Имам един въпрос за анаретния градус, когато асцендента е в анаретен градус и мц също-какво следва да очакваме? Това е единият от въпросите ми, който не е свързан с картата която ще пусна.
Другото което също искам да попитам е, ако имаш вмъкнат знак Овен в 10ти дом, и в този случай Луната SA (която е асцендент) и MC sol са на анаретни градуси в Овен, какво следва?
Пускам картата, защото не съм сигурна дали успях да обясня добре.
Според мен би следвало да има промяна в социалното положение/ статус , което касае Луната (т.е. асцендента)?
Луната е в анаретен градус по диреция, няма значение кой дом управлява и в кой знак е, при дирекция се гледа естеството на планетата и какви аспекти има- на първо място съвпад с куспида, след това аспекти с планети в натала, в случая е в квадрат с Нептун, което носи емоционална нестабилност, нерешителност, пасивност, неблагоприятен аспект за домашни и финансови дела, в някои случаи може да доведе до душевно и умствено разстройство.
Анаретен МС в солара означава също анаретен IC, това е родителската ос , дома и кариерата- в някоя от тези области може да има приключване, промяна на жизнената цел през годината