Автор Тема: Луната  (Прочетена 42584 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Луната
« Отговор #75 -: Май 02, 2017, 01:07:20 pm »
Случайно днес ми попадна картата на Роми Шнайдер - новолунна везна, часът е малко под въпрос

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJw9jrEOwjAQQ7-G7ZByl4IaohuY2KmAOSVHE6GEqg2q-vc0C5tlW35e4jsy2SGxQ5s9d8-QJXqZ4PpJK7yANBhAo1sgOikFAQUGN4OCe5ScHZxvHeBRSEHTZtTwBWrMAfZocKsr63yfXRKueztSf0ANvCvCpKstY5HUy7TpSrN9WcftWCqBXVlsmFfeo51mxsflB0HcNwY
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #76 -: Май 02, 2017, 01:11:22 pm »
При нея Луната направо е в сърцето на Слънцето. Има значение за какво отстояние става въпрос.
Тя нали е била във връзка с Ален Делон? Доста популярна личност е била, но има трагичен край, доколкото съм чела. При нея новолунието е в една от четирите кардинални точки, гледано по тропическата система.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #77 -: Май 02, 2017, 01:24:00 pm »
Първият й съпруг, след проваленият й годеж с Ален Делон се самоубива, а няколко години по-късно синът й от него умира, набучвайки се на заострена ограда, докато я прескача. Оттам следват успокоителни, алкохол, като според някои си отива от самоубийство, а официално от сърдечен разрив, като не е могла да превъзмогне сърдечната болка от житейските удари и загубата на детето .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #78 -: Май 02, 2017, 01:28:55 pm »
Ами ето пак една доста драматична съдба. При новолунните съм виждала две крайности – от силно изявен драматизъм до пълна посредственост като житейска линия.

Още един пример за световноизвестна новолунна личност – Карл Маркс. Но тогава е имало и слънчево затъмнение /макар че не се е виждало в Германия/, светилата са в съвпад с Раху. Забелязвам доста съществена разлика между новолуние в съвпад с Раху и новолуние в съвпад с Кету. Първото може да бъде доста по–изявено, но и егоцентризмът е по–голям. Имат по–голям шанс да станат видими и забелязани с нещо.

При К. Маркс светилата са в доста близък съвпад, на броени градуси. Часът е с точен рейтинг – АА.

Колкото е по–точен съвпадът между двете светила, толкова по–забележимо и драматично е изявено влиянието на новолунието в живота на натива. Естествено, новолунието само по себе си не е достатъчен фактор за изтъкнат ранг и известност, понякога може да създава и пречки в тази насока, зависи как са разположени светилата.

Освен това при Карл Маркс има затъмнение в ъглов знак от Асцендента, това не е просто новолуние.

« Последна редакция: Май 02, 2017, 06:01:44 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #79 -: Май 03, 2017, 09:00:58 am »
Съчетание на Дхаништха и Бхарани дава доста материална ориентация, не се учудвам.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #80 -: Май 03, 2017, 03:26:46 pm »
Вкъщи имам новолунник с невидима телешка Луна. При все, че Луната е с 8 градуса преди Слънцето, но все пак, макар и на часове преди първия сърп. По фиксиран/сидерален хороскоп Слънце попада в Овен, Бхарани, а Луната - в Телец, Критика. Близо до Кету, частично слънчево затъмнение. Откъм статус и признание няма много грижи, разбира се, в рамките на личните си професионални и социални среди. Но загубва майка си в детска възраст, а преди това дълги години е бил практически без нейната активна грижа - била е парализирана на легло почти десетина години. 
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #81 -: Май 03, 2017, 04:04:25 pm »
Диана, какво имаш предвид под "критика" при тази позиция и това се случва в дневна или нощна мъжка карта ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #82 -: Май 03, 2017, 04:11:28 pm »
Диди, имаш предвид, че Луната е изпреварила Слънцето, нали? Точното новолуние е отминало? Според мен тази фаза има най–многолика изява сред всички останали. В известен смисъл са и непредсказуеми, макар че всеки транзит ще удря двете светила едновременно.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #83 -: Май 03, 2017, 04:22:23 pm »
Накшатра критика - заема последните градуси на сидерален Овен и първите градуси на сидерален Телец, подвластна е на Слънцето. В тропическата карта Луната е последен градус на Телец.
Картата е почти полунощна. Светилата са близо до IC, но в дом-знак система Слънцето попада съответно в четвърти, а Луната - в пети знак от асцендента.

