Автор Тема: Успехи в професията  (Прочетена 14501 пъти)

elfidka

• Full Member
  • Публикации: 153
Re: Успехи в професията
« Отговор #15 -: Юли 29, 2016, 09:33:28 am »
Хюрем Ханъм :-)

Във всяка по-голяма корпоративна структура има юристи. Въпросът е какво друго предлагаш към правото-друга специалност, умения, конкретен опит. Влизаш с тях, издигаш се с правото :-) Икономиката и правото са паразитни дипломи днес, не че ще ти намерят работа, но от тях се вадят мениджърите в по-големите частни, държавни и общински структури.

Осъзнавам,че е така. В момента съм в Алианц и ме гласят за мениджър на екип, но съм на граждански доовор и доходите са плачевни. Нали се сещаш, икономиката...пазарът....бла-бла.....

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #16 -: Юли 29, 2016, 09:35:58 am »
За да станеш ниво мениджър в държавна или общинска структура ти трябва политически гръб

Точно в този тип бюрокрации изобщо даже не ти трябва, освен ако под ниво мениджър не разбираме главен секретар или началник на кабинет. Преди баш-мениджърът да си сложи подписа, има нужда от парафите на много бушони на листа. Има началник сектор, началник звено, началник отдел, началник управление/направление и още куп знайни и незнайни, и чак тогава директор на дирекция и от лъв нагоре. Мениджъри да искаш. И "юристи".
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #17 -: Юли 29, 2016, 09:40:17 am »
Осъзнавам,че е така. В момента съм в Алианц и ме гласят за мениджър на екип, но съм на граждански доовор и доходите са плачевни. Нали се сещаш, икономиката...пазарът....бла-бла.....

Ами това е, елфи. В началото ще е така навсякъде. Първите години ще трябва да работиш по това за без пари и дори да го финансираш с паралелен (свой, страничен) бизнес, ако можеш. Ако държиш на него.

ПС. Адвокат - май не. Но юрисконсулт/юрист в държавна/военна/социална служба - може би ;D. И допълнителен бизнес за повече доходи.
« Последна редакция: Юли 29, 2016, 09:46:25 am от Diyana »
De omnibus dubitandum est

elfidka

• Full Member
« Отговор #18 -: Юли 29, 2016, 09:41:01 am »
Благодаря на всички за включването, ще го помисля какво да правя...
Напънаха ме тажкарите на квадратури и опозиции през последните години, пък и пр. Луна беше в квадрат с стелиума ми във Везни.
В момента пр. Луна (която е У на ЮВ ) е цъфнала баш на СВ  :d030: и предполагам, че от там идва този момент на преосмисляне, в стил на къде сега ......

elfidka

• Full Member
« Отговор #19 -: Юли 29, 2016, 09:44:00 am »
Човек с такава нагласа - изобщо не го виждам, като адвокат или мениджър ....

А бе то Венера У10 в 12 дом, няма как да иска да стърчи като х** през скъсани гащи, нищо че е в ЛъФ.  :-*

elfidka

• Full Member
« Отговор #20 -: Юли 29, 2016, 10:22:57 am »
Хюрем Ханъм :-)

Това ме разсмя от сърце  :85:

elfidka

• Full Member
« Отговор #21 -: Юли 30, 2016, 05:39:49 pm »
За какви ханъми става въпрос ?
Разбрах, нещо като башханъма  :57:

Май да  :08:
Ама ми е малко късничко. Да се бях сетила по-рано. Ходих аз да работя по едно време в Дубай, ама от де да знам, че там ми бил късмета   :91:
Щях да се развивам без проблемно по натал  :P

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4576
« Отговор #22 -: Юли 30, 2016, 06:11:31 pm »
То и аз да бях станала една гейша, ама вече стана време за мемоари  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #23 -: Юли 30, 2016, 06:30:23 pm »
То и аз да бях станала една гейша, ама вече стана време за мемоари  :012:

Толкова натален потенциал остава нереализиран :012:

Някои и малкото, което имат, успяват да го оползотворят и да изцедят максимум полезност.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

elfidka

• Full Member
« Отговор #24 -: Август 01, 2016, 10:30:22 am »
Момичета,
а какво ще кажете за развитие в сферта на недвижимите имоти. Все пак МЦ ми е в Телец, а имотите са си вещно право ? Само, че май трябва да включа и международен елемент, заради Венерата в 12 дом.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #25 -: Август 01, 2016, 10:52:13 am »
12ти дом са големите институции и корпорации. За мен у10 в 12 ти дом в лъв си е работа в министерство :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

elfidka

• Full Member
« Отговор #26 -: Август 01, 2016, 10:58:06 am »
12ти дом са големите институции и корпорации. За мен у10 в 12 ти дом в лъв си е работа в министерство :)

Интересно ...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #27 -: Август 01, 2016, 12:04:08 pm »
а какво ще кажете за развитие в сферта на недвижимите имоти.

Елфи, тоя бизнес вече отдавна се развива с доста по-слабо темпо и не се нуждае от висококвалифицирани кадри.

В идеалния случай би могла да започнеш като юрист към някоя по-голяма агенция за недвижими имоти. Там се занимават само с имотни сделки и кой знае колко опитни адвокати рядко се срещат, така че биха могли да направят толеранс с липсващия стаж и да има някакво обучение на място.

Миналата година работех в такава фирма - част от юридическата работа се даваше на технически сътрудници /момиченца на по 23-24 години, без нужния опит/, които дори не са учили право, вкл. да пишат нотариални актове и да подготвят всички документи за предстоящата сделка. После отиваме с клиенти при нотариус и непосредствено преди сделката започват да излизат всички грешки в документацията.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13751
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #28 -: Август 01, 2016, 04:26:32 pm »
Момичета,
а какво ще кажете за развитие в сферта на недвижимите имоти. Все пак МЦ ми е в Телец, а имотите са си вещно право ? Само, че май трябва да включа и международен елемент, заради Венерата в 12 дом.
Имотите са по 4д и тееца на МЦ в случая не ти върши работа, но пък Слънцето У1 съвпад с Плутон У4 във 2д ти вършат идеална работа, Нептун У8 в 4д е в секстил с тях.
Венера У2, У10 в 12д показва, че нямаш толкова нужда от известност, колкото от скатани "Бели пари- за черни дни", както и че може да използваш нелегални средства за изкарване на пари.

Happy58

• Гост
« Отговор #29 -: Август 01, 2016, 04:36:55 pm »
Здравейте  всички,
отварям тази тема, защото въпросът е доста наболял при мен и напук на т.нар. астрологични знания, удрям на камък,  когато става въпрос за мен, а именно с какво трябва да се занимава човек според натала, за да е успешен. Както знаем, според картата на човек, някои пътища са му отворени, а други не.
През последните години ми е много трудно да си намеря работа в сферата, за която съм учила и да ви кажа честно вече ми писна и искам да знам къде ми е отворен пътя, че да го хващам, че ми свършат мъките.   :'(

В този дух, ще пусна картата си, за да чуя вашето мнение.
Пускайте и други карти, за коментари.

П.С. Опитвам се да сложа заглавие на темата, ама не става.

Аз имам един въпрос - ти лично имаш ли предпочитание към някаква дейност, професия, занимание - нещо, което да ти е на сърце, което го вършиш с удоволствие и при което, работейки го, забравяш как минава времето, не огладняваш и т.н. и т.н.?