Весо, доколко променяме кармата не мога да кажа, чак толкова всесилни не сме. Има по-висши сили, които да коригират нашата намеса, било то и добронамерена, с искрено желание да помогнем. Същото се отнася и до вредата - човек с намесата си може да ни навреди дотолкова, доколкото ние му позволим. И в зависимост от това дали висшите сили съзират необходимост да ни изпратят такъв "изпълнител". Злосторникът също идва с определена цел, макар и нежелан.
Но също така казват, че помагайки някому, поемаме част от неговата карма. Даже наскоро четох и за критиката към някой, че има подобен ефект. Тук не говорим за по-дребни жестове, като да нахраниш някого, да му услужиш с пари или да смениш крушка. Помощта, свързана с намеса в междуличностни отношения, е нож с две остриета. Аз самата впоследствие го осъзнах, макар че нямам навика да любопитствам и да се меся, ако изрично не са ме помолили, без да бъда потърсена за помощ и съвет. Преди няколко години в едни такива отношения между двама неволно бях превърната в невидим трети. По-късно осъзнах, че "жертвата" няма нужда от помощ и съвсем съзнателно се е поставила в такова положение, просто търси къде да си разтоварва напрежението.