Супер полезно мнение от starinthenightsky, до колкото съм разбрал тези точки са
реални обекти според откривателите им. Алфред Вите е казал за Хадес, че не може да се види с обикновен телескоп, защото ще отразява светлина основно от ултравиолетовият спектър. Човекът е работил като геодезист и астрологията му е била хоби, предполагам, че не си ги е изсмукал от пръстите позициите им.
Относно позициите на тези точки е ползвана формулата на Тициус-Боде:
Коригирал е леко позициите им спрямо измерванията на натални карти и транзити. Отклоненията са леки, но ги има. Слънцето ги създава планетите на точно определени позиции. Предполагам сте гледали видеа с пясък и вибрираща плоскост, образуват се зони на резонанс и сгъстяване на материя:
Това е експериментът на Халдини:
https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4wАко работите с още 8 други планети и мидпойнт метод за пресмятане на аспектите + хамоници, на 360, 180, 120, 90, 45 и т.н. ще имате в пъти по-голям спектър. Опозиция, квадратура, тригон... са мидпойнти на различните хармоници. Поляризацията на натала също е нещо което показва какъв е човека. Това не е друга астрология, а надграждане, както от квадратна натална карта са минали на кръгла, след време ще е сферична и т.н. Звучи като реклама на космодиск, но от както добавих мидпойнтите в картата ми, живота ми се подобри. Това са промените, които според мен трябва да бъдат направени в "сегашната" астрология:
1. Да се добавят така наречените уранически точки и MC, AS, AR, NO, които да влизат в аспекти
2. Да се гледат мидпойнтите и да се забравят всякакви квадратури, тригони и подобни.
3. Да се гледат всички хармоници, не само на 360 градуса, по този начин включваме аспектите като квадратура, тригон... на друго ниво
4. Да се пресмята наталната поляризация, натални мидпойнти и полусуми, за да се видят най-дисбалансираните точки в картата
5. Мунданно да се гледа точката на Овена за да предвиждане не глобални събития
6. Локално да се гледат Асцендента и Меридиана, тествал съм и така могат да се предвиждат локални събития
7. Да се изследват ураническите в коя стихия и кой дом как влияят (все още няма много инфо)
8. Относно личните събития бях писал в тази тема преди време:
https://astra.la/forum/index.php?topic=1270.0С доста голяма точност могат да бъдат прогнозирани лични събития дори и на близнаци с разлика от 1-2 минути. Това е възможно, защото MC-то е различно и всяка секунда е от значение.