Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 40593 пъти)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
От ученически години.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
Добре де ,това ми е убягнало :lol_hitting:

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
 :19: :58:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Понякога издигаме прекалено високи изисквания и това е една от причините да се чувстваме сами и самотни.

От друга страна - голяма претенция ли е да очаквам от приятелите си да са честни, етични, да не ме лъжат на дребно като циган(к)и, да не въртят номерца, да не проявяват двуличие, консуматорски подход? Малко повече уважение в отношенията няма да попречи. И когато изисквам дадено нещо като отношение, първо гледам към себе си, аз как съм се държала, как съм постъпвала. Колкото и да си укротяваш егото, колкото и да се снишиш, в междуличностните отношения има неща, на които държа въпреки всичко и с риск да остана сама и неразбрана.

И малко ще перифразирам едно изказване по-горе - колкото си по-категоричен, толкова по-малко фалшиви приятели ще има в обкръжението ти, а и като цяло приятелите няма да могат да се преброят на пръстите на едната ти ръка.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
Е да де, Лили, ама ако беше толкова готина, всички щяха да те искат за приятелка, и тогава щеше да можеш да избираш най-точните, коректни и т.н. Всичко е в главите ни, хора, ако (се) преценявахме точно, то животът на какво щеше да ни научи, щяхме да сме перфектни

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Нямам и среда, в която да ме избират и аз да избирам. Но в случая по-скоро аз съм човекът, който избира и отхвърля. Истината е, че повечето средностатистически хора тук са ми скучни, посредствени и абсолютно безинтересни. Фалшът, който масово срещам, не бих искала да бъде част от моето ежедневие, завистта също е дразнеща /а тя бива директна и индиректна, но винаги се усеща/ - това ме отблъсква.
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 01:19:09 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
Всеки нещо го отблъсква, отношения, в които винаги всичко е перфектно, не съществуват
Малко цинично може да ви звучи, но това е моят опит
И съответно колкото по-реалистични са очакванията, толкова по- си способен да се радваш на хората

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Като говорим за реализъм - на фона на негативните изживявания, в приятелството и отношенията като цяло, можем по-адекватно да оценим малкото жестове и внимание, които получаваме от хора, които наистина държат на нас и са го доказали във времето. Но умението да изпитва искрена благодарност също не е дадено на всеки.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2142
За да имаш приятели, трябва първо да бъдеш самия себе си без маски и фалш и после- да си изключително толерантен към тях и техния начин на живот.
Има една приказка , която много уважавам:

„Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.“
Оскар Уайлд

Злобата и завистта е нещото, което най- често проваля приятелствата.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Happy58

• Гост
Много ви благодаря за вниманието и мненията.
Да, исках да сложа карта и да гледаме астрологично (в един от постовете си писах по ведическата си карта), но не знаех дали няма да е малко нахално да ви ангажирам вниманието отново, тъй като нали наскоро се оплаквах в темата за дирекции.

Ето как аз виждам текущата обстановка, предпоставяща състоянието ти:

- тр Плутон вече е навлязъл във 12 дом - ясно ни е какво носи, но там е и ЮЛВ, което засилва нещата.
- тр Уран минава през 2 дом (ценностната ни система) - квадратира венера/ЮЛВ и прави опозиция към стелиума във Везни - за мен това е най-важния аспект - когато тр Уран засегне с твърд аспект нодалната ос, започва време за действие по въпросите, които не търпят отлагане. Не случайно от известно време Мира има тези проблеми.
Да добавя и другото - тр Уран аспектира Венера и Марс, които са управители на включените Везни и Овен. Отделно  и двете планети са свързани с нодалната ос в натала. Въобще, много напрегнато време за Мира. Ама много!
- тр нептун, натално в 11 дом, си е в тригон с нат Юпитер, У11 - явно темата за приятелството излиза на преден план и когато миткането на Нептун напред-назад приключи (до 1-2 години) това вече ще е изчистено. По теория ( :) ) Нептун нали чисти.
- тр ЮЛВ минава през Риби - повтаря наталната тема

До края на годината Уран ще е преминал опозицията и ще е направил, каквото трябва - ти или ще му съдействаш, или той ще те  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting: . За мен той иска по-нестандартно, по-дистанцирано отношение към планетите, които докосва. Иска нов поглед към тях. Тъй като към стелиума е опозиция, това ще стане чрез други хора, в смисъл, ще те предизвикват, ще те вкарват в ситуации, за да промениш себе си (или по-скоро ценностната ти система). Квадрата към Венера ще те вкара в някаква си твоя ситуация (която е налице) и ти ще трябва да действаш вече. Да отчетем и факта, че минава през Овен, знака на действието.

Тази ситуация се потвърждава и нумерологично - от миналата година си в тежко състояние, ЛГ8, което иска трансформация от теб. Сега вече си в ЛГ9 - ще се изчисти всичко ненужно, за да започнеш новия цикъл на чисто. Не че е лесно, но е неминуемо. И когато го знаеш, можеш да насочиш подходящо енергията си.

