Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 33598 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
А и ако някой се почувства самотен и страдащ ми знае телефона  :d030: ,да ми се обади и да ми пореве,ако не мога да изляза веднага.  ;D
Аз не ти знам натала, та какво остава за телефона  :012:

Happy58

• Гост
Екскурзиите минаха, посетих места, където не бях ходила, следващите по-нататък...

"Ако нещо те боли- мълчи, иначе ще те ударят точно там!" Фьодор Емелянко

ееее, ако тук ще подхождаме така .... на хора, занимаващи се с нашето хоби, би трябвало вече да им е ясно, че не бива да удрят там, където боли.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Аз не ти знам натала, та какво остава за телефона  :012:
Пиши ми на лични-моят Мерк/Риби там ще те утешава,ако ти затрябва.  :D :08: :012:
      :043:  Стига пък и ти!Всички са ми навързали картата наум,само ти не.  :19: Имай малко уважение към параноята ми по водните домове.  :d030:
 Имам приятелка със Слънце Рак,покрай,която разбрах себе си.Тя може да отиде до пазара,но такава мистерия държи около себе си,все едно е участвала в банков обир.  :043: И аз така-не че имам нещо за криене,но...вие трябва да можете да ми разберете истерията с потайното.  :57: :012:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
За уранианците съм съгласна, реагират светкавично - говорим не за водолейски акценти, а Уран към светилата. Ако в натала има и подчертано сатурново влияние, ще потърси и практическо решение, няма да са само голи приказки за циркулация на въздуха в пространството. Помощта е най-ценна, когато е навременна и адекватна спрямо ситуацията. С най-близките ми приятелки сме така - когато имам проблем, веднага реагира, съответно и аз, с каквото мога. Ако има нужда от пари назаем и не разполагам с кеш, ще отида и в най-големия порой да потърся банкомат и да изтегля последните си пари от сметката. Ако е гладна, ще нахраня. Ако няма какво да носи, ще си отворя гардероба и ще се освободя от излишъци. Ако ходи боса, обувки ще ѝ купя. Ако има нужда от някаква информация, идеи - ще споделя такива. Но, разбира се, животът ме е научил да преценявам приятелите, които наистина го заслужават, и да не се разпилявам в жестове за сульо и пульо /каквото правех преди/. Имперсонално мога да съм мила, любезна и усмихната, но реалната помощ и подкрепа вече минава към субективното - да направиш за някой нещо конкретно. Имперсонално мога да изслушам някого и да му избърша сополите, без да проявя лично отношение. Лично отношение ще има към човек, който е успял с нещо да ме докосне. Та това е положението - когато спреш да правиш незаслужени жестове за сульо и пульо, минаваш в категорията на темерутите, които в техните очи /на "сульо и пульо"/ не умеят да бъдат приятели.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
На мен ми е много тъпо, като се обади някой за помощ, и аз не мога нищо да направя. Рядко, но се случва. Направо виновна се чувствам

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Исках да напиша,че хората,които най-не се оплакват от приятели са с акценти Марс/Уран,сигурно защото са най-самостоятелни и най-малко взискателни към околните.Смятам,че това са хората,които най-бързо откликват на нуждите на тези,които смятат за свои приятели,но от тях не може да се очаква да бършат сълзи и сополи като акцент Нептун/Риби.

:08:  браво,потвърждавам  :72:

това е така защото уран гледа в бъдещето,грешките простени остава в миналото/защото е над човешките слабости и не съди ,за да не те съдят/ и се наслаждава на настоящето прекарано заедно,приятелите са различни по статус,възраст,пол и вероизповедание,те са просто хора,с който да си побъбриш за всичко ,взаимно да си разкажете това,което ви тежи или да споделите радостта си,колко му трябва на човек,една добра дума,усмивка насреща и приемане :) :38:
« Последна редакция: Юни 08, 2016, 01:10:28 pm от strelicka »

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
На мен ми е много тъпо, като се обади някой за помощ, и аз не мога нищо да направя. Рядко, но се случва. Направо виновна се чувствам
И аз така се почувствах скоро.На моя приятелка,друга приятелка загуби единствения си  син много нелепо и не знаех какво да направя,за да облекча положението.Чувствах се неефективна,безпомощна.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
И аз така се почувствах скоро.На моя приятелка,друга приятелка загуби единствения си  син много нелепо и не знаех какво да направя,за да облекча положението.Чувствах се неефективна,безпомощна.

