Алена, възвратът на пр Венера означава, че му е била ретро ли? Как се прояви при обръщането? Натално директна ли му е? Синът ми беше на 4г, когато се обърна ретро по прогресия, към 43г ще му се обърне директна, та ми е интересно как се проявява.
В натала е 2 дни след долен съвпад със Слънцето, т.е. ретро и изгорена, на 3 гр. 6 мин и 47 сек от Слънцето, заточена по знак. Моята също е заточена, но е след долен съвпад и отдалечена пред Слънцето на 42(!) +градуса, в съвпад със СЛВ. Има доста общи, но и противоположни неща ...
Заради неговата Венера и циничното му отношение към жените, нуждата от външно одобрение и т.н. - изчетох доста за Венера. Казват, че такава Венера, като неговата е сляпа и глуха, ни приема, ни предава, все едно я няма в натала. Иска да обича и да бъде обичан, но е опериран от това чувство, липсват му сетива. Не може да види "красотата" в никого и като няма в кого, я вижда в себе си. Сега, когато прогр.Венера се връща в наталната си точка (има още 10 мин до нея), вече е директна, по прогресия е отдалечена на 42 гр от прогр. Слънце (ярко свети) и на 3 гр от наталното - той е коренно различен. В последните месеци наблюдавам промяната, постепенна е. Освен това се слива с прогр.Марс - тронов, диспозитор на Слъцнето - дава усещането за пълнота, пълноценност. Този съвпад ми е изкл. интересен феномен. Реалните хора, които добре познавам с това явление са странни птици, нетипични, чудати.
Догодина ще е прогр. новолуние
Радвам му се