Аз не поддържам тезата за възможност за промяна силата на солара чрез кратковременно посрещане на РД на място, различно от обитанието. Основният ми аргумент се изразява именно в астрологичната релокация на месторождението, спрямо местоживеенето. Енергията е там, където си ти.
По повод солара на Елинка, аз изобщо не се хващам на акценти 3-9, които са налице, но не са водещи за мен. По Слънце-Уран в 3 дом е налице възможност за сменя на отношенията с брата към оправяне, което би трябвало да те зарадва. Това е показано и от сексила на Венера към Плутон, аспекти до Марс.
По 3 дом са още съседите, братовчедите и 3-9 може да означава контакти с тях по множество въпроси, вкл. юридически.
За мен в този солар акцентът е по 7 дом. Правилно е отбелязан Юпитер у7-асц, при това съвпадат е двоен. Има още Луна к7 откъм 6 каре Марс. Споменато е за инциденти с него, мисля, че трябва да си обърне внимание и да бъде много внимателен, събран и фокусиран, защото от другата страна Плутон ще върне каре до Меркурий, което и сега е в сила.
Казва се и за редица финансови маневри и заеми. В този солар Сатурн е веднъж във втори дом, втори път критичен и слаб. Във втори соларен е и Хирон. Сатурн каре диспозитор раздутия Юпитер. Всичко това еднозначно говори, че се изисква строга финансова дисциплина, трезв ум за парите, спестовност и събиране по финансовите въпроси или с много няма да излязат сметките и ще се усети бремето на задълженията.
Аспект 1-4 и Меркурий у хороскоп на к12 - отново прибиране, отдръпване, скромност и събраност.
Венера на к2, тригон диспозитор, секстил/тригон Плутон у6, секстил Венера, Луна откъм 6 дом и к9 - доброзорно може да се окаже добра идея да се работи, въпреки бебето.Грижи и здраве се борят с мотика. Може и с хоум офис.