В такава ситуация едва ли някой би могъл да помогне.  :(
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Вероятно, заради Меркурий на К11, който иначе е У3, У4 и У7 ... но не мога да се оплача от приятели. Винаги съм имала няколко близки до сърцето и с по-значими промени, като смяна на град или среда съм намирала нови. Но видя ли се със старо приятелче - буквално се потапяме  "в преди" .... Влизаме на същата вибрация, вълнение, радваме си се на успехите, споделяме болка, поплакваме си заедно, ако е нужно ...

В живота ми е имало и 2 предателки, явно е неизбежно.
Над силата е само умението да я владеем!

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
За Уран и Сатурн и аз потвърждавам  :clap: Имала съм късмета да нямам предател в хората, които мога да нарека приятели. Не обичам лиготиите и не си правя труда да се показвам в добра светлина на познати, но правя всичко възможно, когато се налага да помогна на приятел или просто да се видим. Луна съвпад с Марс във Водолей в голям въздушен тригон със Сатурн и Уран. Човекът за който знам, че и в огъня ще се хвърли за мен и е доказвал това доверие цял живот има голям стелиум от Слънце, Луна, Венера, Плутон и Уран, които са в големи въздушни тригони с Марс и Сатурн. А иначе тя доста безапелационно реже случайните познати, но за близки приятели прави всичко. При най-добрите ми приятели, които са такива от повече от 20г аспектите са:  1. Луна съвпад Сатурн в голям въздушен тригон с Уран, Марс и Юпитер; 2. Луна съвпад с Марс и със Сатурн в тригони с Уран и Юпитер; 3.Уран съвпад Луна и секстил Слънце.
« Последна редакция: Юни 09, 2016, 02:20:06 pm от bast »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Как по-точно една от най-егоцентричните комбинации: Марс-Уран, откликват на нуждите на другите ?!?   ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Където има его-центризъм, има Слънце. Защо пък Марс?
Марс, в зависимост от знака и аспектите, може да ни направи по-сприхави, импулсивни или по-бавно реагиращи.

Рени

• Hero Member
Защото Марс е силно автономен, индивидуален и показва средствата за изява, принципът му е борба за лична кауза и ако защитава пак ще е същата-неговата, а не на другите. Как беше приказката -от Марс комунист не става.Уран не е Водолей, нито Водолеите са "свободни и толерантни хора". Уран е възбудим и докосвайки Марс го предизвиква да е още по-самостоятелен, вълнуващ се от само от личните си желания.
Добре, ще го кажа иначе, да следвам правилата и нормите- това е комбинация, която показва, че човек има силна потребност да прави нещата по своя си начин, да се занимава само с личните си дейности и също така, много често е показател и за насилствени действия. Тук няма "единство, творческо и красота", пардон-приятелство и благородно "лъвско" рамо. Там, където има Уран винаги има егоцентризъм. Слънцето отразява, ако мога така да се изразя "комплицираното" его смисъл, докато Марс показва мъжкото его, Венера пък , как изразяваме женското и т.н.  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Ако Марс/Уран се съчетава с една по-емпатично разположена Луна или Слънце, чак на егоцентризъм и пълно несъобразяване може и да не го избива, но винаги ще има доза непредсказуемост в действията. Комбинация Слънце/Марс+Уран (или Сатурн) бих определила като по-егоцентрична и по-малко загрижена за благото на ближния. В критична и тежка ситуация обаче може да носи на гърба си една дузина емпатични и съпричастни, защото последните по-бързо се предават и вдигат белия байрак.  :012:

Рени

• Hero Member
"Ако"  е хипотетично условие, което почти винаги,  не отразява действителността.  ;)