната ѝ е в градуса на моето Слънце.
И още нещо забелязах. По-изразена нагласа да помагат, да съдействат имат хора, които рядко са получавали помощ и подкрепа отвън и са се научили да се справят сами, че и други да носят на гърба си. Човек, който има по един "приятел" за всичко и всякакви случаи /ако случайно му потрябва за определен вид услуга/, рядко проявява искрена загриженост към някой. Там приятелствата са повече на принципа "днес ми трябваш за нещо".