Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 33574 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Човек може да е самотен и сред голяма компания-приятели,както и да е сам в къщи пред компютъра,но с виртуални приятели,съмишленици,които запълват празнотата в душата му от задължителната програма на ежедневието,аз се събуждам и когато имам своето свободно време влизам да го споделя с вас,с чаша кафе в ръка,връзката ни е духовна ,не физическа и това е нещо от далечното минало,което  човешкият род бе загубил като способност,но в ерата на интернет комуникациите се възроди,нашите мисли,съхранени тук са като акашови записи,четейки се свързваме в невидими нишки,телепатично,интуитивно ,на по -високо ниво от реалното общуване, нещо като меркурий и по-висшата му октава уран :08:
ние съзнателно сме направили своя избор да общуваме с езика на уран- той е глобален,при него границите падат,хората лесно споделят неща,които дори при дългогодишни приятелства не биха споделили,както при лекар и свещеник ,всичко се казва ;) и ти олеква  :)

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
нужда от самоизолация имам, имам си и акцент в 12ти дом.

обаче имам и проблем с общуването - не мога да поддържам контакти с хора, които не са ми интересни. меркурий е в точен съвпад с плутон У2 и на 8 градуса от юпитер У3, във везни. няма ли общи ценности и интереси, мога да бъбря учтиво, но не ми представлява интерес да поддържам контакт с човека. това в някаква степен си е нормално, но при мен имам чувството, че е някак преекспонирано.
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 08:36:51 am от Kler »

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
А защо, според вас, тук намирате разбиране и хора, които ви харесват?

Аз и тук не намирам - всички ме дразните :D

Сега сериозно - при мен 11 дом е празен, управителят му е в падение, заточение, изгорен от слънцето в 8ми дом. Не полагам грижи за приятелства, а при сегашният напрегнат живот са необходими. Като, че ли всичко е подчинено само на любовта и страстта към партньора, нямам енергия за друго.

У6 е в 12ти дом така, че изолацията не ме бърка, а и със слънцето в 8ми дом предпочитам да не съм на показ. Нищо, че асцедента е лъв. По индийската също Гаури ми беше казала, че и работата трябва да е зад сцената (и тя е) и интимния живот никакъв няма да го има. :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
А защо, според вас, тук намирате разбиране и хора, които ви харесват?
Навсякъде има хора,с които имаме общи интереси,харесваме се и се разбираме.
У11/Венера съвпад със Слънце,
със секстили от Сатурн/Юпитер
и с тригон от Нептун.
Сигурно и в циганската махала да отида,ще преодолея предразсъдъците и ще се харесам с хората.  :043:  :o  :o :o :o :043:
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 10:01:25 am от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Happy58

• Гост
Много ви благодаря за вниманието и мненията.
Да, исках да сложа карта и да гледаме астрологично (в един от постовете си писах по ведическата си карта), но не знаех дали няма да е малко нахално да ви ангажирам вниманието отново, тъй като нали наскоро се оплаквах в темата за дирекции.

Извинявам се, че чак сега влизам в темата - имах служебни ангажименти.

Поставям картата си със заличени лични данни. Мога да ги изпратя на ЛС, ако някой желае.

Папи, благодаря ти много, но не съм чак толкова умна. :012:

Хепи, искаш ли данните ми на лични?

Стар, благодаря ти за хубавите думи.

Принципно картата ми е достатъчна, но ако ги имам, за в бъдеще няма пак да питам :)
Сега си спомних, че трябваше да го мисля твоя стелиум там в 8 дом .... извинявам се. И явно, няма да се оттърва от тази задачка :) - ще трябва да го разнищим.

Като начало, Мира, помисли си, дали ти е тъжно, че нямаш приятели, или си обидена, че тези, на които си направила някаква услуга/организация и т.н. не са ти върнали жеста - за мен това е решаващия момент. после ще продължа, че работния дълг ме зове :)

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Хората са самотни и масово не харесват приятелската си среда, иначе нямаше да стоят постоянно по форумите и социалните мрежи.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Хората са самотни, защото не умеят да установят връзка с другите, или ги мързи-не им стига сила заради всички други сили, които хабят, за да живеят

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Не умеят да установяват връзки, по много причини, но главно е защото хората сме станали тотални егоисти, интересуваме се само от себе си и не виждаме по-далеч от носа си. Всеки мери колко дал, колко получил, ми този от среща може да не е способен да даде, колкото ти искаш и по начина по който искаш. Все всичко ни се струва малко. Всеки иска да получи преди да даде, а ако може само да взима най-добре. Все сме едни подозрителни и с предразсъдъци към другите. Обичаме да критикуваме всички останали, но да не поглеждаме нас самите. Друг проблем е прекаления материализъм и консуматорство, приятелството се е изкривило като понятие.

