Очакваш невидима Луна да ти отговори ли? Чакай от умрял писмо, тя затова е невидима. :012:
Шегата настрана – наистина има значение дали при родените по новолуние Луната е преди или след Слънцето, като първият случай е по–неблагоприятен. Зависи и на какво градусово отстояние е от Слънцето. По–краткото разстояние се смята за по–неблагоприятно.
Имам наблюдения върху няколко новолунни, изредиха ми се една след друга. Наистина има разлика. Но при всяка има някаква специфика – новолунието може да бъде част от стелиум или пък да получава аспекти от определени планети. И по мои наблюдения най–кофти е Луната да е преди Слънцето и да ги делят няколко градуса. Особено прикрита беше една с козирожко новолуние – троен съвпад на невидим Марс, Меркурий и Луна в лъчите на Слънцето.
Когато бях студентка, имах приятелка с новолуние в Телец – Луна преди Слънцето, но на десет или малко повече градуса. Уж голяма купонджийка, душата на компанията, екстровертна, артистична, а в някои отношения беше много прикрита и лъжлива. Но и лъжите минаваха за невидими. Впоследствие обстоятелствата в живота ѝ рязко се промениха, видя по–хубав живот, излезе от калта. И в един момент просто видях съвсем друг човек и осъзнах, че не съм познавала истинското лице на най–добрата си приятелка. Има една прикритост, двойнственост, хлъзгавост и влажност при тях /като темперамент/. Не се разкриват лесно и в един момент с действията си могат много да те изненадат.
Даже по повод споменатата синхроничност питах един астролог, какъв знак ще да е това за мен. Лошо, лошо – светлината се скрива, тъмните нощи на душата, оставаш на кръстопът. Символично Лунният бог умира в периода между балсамична Луна и по време на новолуние, докато младият лунен сърп не се покаже в небето. Светлината се скрива, а в тъмното знаете какви сили виреят и какви дела се вършат.
Сетих се и за една новолунна Везна, при това слънчево затъмнена – светила в съвпад с Кету. Сдържана, хладна, дистанцирана и прикрита. Но при нея има и други влияния, които евентуално бихме набедили за това – АС Скорпион, Сатурн в първи дом, съвпад на Меркурий и Плутон в Скорпион в 12 дом. Много е сдържана при общуване, дори в релаксираща семейна и празнична обстановка. Предизвиква усещане за скованост и студ, няма никакъв живец, никакво огънче там. Една от малкото жени, с които усещам дискомфорт дори когато сме на една маса. Луната е след Слънцето, но е на 7–8 градуса, т.е. в влиза в орбиса на неблагоприятни влияния.