Натам продължавам на лични, за да не занимавам форума с моите разсъждения, базирани на еволюционна астрология.

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Човек, който се е сблъскал с тъмната ти страна, видял е най-лошото от теб и не е избягал, за мен е истински приятел. Хора за маси и общи приказки бол, но като качество не струват.  :)

art7ess

• Hero Member
  • Публикации: 694
Е да де, Лили, ама ако беше толкова готина, всички щяха да те искат за приятелка, и тогава щеше да можеш да избираш най-точните, коректни и т.н. Всичко е в главите ни, хора, ако (се) преценявахме точно, то животът на какво щеше да ни научи, щяхме да сме перфектни
глупости...
Папи, ти пък все да си контра, братче:Д

всичко опира до дефиниции, масово хората са повърхностни и неискрени(и/ли не са наясно със себе си), да - защото е по-лесно и приятно за останалите. който не се задоволява с нивото и се е поразвил дори една идея повече ментално (над хедонизма), ще си страда. ама е хубаво това страдание, някак си, защото не е (само) самосъжалително, а в същината си носи нещо високо хуманно - загриженост. нихилизмът е статукво, от него сме изтъкани, а всички тук дълбаем (за) нещо друго, за нещо повече. нали?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *

„Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.“
Оскар Уайлд

Злобата и завистта е нещото, което най- често проваля приятелствата.

Според мен основният проблем е в това, че постепенно се е променила ценностната система на хората. Не че преди не е имало дребни, зли и завистливи душички, но сякаш повече са се подкрепяли, по-сплотени са били хората. Наблюдавам хора от по-старото поколение, различни са. А сега всеки оцелява поединично, усеща се една незаинтересованост в съчетание с привидна социална активност и обграждане с много познати, които по-скоро минават в категорията на полезни контакти, все по-важно значение придобиват фалшивото външно впечатление, привидният добър стандарт. В такива времена наистина е трудно човек да остане сам и без истински приятели, да не може на никого да разчита. Преди и съседите в една кооперация/жилищен блок са си помагали и са поддържали приятелски отношения, сега всеки се е зазидал и залостил - ако ще и покривът на блока да се срути, само тяхното апартаментче да остане непокътнато. А клюки, завист, дребни интрижки винаги е имало /още имам спомени от началото на прехода - от съседи, понастоящем - от колеги, в професионалните среди/, те са част от човешката същност. В крайна сметка, като срещнеш такова отношение, се научаваш да отсяваш плявата.

Само да не си помислите, че възхвалявам соца  ;D - но за тогава и съвсем в началото на прехода оставам с впечатление за по-малко поквареност, повече чистота.

Happy58

• Гост
Според мен основният проблем е в това, че постепенно се е променила ценностната система на хората. Не че преди не е имало дребни, зли и завистливи душички, но сякаш повече са се подкрепяли, по-сплотени са били хората. Наблюдавам хора от по-старото поколение, различни са. А сега всеки оцелява поединично, усеща се една незаинтересованост в съчетание с привидна социална активност и обграждане с много познати, които по-скоро минават в категорията на полезни контакти, все по-важно значение придобиват фалшивото външно впечатление, привидният добър стандарт. В такива времена наистина е трудно човек да остане сам и без истински приятели, да не може на никого да разчита. Преди и съседите в една кооперация/жилищен блок са си помагали и са поддържали приятелски отношения, сега всеки се е зазидал и залостил - ако ще и покривът на блока да се срути, само тяхното апартаментче да остане непокътнато. А клюки, завист, дребни интрижки винаги е имало /още имам спомени от началото на прехода - от съседи, понастоящем - от колеги, в професионалните среди/, те са част от човешката същност. В крайна сметка, като срещнеш такова отношение, се научаваш да отсяваш плявата.

Само да не си помислите, че възхвалявам соца  ;D - но за тогава и съвсем в началото на прехода оставам с впечатление за по-малко поквареност, повече чистота.

квадрат на Уран в Овен, Плутон в Козирог.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2142
Абсолютно, аз виждам как се променят едни мои 23-годишни  отношения с още 4 дружки.
Докато бяхме по на 20-25, всяка приемаше безрезервно другата, независимо от нейните възходи и падения.
После, със създаването на семейства и граденето на кариери, човек бавно се отдалечава и почва да осъжда това, което не му се нрави . Един постига повече, друг -по- малко, на едната животът е лесен и песен, другата прави глупост след глупост.Забелязах, че Скорпи Луната в групата първа подаде към осъждания, клюки и злоба.
Затова писах, че е много важно да си толерантен, вътрешно не одобрявам постъпките на някого, но в крайна сметка животът си е негов и самият факт, че ми е доверил и допуснал да знам какво се случва, ме прави съпричастен. Ако ми поиска съвет, бих му казала какво мисля по въпроса, но да давам акъли само защото аз бих постъпила така или онака , няма как да се случи.
След като съм ги избрала, а и те мен, трябва да ги уважавам и ценя.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...