Автор Тема: Помагащите хора  (Прочетена 25684 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Помагащите хора
« Отговор #60 -: Февруари 14, 2016, 11:03:45 pm »
На мен ми помагат, дори виртуални хора
Изпращам им целувки на тукашните  :-*

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #61 -: Февруари 15, 2016, 12:50:57 am »
Не обичам да получавам/вземам от кого да е - нито помощ, нито подаръци  :)

Подбор по качество трябва да има, не може безразборно да се дава и получава. С консултациите съм ларж, помагам в повечето случаи без да правя отсявка по качество. Но ако говорим за по-практични жестове, там има подбор.

С виртуалните другарчета най-малко имам проблем. С тях енергийният обмен върви с лекота, двупосочно, никога не съм имала усещане за вътрешен дискомфорт.
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 12:52:38 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #62 -: Февруари 15, 2016, 01:29:58 am »

Папи и тя Водолей. Е ли готина или не ?  :d030:

Е. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #63 -: Февруари 15, 2016, 03:59:58 pm »
Аз целенасочено заобикалях темата, но да се включа, все пак.

Типичен представител на категорията - "будала", когото използват. Такава съм в очите на мъжа си. Според повече ми приятели - прекалено добра, защото не агресирам явно. Обичам да помагам, когато е пожелано - после изпитам удовлетворение. Обичам да се раздавам, не се жаля, не се чувствам използвана, макар да е таак за другиет. Пренебрегвам себе си, според мъжа ми - пренебрегвам семейството, заради приятели. Аз мисля, че не е така, но времето, което ще отделя на приятел - той иска да се консумира в семейството.

Причината на това "обгрижване" виждам в Лъвската Луна в 6 дом, в тригон с Юпитер в 1 дом, който управялва Слънцето ми, 9 дом, 10 дом и 1 дом и в тригон с Нептун в 9 дом.

Не съм била комерсиална или интерсчийка в помощта си. Има нещо детско, което на хората им изглежда, като буданлък в разбирането ми за това.

Към горния тригон добавям Плутон, който прави опозиция на Юпитер и поляризира енергията.
Над силата е само умението да я владеем!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #64 -: Февруари 15, 2016, 04:10:27 pm »
През фаза "будализъм" минавах първите 20-22 години. Когато на 21-22 г. се оказах в изключително тежко положение /на ръба на оцеляването/, видях как най-добрите и близки приятелки не само изведнъж изчезват и ти обръщат гръб, а и започват да те одумват зад гърба. Включително и онези, на които съм носила храна и съм ги водила у нас, за да се нахранят. И тогава разбрах, че приятелки не съм имала, просто са били дружки за купони и забавления.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #65 -: Февруари 15, 2016, 04:42:27 pm »
Лили, човек който се оправя сам и не иска нищо никога, помощ, подкрепа, дори изслушване,него  в един момент хората започват да приемат за даденост, нещо като полезен предмет.
Очевидно и тук трябва да е двупосочно, за да има обмен.
Когато даваш в стил-непоискано добро, олекваш. Макар че според мен получаващият е по-лек. На последното ретроградие на меркурий ми минаха такива уроци, също трудно искам нещо, гледам сама да се справя. Така някак не си общност с другите, има единици-изключения, и при мен има двама. :)
Хора, които се сещат за нас само в нужда, плавно и гъвкаво, с обходни маневри-към изхода.
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 04:44:48 pm от enigma »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #66 -: Февруари 15, 2016, 04:44:59 pm »
А за гореспоменатия случай не съжалявам, така е трябвало да стане, да науча този урок. Всъщност уроците в живота с това стартираха. И благодарение на тях вече добре познавам хората, особено някои доминанти - при двете Луната е в квадрат със Сатурн, съчетана със Слънце във фиксиран знак.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #67 -: Февруари 15, 2016, 04:58:50 pm »
Не знам дали ще помогна много за темата, но реших да разгледам картите на познати, които ми са помагали нееднократно (без хората от форума, които са го правили нееднократно и на които ще съм винаги благодарна, защото никога не съм молила за помощ без наистина да съм се нуждаела от нея).

Една жена, която е помагала на много колеги от университета през всичките години, изключително добронамерена и отзивчива - Слънце/Марс/Луна в Телец (инсептиран 10-ти дом/Венера в 8-ми). Луната - У12. Юпитер в 11 дом (това го забелязах и в 3 други карти :017:), като че ли тези хора, колкото повече дават, толкова повече получават.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Февруари 15, 2016, 06:13:02 pm »
Ако приятелките са с теб, защото им плащаш сметките и заради това, което им даваш/получават от теб, това не са никакви приятелки, а кърлежи, пиявици. В момента, в който донорът се обезкърви, те от пренасищане сами се откъсват от него.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #69 -: Февруари 15, 2016, 08:07:11 pm »
На мен ми помагат, дори виртуални хора
Изпращам им целувки на тукашните  :-*

Какво разбираш под помощ?

п.п.Дребните услуги/ внимание не ги броя за помощ. :)
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 09:17:51 pm от Uran »

Papy

• Hero Member
« Отговор #70 -: Февруари 15, 2016, 09:11:21 pm »
Помощта в днешно време най-често е информация
Добър строител, добър лекар, добър обущар...

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #71 -: Февруари 15, 2016, 09:20:05 pm »
Помощта в днешно време най-често е информация
Добър строител, добър лекар, добър обущар...

Не трябва ли да е норма?

Права си, че вече благодарим на хора, които просто си вършат работата.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #72 -: Февруари 15, 2016, 09:27:19 pm »

Животът вече е станал такъв, че дори за някой по-дребен жест, който някога можеше да свърши и добронамерен съсед /по времето на соца и малко след прехода/, сега само много близък приятел може да се отзове /и не винаги с ентусиазъм/ и после безкрайно много трябва да му благодариш и никога да не забравиш.

Papy

• Hero Member
« Отговор #73 -: Февруари 15, 2016, 09:55:48 pm »
Не трябва ли да е норма?

Не, имах предвид, че помощта е някой да ти каже за добър строител, лекар и т.н.
И изобщо-информация от всякакъв вид
А добрите професионалисти - да, те си вършат работата, но трудно се намират

Papy

• Hero Member
« Отговор #74 -: Февруари 15, 2016, 10:04:06 pm »
Видя ли :)

Ама аз не искам просто някой да ми каже, щото те в бг-мама всичко си казват-има разлика
Помощта не я гледам колко коства на другия, а колко помага на мен