Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 40539 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Отдавна съм приела фактите и реалността, понякога обаче излишно се разстройвам, а не си заслужава дори.

Но нека гледаме откъм положителната страна - в момента това може би е единственият български астрологичен форум, останал активен. И още не са го заляли тонове простотия.

Във форума на алл.бг, например, където бяха с претенции да са профита, от години е абсолютно мъртвило и няма никакъв диалог.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467

Като отговор на това, че тук или там няма астрология, което разбира се не отразява действителността, е (не) адекватната реакция на притежателите на Марсов акцент в картата си към момента и периода , в своите действия, постъпки, защитна реакция -Марс ретрограден в Скорпион. :-)
[/quote]------Рени ,взе ми думите от устата-до края на месеца скорпи -камикадзе,овен-бодлив .Марсова енергия обърната навътре ,ако не се изразходи вътрешно-излиза май усилена навън-все някъде трябва да се изразходи .Моята Луна и у 1д Нептун в скорпион-да се оплача-от 3дни пак пропуших,много кофти период,в края на месеца ще спра обаче ::)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Наздраве за нашия астро форум,такъв какъвто си е, отразяващ всички нас и нашите намерения по един колоритен начин . B-) ;-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
до края на месеца скорпи -камикадзе,овен-бодлив .

Бодливи, защото огласяват някои премълчавани факти. Много по-лесно е да изкараш човека заядлив, вместо да се замислиш дали пък в думите му няма доза истина. Но навсякъде реакциите са като на коне с капаци, масово го наблюдавам в това общество.

Добре, че има дивани за разглобяване и старо домакинско обзавеждане за изхвърляне. Ретро Марс се оказа в пъти по-ефективен от директния.  :72:

Рени

• Hero Member
Bin, и аз съм от тези с Марсовия акцент и затова споделих. При мен тр.Марс е в 12-ти дом и виж как реагирам със защитна реакция.В момента ми прави куинконкс към У6 и аз бях изкушена тези дни отново да пропуша, но Сатурн в 1-ви  квадрат Меркурий ме "спря", а и Юпитер вече е директен ...:-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Вие гледайте Папи да не ви отрази, че наричате мястото, което е направила за нас предимно готварски форум.  :D

Да не мислиш, че такива са били очакванията в началото на неговото създаване? Имаше момент на разочарование, бяхме подходили с излишен идеализъм. Сега пък е по-колоритен, шарен. Все пак не сме се събрали тук да пишем дисертации.

Вчера направих невероятен ягодов чийзкейк, получи ми се от първия път, при това импровизиран.  ;D
« Последна редакция: Юни 11, 2016, 04:45:59 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
Лили, четем те прекрасно и ясно, изкоментирахме вече защо се "чува" или разбира като заядлив тон изказаното, с което не е необходимо да дълбаем още по това и да се драматизира-ретро Марс в Скорпион  "иска" и да се съобразяваме с ценностите на другите, да проявяваме снизхождение, както и да " не преяждаме" цинизма. :-)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Темата и без това тръгна в съвсем друго русло още от първата си страница, тъй че малко да поспамя  :012:

Ако говорим за драматизации, едно новолунна Везна ми се тръшна за анализ на хороскопа - кара сатурново завръщане и не къде, а през първи дом, транзитният ретро Марс също е там. А на мен ми е малко неприятна като излъчване, ограничен мироглед, не я интересува нищо отвъд материалното /и двете с брат ѝ са така - ценностна система по Венера-Юпитер/. И ми се струва, че не успявам да "разчета" картата й, освен това е със светила в съвпад с ЮЛВ. В момента Плутон и Уран аспектират двете светила, най-точна е квадратурата на Плутон към Луната.

Не мога и да я отсвиря, защото ме помоли нейната майка, която ми е близка приятелка и изключително много ме подкрепя. Не помня кога с по-голямо нежелание съм гледала някоя карта, този хороскоп направо ме "отблъсква" с нещо - още преди десетина години, когато го видях за пръв път. И е кандидат за много прецизна ректификация, с прецесия Асцендентът е точно на границата на два знака - Везни и Скорпион и съответно изгряваща Венера или Сатурн, сатурновото излъчване обаче си личи от километри /и прагматизмът/. Да се чудиш в каква "опаковка" да го облечеш като за човек, който е доста скептичен и няма вяра в никакви духовни и невидими реалности. Не можеш и елегантно да откажеш, защото ще е голяма обида за майката.

