Автор Тема: Луната  (Прочетена 42618 пъти)

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
  • Публикации: 225
Re: Луната
« Отговор #45 -: Април 30, 2017, 09:38:23 pm »
Луна в стелиум Слънце, Марс Скорпион
квадрат Плутон, тригон Сатурн, широк секстил (7*) Юпитер

накшатра; Висакха, не знам какво означава, това изписва програмата. :)

Тази накшатра се управлява от Юпитер. :)

И при тригон със Сатурн? :-\

Жалко! Млад ли е? Няма ли начин за помощ?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #46 -: Април 30, 2017, 09:39:52 pm »
Не е млад и не пие от доста години.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #47 -: Април 30, 2017, 09:44:25 pm »
Не е млад и не пие от доста години.  :)

Браво! Значи е победител.

Имаш ли идея при какви транзити е спрял? ::)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #48 -: Април 30, 2017, 09:49:05 pm »
При невидима Луна, ако има някакви пороци или други нелицеприятни изяви, те по–лесно могат да останат в сянка, да се скрият и да не получат резонанс. Особено ако е преди Слънцето.

Онази новолунна Рачка се правеше на ни лук яла, ни лук мирисала, а си пийваше тихомълком и я гонеха от всяко работно място за употреба на алкохол. Носила си е винце в шишенце и го е консумирала в магазина, докато не влизат клиенти. До края на работния ден се е докарвала в кондиция. Иначе в компания на маса се правеше на ощипана мома и не близваше капка алкохол. "Ама тя яде като пиле и не пие" – това бяха думите на мъжа, с когото съжителстваше. А когато въпросният мъж е бил на работа, тихомълком си е вземала бутилка вино и я е изпивала, нея бързо я хващаше алкохолът. Това е разказ от първа ръка, защото я познавах покрай други познати. И съм я влачила посред бял ден мъртво пияна през целия център /да я прибера в тях/, след като случайно я откривам да се търкаля пред кофите за боклук в нашия район, влачена от двама цигани.

Новолунната Телкиня, също с Луна преди Слънцето и вероятно невидима, от 14–годишна възраст беше пристрастена към алкохола и разгулния живот, от пиене ѝ бяха окапали половината зъби още преди 18–19 г. За разлика от Рачката доста по–шумно го употребяваше, но после плъзваха разни митове и легенди, излезли от нейната лъжлива уста /невидима Луна в съвпад с Меркурий и квадрат със Сатурн/.

Не бих казала, че и двете не са получавали внимание, при новолунната Телкиня дори имаше доза егоцентризъм, беше и много театрална, артистична, същински хамелеон. Но като станеше въпрос за истински чувства, особено там, където има по–силна емоция, много трудно се разкриваше и споделяше. Но и двете не бяха жени, които да блестят с нещо в социума, на професионалното поприще или с таланти. В това отношение оставаха "невидими", т.е. нищо специално като изява в живота.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #49 -: Април 30, 2017, 10:02:47 pm »
А без час на раждане как разбра Луната в кой градус е?

Слънцето е на 28 скорпион, луната в деня на раждането е цял ден в скорпион, по всяка вероятност преди него по градус.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Април 30, 2017, 10:04:55 pm »
Браво! Значи е победител.

Имаш ли идея при какви транзити е спрял? ::)

Плутон в 1-ви в аспект със  Сатурн, Уран в 4-ти в аспект  със Сатурн, Юпитер в 7-ми върху Сатурн, затъмнения 10-4, в аспект със Сатурн, Нептун в 3-ти в аспект със Сатурн и с у7, ретро  Марс в 10-ти към Сатурн,  пр. Луна в 6-ти.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #51 -: Април 30, 2017, 10:06:24 pm »
Плутон в 1-ви в аспект със  Сатурн, Уран в 4-ти в аспект  със Сатурн, Юпитер в 7-ми върху Сатурн, затъмнения 10-4, в аспект със Сатурн, Нептун в 3-ти в аспект със Сатурн и с у7, ретро  Марс в 10-ти към Сатурн,  пр. Луна в 6-ти:)

:72:

Мерси Рени :38:

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Април 30, 2017, 10:07:45 pm »
При невидима Луна, ако има някакви пороци или други нелицеприятни изяви, те по–лесно могат да останат в сянка, да се скрият и да не получат резонанс. Особено ако е преди Слънцето.

Точно.

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Април 30, 2017, 10:16:55 pm »
Тогава това може ли да ни дава насока при прогностика, например, при тълкуване на прогресивно новолуние, при  всеки мунданен ингрес и
 такъв на прогресивна Луна, дирекционни планети ? Много често и импулса в такива моменти ни подвежда да инициираме  желанията, целите  си, а всъщност същите остават невидими и се разочароваме или обвиняваме  неясни причини или другите  ?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Април 30, 2017, 10:21:00 pm »
В семейство от близкото ми обкръжение се роди новолунно дете, което по–скоро клони към положителните изключения според античните правила. Луна след Слънцето, на 17 градуса от него, при това в точен съвпад с Юпитер. В Телец е новолунието, по сидерал минава в Овен и отива в 6 дом от изгряващия знак. В 6 дом не знам с какво "юпитерово" би блеснал, освен ако не се добере до висока административна позиция и си няма подчинени някой ден. Семейството е с много добри материални и имотни възможности, единствено дете. Гледано по ведическата е втори лунен ден, обикновено Луната се показва на третия лунен ден, за втори е малко съмнително. Според мен наследствени "пороци" може да има, но няма да са от онези, които да ти опропастят живота като при двата горни случая, които са си баш Амавайша – денят на новолунието по ведическия календар, със сигурност невидима Луна.

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Април 30, 2017, 10:21:24 pm »
Да. Аз гледам даже, дали е мъжка новолунна или женска, защото има значение.

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #56 -: Април 30, 2017, 10:25:58 pm »
А отчитате ли фактора дневна - нощна карта ?

Не започва ли от тук астрологията? :)

А когато е дадена домовата позиция на Слънцето е ясно според мен дали е нощно или дневно.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #57 -: Април 30, 2017, 10:29:38 pm »
Познавах двама новолунни мъже, но съвсем бегло, не зная много факти от живота им. Имаше един по–особен случай – скорпионско новолуние в опозиция с ретро Марс. Беше ангажиран в силовите структури, тренираше бойни изкуства. Но не зная подробности за живота му и отношенията с жените.

За новолунните мъже имате ли наблюдения да имат проблеми с женската страна? Мъжът по принцип по–трудно си живее Луната, а ако е невидима в хороскопа му, навярно ще е още по–трудно свързването с женския принцип.

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Април 30, 2017, 10:39:49 pm »
Често има затруднения при избора на предпочитана сексуалност, особено в мъжка новолунна карта, предполагам по-силно изразено при родени с невидима, растяща Луна.

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #59 -: Април 30, 2017, 10:47:16 pm »
Познавах двама новолунни мъже, но съвсем бегло, не зная много факти от живота им. Имаше един по–особен случай – скорпионско новолуние в опозиция с ретро Марс. Беше ангажиран в силовите структури, тренираше бойни изкуства. Но не зная подробности за живота му и отношенията с жените.

За новолунните мъже имате ли наблюдения да имат проблеми с женската страна? Мъжът по принцип по–трудно си живее Луната, а ако е невидима в хороскопа му, навярно ще е още по–трудно свързването с женския принцип.
:08:
няма как да се нарече мъж с невидима луна - мъж.
той никога не е наясно какво иска ,вечно противоречие , вечно друг му е крив ,той винаги е прецакан.
И като сложиш това в мутабелен знак и ъглов дом и си представи за какво става реч.