Автор Тема: Луната  (Прочетена 42601 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Луната
« Отговор #60 -: Април 30, 2017, 10:48:16 pm »
Дневна карта,мъжка,  новолуние, видима, растяща Луна към дневна планета е фул хаус. При Стив Джобс, единствения "минус" е, че Луната върви към Марс и наистина знаем това как се е отразило в периоди от живота му, но иначе е "6". :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
  • Публикации: 225
« Отговор #61 -: Април 30, 2017, 10:50:46 pm »
Дневна карта,мъжка,  новолуние, видима, растяща Луна към дневна планета е фул хаус. При Стив Джобс, единствения "минус" е, че Луната върви към Марс и наистина знаем това как се е отразило в периоди от живота му, но иначе е "6". :)

Играеш ли покер? :29:

Рени

• Hero Member
« Отговор #62 -: Април 30, 2017, 10:54:04 pm »
Играеш ли покер? :29:

Вече знаеш отговора.  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #63 -: Април 30, 2017, 10:55:42 pm »
Ако говорим за дневна/нощна карта, не съм наблюдавала в кой от двата случая новолунието е по–благоприятно или неблагоприятно. Но новолунната Рачка беше дневно раждане и при нея ъглово новолуние /в залязващия знак/ изигра кофти роля. Много ранен залез в живота, пропадане. А не бих казала, че картата ѝ е много неблагоприятна. Двамата новолунни Телци, за които споменах, са нощни и в двата случая е имало "облагодетелстване" – на едната, независимо от начина ѝ на живот, са ѝ се предоставяли редки шансове, които винаги е сграбчвала, а другото се роди с постлано червено килимче, в семейство, което ще му осигури летящ старт.

Новолунната Везна, за която споменах, е дневно раждане. Родена  по слънчево затъмнение, в 11 дом по Плацидус. Родена е с художествен талант, много хубаво рисува. Обаче не е "блеснала" никъде с това и не е станала "видима". Завършва инженерен дизайн и работи в голяма фирма, занимаваща се със санитарен фаянс, като проектант. Не бих казала, че е израснала във фирмата, макар че я определят като читав служител. Но ето – талантът е налице, а не може да получи признание като художник и затова не се занимава с рисуване, а с нещо по–практично. Не бих я определила като забележима и атрактивна жена и личност, има едно безлично излъчване. А да кажеш, че е прекалено притеснителна и неуверена – не е. Просто не излъчва блясък, светлина, има "сивкаво" излъчване, едно такова никакво. Даже малко на унисекс ми мяза, не излъчва женственост.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #64 -: Април 30, 2017, 11:12:20 pm »
В нощна карта е добре Луната да е намаляваща, с Новолуние там , няма как това да се случи. За жена е по- добре да е родена на пълнолуние . Жени родени при Сл. затъмнение са силно "зависими" под различни форми от "блясъка " на  бащата или същата подобна  авторитетна фигура. Трудно  е да си видим с делата по дома, където е затъмнението или аспектираната от него планета, особено слънчево, особено над хоризонта, нали в тази област е най-тъмно, както и където попадат възлите, даже и без затъмнение ?  :(

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #65 -: Април 30, 2017, 11:19:05 pm »
В нощна карта е добре Луната да е намаляваща, с Новолуние там , няма как това да се случи. За жена е по- добре да е родена на пълнолуние . Жени родени при Сл. затъмнение са силно "зависими" под различни форми от "блясъка " на  бащата или същата подобна  авторитетна фигура. Трудно  е да си видим с делата по дома, където е затъмнението или аспектираната от него планета, особено слънчево, особено над хоризонта, нали в тази област е най-тъмно, както и където попадат възлите, даже и без затъмнение ?  :(

Как без ? Без участие на възли затъмнение няма.

Друг е въпроса ,че всяка планета има възли и става още по-сложно ако започне изследване в тази посока.

По принцип и жените и мъжете са силно зависими при наличие на затъмнение. Но в картата на много политици има затъмнение по асц-дсц.

Според мен Слънчевите затъмнения са по-продуктивни. Лунните са емоционални и в този смисъл кофти.

Рени

• Hero Member
« Отговор #66 -: Април 30, 2017, 11:27:37 pm »
Чети бавно какво и как съм коментирала за нодална ос и затъмнения.  :)
Месалина, ти родена ли си на затъмнение и да не си, там, където или върху което,  попадат възлите в картата ти, принципа, природата, делата са затъмнени, натива трябва да полага в пъти повече усилия, за да бъде забелязан със същите, а парадокса идва от там, че веднъж освободили се от "предразсъдъците и гордостта" по тях, схваща посоката си и тръгва. Луната ще каже как, дали и въобще кога.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #67 -: Април 30, 2017, 11:28:37 pm »
Жени родени при Сл. затъмнение са силно "зависими" под различни форми от "блясъка " на  бащата или същата подобна  авторитетна фигура.

Майката рано се развежда с бащата и реално не е имало подкрепа от него. Имало е трудни отношения в семейството.