« Последна редакция: Юни 11, 2016, 05:10:41 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
Лили,  аз съм така и при акцент Дева -различни ценностни системи. , може би :-P
Виж когато Луна е в лек аспект към  Венера мунданно, дали ще ти е по-приятно за тъллуване.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Това е разликата между любителя астролог и професионалния. Като професионален можеш за откажеш консултация под някакъв претекст, да пренасочиш при друг колега или да надуеш таксата до размер, който питащият не е готов да си позволи.  ;D

Като любител не можеш да откажеш, особено когато е за близък. Иначе ще резултира в обиди и сръдни, а не е въпрос на пари изобщо.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
За да се влезе в картата трябва някаква съвместимост м/у картите на астролога и натива .Аз например знам добре само моята карта и тези на близки роднини,които имат доста общо-помни се лична информация предимно .Срещал съм карти на познати,които не разбирам-много различна вибрация като цяло,като че ли не виждам смисъл да гледам на акцентирана земя/донякъде без дева/,фиксирани знаци,лични планети с акцентирана кармичност-връзка с бавни планети -има смисъл само ако нещо може да се промени,а така няма начин .В конкретния случай тр.Плутон квадрат Луна-тр.Плутон ще гази без предупреждение,без обяснения,ще има екшън-най-бавната към най-бързата планета -много силен аспект-при застъпена земя в хороскопа-инерция много трудно ще се повлияе нещо ,има ли смисъл да се гледа-освен да се предупреди майката че може тя да го отнесе/отработи.да внимава да избягва всякакви рискови начинания,домът или жена му и тн .Това е главниоят бавен транзит,всичко друго е подчинено на него-предполагам е с най-голяма сила-другата динамика ще даде подробностите .Аз като видя такива твърди,кармични карти отказвам да гледам-наскоро отказах на една мацка телец-хем не разбира грам астрология,хем трудно се променят-кауза пердута  ::)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Лил, отиграй го астропсихологично тоя хороскоп... Няма как да те хванат в неточност и преднамереност и всички ще са доволни :-)
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Акцентът е Везни/Скорпион, с еднакви Асценденти сме, паркирала съм се върху нейния СЛВ в Овен. И въпреки всичко усещам тотална несъвместимост - не толкова астрологично, а на ниво вибрация, излъчване, житейски възгледи. Излъчването е мрачно, прагматично, хладно и резервирано, липсва везнишка захаросаност и мекота, откъм чар и въздействие също не го докарва, ама въобще. Има и много силен екзалтирал Марс, баш в градуса на екзалтация - 27 гр. Козирог, в знаков квадрат с двете светила, които са в 11 дом. В поведението се усеща припряност, острота. Меркурий е съвсем в началото на знака - 0 гр. 27 мин Скорпион, в съвпад с Плутон и може да се брои за скрита квадратура с Марс. Не е от деликатните и мили Везни, според мен много добре умее да си отстоява интересите - Сатурн в първи дом и силен Марс /екзалтирал и в 3 дом в джйотиш картата/.

Майката е много заблудена относно някои качества на децата си, затова се притеснявам да бъда искрена в анализа.

Аз като видя такива твърди,кармични карти отказвам да гледам-наскоро отказах на една мацка телец-хем не разбира грам астрология,хем трудно се променят-кауза пердута  ::)

На подчертан фиксиран и сатурнов акцент и аз бих отказала - кауза пердута е наистина. Те рядко се променят - светът трябва да се нагоди спрямо тях и техните желания.

« Последна редакция: Юни 11, 2016, 06:11:09 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Лил, отиграй го астропсихологично тоя хороскоп... Няма как да те хванат в неточност и преднамереност и всички ще са доволни :-)

За лаици това е най-добрият вариант наистина, при това лесен за изпълнение и изискващ минимален разход на енергия и знания. Тя и без това не разбира и не вярва в астрологията. Но пък трябва да се угоди някак и на прагматизма - от хората е, дето нищо духовно и мистично не ги влече.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Ами значи ще има огромен материален и социален успех, но след като стане самостоятелна и престане да виси на врата на майка си   ;D Това ще й е кармичният урок :d030:
De omnibus dubitandum est