Автор Тема: Проблемни карти  (Прочетена 14838 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Проблемни карти
« -: Януари 17, 2015, 07:48:46 pm »
По молба на Таня слагам една карта
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 08:55:55 pm от wind »

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Re: Проблемни карти
« Отговор #1 -: Януари 17, 2015, 07:55:34 pm »

Kakво търсим в тази карта?

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #2 -: Януари 17, 2015, 09:01:51 pm »
Kakво търсим в тази карта?
Мъжът е болен от параноидна шизофрения, има изблици и на агресия. Искаше ми се да обсъдим, кое в картата му говори за това и дали ще има някакво подобрение в състоянието му.
За мен, стелиумът в 7-ми дом и Слънцето в 12-ти, говорят за слаба его идентичност и проекции на чувства / качества в околните. Меркурий на асцендента във Водолей, в квадратура с Уран мисля, също е показателен.
Замислих се, доколко и родителите му имат вина за сегашното му състояние. Бащата е алкохолик, който ненадейно зарязва семейството си - видно от Слънцето в 12-ти, квадрат Уран. Майката е изключително властна, манипулираща и доминираща - тя е със стелиум в Телец в квадратура към Плутон в Лъв - нещо, което неговата свободолюбива Уранианска природа явно не е могла да понесе. Луната във Везни се нуждае от хармония, но за каква хармония говорим в семейство на баща алкохолик и истерична майка. Той я намира за студена - Луна / Сатурн, но в същото време е склонен и да я идеализира - Луна / Нептун - споделял ми е, че все пак тя е пожертвала младостта си, мечтите си, за да го изгледа.
Не е имал удовлетворяваща връзка, може би опозицията Луна / Венера загатва и за трудности от подобно естество. На мен ми се струва, че на едно подсъзнателно равнище той поставя майка си на пиедестал - щом тя се е жертвала за него, сега и той ще направи жертва - няма да замени мама за никоя друга жена. Същевременно изблиците му на агресия са насочени най-вече към нея - обожаване се редува с омраза на периодични интервали.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #3 -: Януари 17, 2015, 09:06:23 pm »
Kakва е цикличността? Чрез транзитите можем да открием как резонира.

Tanya

• Hero Member
« Отговор #4 -: Януари 17, 2015, 09:12:07 pm »
Kakва е цикличността? Чрез транзитите можем да открием как резонира.
Ами тя цикличността понякога се проявява в рамките на ден - крещи и обвинява майка си, че му слага отрова в храната, после плаче и започва да я идеализира.
Заболяването се отключва в края на декември 2012 / януари 2013. Тогава беше изчезнал някъде за около месец, но точно в този период почина баба му. Навярно после е изпитал чувство на вина, задето не е бил до нея в последните й мигове. Предполагам това го е сринало и се е явило катализатор.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #5 -: Януари 17, 2015, 09:19:39 pm »
Мъжът е болен от параноидна шизофрения, има изблици и на агресия. Искаше ми се да обсъдим, кое в картата му говори за това и дали ще има някакво подобрение в състоянието му.
Сатурн У12 в съвпад с Луната У6 в 7д на явните врагове, от които има хроничен страх на подсъзнателно ниво
Меркурий У4 на АСЦ е в квадрат с Уран У1- изблиците му на агресия са в отговор на отношението  към него от страна на родителите, в частност и другите хора- другарчета в детска възраст, после колеги и приятели, партньори/ките му
има и тао Венера У3, У8 в 1д - Сатурн У1, У12 в 7д с връх Нептун съУ1 в 10д, от последната позиция идва и идеализирането на образа на майката, с която е свързан- част от нея живее в него и не му позволява да я замени с друга жена, а друга част от него я отрича...

написах нещата преди да съм изчела целия ти коментар за състоянието му

Happy58

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 18, 2015, 11:25:40 am »

а датата на раждане може ли?

Tanya

• Hero Member
« Отговор #7 -: Януари 18, 2015, 01:30:17 pm »
а датата на раждане може ли?
Пратих ти данните му на лични  :)
                                    Свами Рама

Happy58

• Гост
« Отговор #8 -: Януари 18, 2015, 02:04:26 pm »
Пратих ти данните му на лични  :)

Таня, а може ли инфо, каква е целта на задачката - ние да се упражним или някой иска съвет/помощ и ако е да, кой?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #9 -: Януари 18, 2015, 10:54:13 pm »
Ха, сега прочетох, че разпостранението на кандида в организма може да доведе до шизофрения
Тоя човек да не е просто физически болен (после психически)?

Tanya

• Hero Member
« Отговор #10 -: Януари 18, 2015, 11:07:27 pm »
Таня, а може ли инфо, каква е целта на задачката - ние да се упражним или някой иска съвет/помощ и ако е да, кой?
Просто за упражнение  :). Майката е твърде горда и отхвърля съвети / помощ, синът е неадекватен, за да ги приеме.
                                    Свами Рама

Tanya

• Hero Member
« Отговор #11 -: Януари 18, 2015, 11:09:30 pm »
Ха, сега прочетох, че разпостранението на кандида в организма може да доведе до шизофрения
Папи, ти може и да излезеш права  :017:. Той тотално е занемарил личната си хигиена, заприличал е на клошар. Не знам обаче, дали заболяването е довело до това или обратно.
                                    Свами Рама

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #12 -: Януари 18, 2015, 11:19:26 pm »
Да, хубаво е да се изключи, че шизофренията не е следствие на физическо заболяване.

А преди това взимал ли наркотици или да е пушил трева?

Интересно ми е какви са му симптомите, може ли да споделиш  :)

Tanya

• Hero Member
« Отговор #13 -: Януари 18, 2015, 11:39:32 pm »
Да, хубаво е да се изключи, че шизофренията не е следствие на физическо заболяване.

А преди това взимал ли наркотици или да е пушил трева?

Интересно ми е какви са му симптомите, може ли да споделиш  :)
Симптомите са му, че постоянно говори някакви неадекватни неща, това нормален човек дори да се насили, не може да му роди фантазията. Разправя ми, че имал две сърца, че демони го обсебвали като му влизали през устата, че ме е видял в някакъв дворец на съседната улица и прочие, да не задълбавам. Подозира близките, че се опитват да го отровят и тогава става изключително агресивен, предимно вербално - крещи и изпада в кризи. Понеже ми е съсед, редовно идва да ми иска чаша вода, защото у тях му слагали отрова. Понякога излиза навън, говори си сам и като изпадне в криза троши, каквото му попадне пред очите.

За наркотици - не знам, дали е взимал преди, но сега поради незавидното му финансово състояние, не мисля че има пари, за да си купува.
                                    Свами Рама

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #14 -: Януари 19, 2015, 02:06:51 am »
кандида се мори със сода бикарбонат, ако тя е причина за шизофренията щеше да им казват на болните да пият вода със сода, за да оздравеят, ама на- все още не е открито лекарство, което да лекува трайно шизофренията, за да спрат болните цял живот да приемат лекарства, за да не изпадат в кризи...