Доколко "блести" покрай някой авторитет не мога да кажа, не е ползвала чужди протекции в живота. Но е факт, че заминава в столицата да търси работа по специалността с приятел, с който да споделят една квартира, наем и всички сметки. Не заминава да оцелява и да се  бори сама. Типично по везнишки се е проявило тук – успех ако не благодарение, то поне покрай мъж. Преди това беше влязла да учи студентка в частен вуз в София, но сама не успява да се оправи там /беше се хванала и на работа/ и с подвита опашка се завръща в родния си град. Записва висше в друг вуз, завършва и втори опит да покори столицата прави вече с мъж зад гърба си. Той не е някакъв супер авторитет, но все пак е подкрепа, не е като да направиш нещо сама в живота. От такъв тип жени трудно бих го очаквала.

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #68 -: Април 30, 2017, 11:29:55 pm »
Чети бавно какво и как съм коментирала за нодална ос и затъмнения.  :)
Месалина, ти родена ли си на затъмнение и да не си, там, където или върху което,  попадат възлите в картата ти, принципа, природата, делата са затъмнени, натива трябва да полага в пъти повече усилия, за да бъде забелязан със същите, а парадокса идва от там, че веднъж освободили се от "предразсъдъците и гордостта" по тях, схваща посоката си и тръгва. Луната ще каже как, дали и въобще кога.

Абсолютно вярно! Много съгласна. :-*

Рени

• Hero Member
« Отговор #69 -: Април 30, 2017, 11:43:28 pm »
Темата ми е интересна, обаче Луната ми  заспива вече.  Благодаря за приятната дискусия. Ще продължим.    :bedtime2: :38:

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #70 -: Април 30, 2017, 11:52:36 pm »
И аз благодаря! Лека нощ! :engel016:

месалина

• Забрана за виждане
  • Full Member
  • *
« Отговор #71 -: Май 01, 2017, 01:12:01 am »
Рени , Лили , много ме замислихте и реших да споделя. ;)

Мисля , че ключова роля играе диспозитора на Лунацията. Ако приемем отминалото новолуние в телец ,то Венера е негов управител. Тя към този момент беше анаретна на 29 * в знак риби , където е супер поставена. Това от своя страна съдейства на Лунацията според мен. Луната има курс след като напусне слънчевия градус и последния аспект , който прави след окултацията е секстил с управителя си.

В този смисъл мисля , че биха могли да се проверят натални карти . Както и предсказателната част на астрологията. /Всеки своята карта/. Прогресивната Луна например може да е в отлична позиция , но , ако нейният диспозитор има "строг" поглед на Луната и е по- трудно.

Не , че нещо /просто логика/ . Да не се смеете много на хрумката  ;)

Прави впечатление и пълнолунието на 11 май. При него последния аспект на Луната е с нодалната ос. Връзка между управителя на пълнолунието - Марс и Луната липсва .

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #72 -: Май 01, 2017, 09:02:38 am »
Като казахте затъмнение се сетих за близка приятелка, родена на слънчево затъмнение в овен. Бащата изключително строг и ограничаващ, тормозеше цялото семейство, майка й не се развеждаше заради децата.

Впоследствие имаше много трудна връзка със слънчев скорпион, събраха се след много перипетии, но пак имат много трудности.

Като цяло ако я сравня с други приятелки слънчеви овни никак не е типичен овен.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #73 -: Май 01, 2017, 09:27:53 am »
А моята слънчево затъмнена Везна не е типична Везна като маниери, външност, излъчване. Но тя е повлияна от Сатурн и Кету. И при тях бащата е тормозил семейството. Майката е търпяла, докато децата са малки. Впоследствие се развежда с него и сама отглежда децата. Дотук всичко дължат на майка си, не на баща си. На него само гени. Определено не е играел положителна и подкрепяща роля.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #74 -: Май 01, 2017, 12:03:07 pm »
В литературата съвпада Луна/Слънце е Черна Луна, различно от новолуние при което вече се вижда осветен сърп от Луната. Аспектът съвпад логично е твърд аспект, ефект според съвместимост на участниците,те са ясни, но зависи от модификацията им от знаците в които са. Едно е съвпад като Слънцето е в лъв, а Луната в рак анарети, друго Луната в скорпи, Слънце във везни, второто доста негативно, бащата и Майката поотделно са в падение, а заедно ефектът се усилва, проява в невъзможност за съжителство, но пък не се развеждат понеже е съвпад, живеят разделени. Чист без модификации означава че Майката е авторитета, бащата се води, разменени роли, но знакът може да модифицира.въпроос на достойнства. И двамата родители известни, популярни, Майката като авторитет, шеф, бащата само популярен.  Духовно положение, при дневно раждане, при нощно няма светило, материалното акцентирано, предполагам съзнанието и моралът куцат, не се признават авторитети.
« Последна редакция: Май 01, 2017, 12:24:07 pm от Bin »