Преди време като Сатурн ми сгази Луната, циврех и аз че нямам истински приятели /само защото не постъпват по начина по който аз искам/, да ама не съвсем, просто въпрос на гледна точка. Сега от друга гледна точка, мога да кажа, че имам достатъчно приятели. Обичат ме и държат на мен по техният си начин, както и аз тях по своя.
Проблемът е в изискванията ни към другите, някой за да ни е приятел, непременно трябва да бъде такъв, какъвто ние искаме и да ни дава това което ние искаме, ми не става така.

Всичко това е проблем на нашето голямо Его, което като е наранено, човек не вижда адекватно.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
Писах снощи по картата на Мирабела, но компютърът така прегря, че ми умря в ръцете.   :-\ И сега от работа отново :)

Започнах от Марс и Венера като естествени управители на оста на взаимоотношенията. Козирожка Венера в 12 дом има нужда от усамотение, от време и място само за себе си, за да изясни чувствата си. Марс от 8 дом я квадратира и обменът между теб и другите по някакъв начин е нарушен. Може да ги смяташ за много напористи или да имаш големи очаквания, а в същото време да си недоволна от себе си. Освен това Венерата ти е на МП на Сатурн и Плутон и ти нищо не казваш, не се доверяваш и си се самоограничила в проявата на чувства.

Целият стелиум от Сатурн, Марс и Плутон от 8 дом е във Везни и в квадрат с Венерата ти. Тежък е този стелиум в нелек дом. Може да смяташ, че другите не ти дават достатъчно, и да чувстваш, че не се справяш достатъчно добре с тази част от живота си, да имаш съмнения.

Слънцето е в квадратура с Луната и с Уран, управител на 1 дом. Разум и сърце не се движат в синхрон.

Мира, с водолейско Слънце в 1 дом и Луна, съвпаднала с Уран на МЦ си отворена за другите. Слънцето е У7 и в първи ми говори за човек, за когото взаимоотношенията с другите са много важни. Подсилено е от тригона към Плутон, Сатурн и Марс в 8 дом.
Меркурий като естествен управител на дома на комуникациите е също в 12 дом и ти много добре разбираш другите и понеже е в близост до АСЦ би трябвало да си комуникативна. :) Поне всички хора, в чиито карти съм виждала Меркурий на АСЦ са приказливи и контактни :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
Satin правилно е намекнала на Mirabela че тр.Сарурн и гази Луната .Това е едно от първите неща които гледам при емоционални проблеми ::) Останал съм с впечатление че Мирабела разбира добре джиотиш,забелязала го е мисля .Скоро гледах клип на KRS в който се уточнява че въпреки че Саде сати е 7,5 години/това означава името/ истинско психическо натоварване изпитват нативи със Сатурн в знака на Луната,когато е дебилитирана за период от 2,5 години-мисля това е проблемът,има си ремедиа за това,човек би трябвало да е подготвен да вземе мерки за депресията в този период-превенция от всякакъв характер .Мисля проблемът ,диагнозата трябва да се назовават-само така могат да се вземат адекватни мерки и да се правят прогнози-в случая успокояващо е да се знае че това е временно все пак .

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Постът ми не е насочен към Мирабела, на нея съм ѝ казала каквото съм искала :)

Bin

• Sr. Member
Хората са самотни, защото не умеят да установят връзка с другите, или ги мързи-не им стига сила заради всички други сили, които хабят, за да живеят
Хората са самотни и масово не харесват приятелската си среда, иначе нямаше да стоят постоянно по форумите и социалните мрежи.

:clap: -Много хора са бърн аут-като онази сестра,която давала допълнителни дежурства в отделението за новородени-то това е заразно-като такъв изперкал индивид си го изкара на другите,вероятноста и другите да изперкат е голяма,затова е социалната дистанция .Умът има склонност да опростява за бързина,затова са проекциите.Наскоро ме окрадоха цигани-грешка е да се намразват всички цигани,грешка е и да се прощава обаче-натоварващо е но си има начини за адекватна реакция .Нямам скрупули да го кажа на всички познати ,да вземат мерки,имам познати полицаи-да пратят цивилни ,такава наглост не трябва да се остава без последствия .

Bin

• Sr. Member
Постът ми не е насочен към Мирабела, на нея съм ѝ казала каквото съм искала :)
Добре,защо никой не го каза това тогава,за мен е прекалена деликатност  ::)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
Бин, явно ти е убягнало, че Мирабела говори за проблем с многогодишна давност. :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Bin

• Sr. Member
Какво значи многогодишна ::) 4 години също са многогодишна давност-това е периодът в който Сатурн е в орбис за Саде сати досега  ::)