Kakво търсим в тази карта?
Мъжът е болен от параноидна шизофрения, има изблици и на агресия. Искаше ми се да обсъдим, кое в картата му говори за това и дали ще има някакво подобрение в състоянието му.
За мен, стелиумът в 7-ми дом и Слънцето в 12-ти, говорят за слаба его идентичност и проекции на чувства / качества в околните. Меркурий на асцендента във Водолей, в квадратура с Уран мисля, също е показателен.
Замислих се, доколко и родителите му имат вина за сегашното му състояние. Бащата е алкохолик, който ненадейно зарязва семейството си - видно от Слънцето в 12-ти, квадрат Уран. Майката е изключително властна, манипулираща и доминираща - тя е със стелиум в Телец в квадратура към Плутон в Лъв - нещо, което неговата свободолюбива Уранианска природа явно не е могла да понесе. Луната във Везни се нуждае от хармония, но за каква хармония говорим в семейство на баща алкохолик и истерична майка. Той я намира за студена - Луна / Сатурн, но в същото време е склонен и да я идеализира - Луна / Нептун - споделял ми е, че все пак тя е пожертвала младостта си, мечтите си, за да го изгледа.
Не е имал удовлетворяваща връзка, може би опозицията Луна / Венера загатва и за трудности от подобно естество. На мен ми се струва, че на едно подсъзнателно равнище той поставя майка си на пиедестал - щом тя се е жертвала за него, сега и той ще направи жертва - няма да замени мама за никоя друга жена. Същевременно изблиците му на агресия са насочени най-вече към нея - обожаване се редува с омраза на периодични интервали.