ПС. Това е другият ми домашен граничен пример за различните стойности на прецесията - при лахири аянамша Слънцето също попада в Критика, при Алдебаран, 15* остава в Бхарани. Преди време бях споменавала в друга тема за сина ми, при който обаче Слънце сменя и знак, не само накшатри, в зависимост от аянамшата.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #84 -: Май 03, 2017, 04:23:53 pm »
Извинете, докато сколасам, и сте отговорили :-)

Да, Лили, вече е първи лунен ден. Пардон, нощ  :012:.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #85 -: Май 03, 2017, 04:29:01 pm »
Значи тук знакът, в който е Луната е  изиграл  силна роля, както рецепцията по дом.  Благодаря, Дияна за споделеното.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Terry

• Hero Member
« Отговор #86 -: Май 25, 2017, 12:19:29 pm »
Гледах филма с Робърт де Ниро и се сетих, че тук обсъждахме новолунни карти: това е картата на Бърни Мадоф, направил най-голямата и най-продължителната като време измама на Уолстрийт. Замислих се как е живял почти цял живот в лукс, жънел е успехи, жена му в 7 милионен апартамент в Ъпър ийст сайд, децата, изучени в престижни училища...и накрая той в затвора доживот, жена му при роднини, отнемат им имущество, съдят ги, единият син се самоубива, другия май умира няколко години след това от рак.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJwljsEKgzAAQ79msEGEtlY2V3rYLjvNyxjDY6VVi2sV7Sj-_SqeEkLIS7SDlUx0TioqvJZPpce2xd3M3ho4sBIctMwvoPm1IOh5RKc0CCoTD4zU4zygqpM7vl8nnHkk4MTzHD_wAhnjBSEgQunGK2fkPpzqO2jLtQpGsjJlt2m236QbTzRhndIzF3qpQhT9ssqMinmR9PP4A_q4NeM

МЦ в телец, новолунието в знака на МЦ и всичко това с диспозитор тронова венера, в критичен градус и в съвпад с ЮЛВ. Също като при Роми Шнайдер - диспозиторът на новолунието не добре поставен.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #87 -: Май 25, 2017, 12:27:44 pm »
Прави ми впечатление есенциално силна Венера в съвпад с Кету, в Плеядите, и в квадрат с Юпитер. За такива се казва, че нямат наяждане. И Регул в съвпад с Асцендента. Много интересна карта наистина.

Rebeka

• Full Member
  • Публикации: 112
« Отговор #88 -: Май 25, 2017, 02:13:19 pm »
Това за наяждането ,буквално ли е или метафорично за алчност? И тези Плеяди ли са толкова зловещи та последният градус на Телец е градуса на фалита или нямат общо? Иначе за внезапният обрат сигурно и Уран, като част от този стелиум е намесен, както и Сатурн в 8ми -въртял е големи пари- на другите и накрая-в пандела. Това, че Сатурн е управител на интерсептиран Козирог -5дом на спекулации и хазарт позициониран в 8ми, сигурно е от значение. И Регул-да! тия с важен Регул, морна вода не пият ,но защо често имат такава склонност към престъпване на закона с цел облагодетелстване на ненаситна алчност. Като че ли се чувстват над закона ,кралски особи, за които не важат правилата  :012: Жив ли е, свободен или е ,умрял в пандела  ?

Terry

• Hero Member
« Отговор #89 -: Май 25, 2017, 02:19:34 pm »
Жив е, в затвора. 2008 г. си признава, арестуват го и го осъждат по бързата процедура (не като тука дето не знаят кого да обвинят за КТБ ;D). Измамите е започнал още началото на 90 -те години на миналия век. Завлича хиляди хора, голяма част от тях такива, които цял живот са работили и му поверяват спестяванията си.
Във филма дадоха (а сигурно е вярно), че всъщност от комисията, която контролира финансовите пазари в САЩ не си свършват работата като хората, иначе са щели да го хванат, измамата е била много елементарна.

Той е бил създадетял на Насдак и предлаган да оглавява същата тази контролираща комисия. Знаел е всички пробойни в системата.
« Последна редакция: Май 25, 2017, 02:22:39 pm от Terry »