Да ви кажа, не съм правила статистика на най-дразнещите индивиди. Дразнещи по какви критерии и в какви сфери?
Но като че ли по-силно ми въздействат хора с определени натални аспекти, а не толкова синастрията с тях. В службата, в едно работно пространство много трудна поносимост имам с жени, които имат Луна в напрегнат аспект с Меркурий или Марс с Меркурий. Съвпади и квадрати Слънце/Марс също - пак натални, не в синастрията ни.
Сетих се за една слънчева Риба, беше направо отвратителна. Слънце и Меркурий в Риби, в опозиция с Луна/Плутон в Дева и квадрат с Марс в първия градус на Козирог. Имаше и малко добринка у нея, но като цяло преобладаваха негативната нагласа, злословието, интригантството, склонността към манипулация и изопачаване на фактите.
Друга Риба, стелуимна - Марс, Сатурн и Уран в Стрелец в квадрат към стелиума. Дори съвпадът на Венера и Юпитер със Слънце в Риби не успява да тушира квадратурата със стрелешките планети. Луната ѝ беше с хармонични аспекти, силна и почти ъглова - Рак, близо до ИЦ, но в съвпад с марсова звезда - Полукс. Като характер и нагласа си прилича с първата Риба, но нямаше толкова откровено злобни изказвания, а по-скоро заяждания на дребно и склонност към безпричинно съскане. И същевременно едно меко, нежно, лигаво и престорено гласче, като на детенце. Подчертано лицемерно поведение.
Друга колежка - вечното мрънкало и навсякъде търси конфликт, да спори, да те изкара некомпетентен, че не си прав, че винаги грешиш. Имаше и подчертана склонност към издребняване, бавна, досадна и тромава, много неефективна. Меркурий в Стрелец в квадрат с Марс в Дева.
Тия трите просто не можех да ги дишам като си отворят устите /и трите събрани на едно място/, на моменти ми идваше в повече тяхната отрова.
Същите аспекти, ако се поставят в друг тип отношения, няма да са ми толкова дразнещи. Но в едно работно пространство ме дразнят изключително силно. За да ги изтърпя, трябва да мобилизирам цялата си налична толерантност и мислено да пея мантри.