Автор Тема: Профекции  (Прочетена 71755 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Профекции
« Отговор #120 -: Декември 11, 2015, 08:25:10 am »
Алена, ти какво гледаш по тези карти?

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #121 -: Декември 11, 2015, 09:48:14 am »
Първо гледам къде е профекционния асцендент в равнодомната карта, според годината - примерно 39г - 4 дом. После поглеждам кой управлява дома/знака - при мен в проф. карта - Близнаци и Меркурий и съответно кои области управлява в натала - 3, 4 и 7 дом. Т.е. очавкам акцент през годината при взаимоотношенията с най-близките, дома и партньорствата. След това има ли планета - натално там - има - Марс - та очаквам и да има "агресия". Годината наистина беше такава - първо си бях у дома, заради майчинството и най-близките бяха моя свят, после имах нужда от покой (асоциирам с 4 дом) за постоперативните периоди и не на последно място - с партньора започнахме реконструкция на взаимоотношенията.

В двете карти, които качих - наясно съм, че квадратите и тригоните се образуват заради въртенето с точно 30 градуса от рождения ден, но за мен в общ план са показателни за това каква ще е годината. тази наистина беше много трудна и трансформираща. Да кажа така - със сигнификатор - квадрат - ескалиращо напрежение, което създава дискомфорт и изисква усилия, за да има промяна. За догодина пък се надявам да бера плодове. Всичко постоперативно трябва да приключи успешно и ако тази година беше разрушителна (да се изкърти гнилото), другата трябва да е съзидателна. Мисля за догодина гледах, че и проф. АЦ се пада да е в 5 дом :)

Относно картите на операциите - трябва да са пред мен, за да коментирам и ще ги кача довечера, но по памет:

1. проф. Юпитер в съвпад с нат.Хирон
2. проф. Хирон в съвпад с нат.Луна
3. проф. Сатурн в съвпад с нат.Венера и СЛВ
4. проф. Марс в съвпад с нат.Плутон
5. проф. Уран в опозиция на нат. Луна мисля, че беше ....

Имаше още, сега не се сещам за всички :) Куспиди не гледах, картата не я бях направила равнодомна - интересно ми беше да видя какво се случва по последните ми ярки събития от тази гл.т.

Погледнах и за брака, раждането на децата, но като че ли не беше толкова силно. Иначе - в годината ми на заженване и първа бременност - проф. АЦ е в 10 дом :)

Все едно на тази дата двете зъбни колела, както са се въртяли и са щракнали ...
Над силата е само умението да я владеем!

Papy

• Hero Member
« Отговор #122 -: Декември 11, 2015, 12:40:32 pm »
Идеята е малко по-различна. За 39-та година Господар на годината е меркурий, но той предава управлението на марс-ретрограден, в опозиция на слънце, у11 и у6-ти в натала. След това в соларната карта проследяваш марс (и меркурий) как са поставени
На пръв поглед са задействани 1/7, 6-ти и 5/11.
За 40-та-имаш натален ретро сатурн в рак, управлява го луна, която отива по профекция при слънце в 10-ти, а тр сатурн сега е в стрелец, битки по 10-ти, пак проверка в солара и така..
Наталната карта остава водеща, а профекционната-като навигатор по съответната тема-кой командва парада и колко е силен/как е поставен.

Поправям, сатурн бил в лъв, но се надявам да е ясна идеята
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 01:00:44 pm от Papy »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #123 -: Декември 11, 2015, 01:30:44 pm »
Да, благодаря ти :) Сатурн в Лъв се управлява от Слънцето по знак и от Луната по дом - така, че пак там отива :)

Погледнах солара, да, интересно - Сатурн се мъдри сам в 1 соларен дом, Слънцето във втори, а Луната в 6 соларен дом.

Явно ще е сатурнова година - на усилия, упоритост, труд ... Ще влагам себе си в постигането на материално благополучие по Слънце във 2 дом, а емоционално ще ми е около здравето - Луна в 6 дом :)

Така?

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #124 -: Декември 11, 2015, 02:30:58 pm »
Картата на профекцията не трябва ли да е с АСЦ на 0* на знака на АСЦ в натала?
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #125 -: Декември 11, 2015, 02:52:56 pm »
Да, на предната страница ей тука съм качила такава - правена в астрото :) http://astra.la/forum/index.php?topic=199.msg101707#msg101707

delphin

• Hero Member
« Отговор #126 -: Декември 11, 2015, 02:57:39 pm »
А тази каква е, солар? Каква е връзката с профекцията? Или не се ориентирам?
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #127 -: Декември 11, 2015, 03:11:07 pm »
Много ми е лъвско наистина. Годината ми беше ужасно, ужасно трудна. Започна с голямо отчаяние на здравна тема, проблеми в къщи ... После лятото настана голямо къртене и рушене, последва градежа и сега съм точно във фаза - "посрещам първите лъчи на слънцето, изгряващо и на моята улица". Щастлива съм, чувствам се обичана, на място, дори на работа се успокоих. На всички фронтове ми е хубаво :)

А това със снимките - то се случи за първи път през 2010-2011г - не помня точно. Като се омъжих пак се оказа, че снимки йок и реших, като едно време - да отида на "фото". Като деца - за рождения ден ни водиха на фото за снимка. Така започна първата сесия тогава. Всяка година по една. :) Искам да кажа, че със снимките не е от сега, но някой в момента гали лъвът в мен по козинката :)

Профекцията по Луна - какво имаш предвид? Че проф.АС в Рак (за 40 житейска година), под управлението на Луната вече действа ли?

За актуалната профекция - имаш предвид - по Сатурн и Слънце не е ли предстоящата?
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 03:13:24 pm от a.l.e.n.a »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #128 -: Декември 11, 2015, 03:16:57 pm »
А тази каква е, солар? Каква е връзката с профекцията? Или не се ориентирам?

До колкото разбрах се прави карта с равни домове, като 1 дом е в знака на асцендента. Моят е в Риби и така 1 дом обхваща риби, втори овен ... После по годишната таблица - според житейската ти година поглеждаш в кой дом ти е проф.АС. За 39 година ан всички хора е в 4 дом. При мен 4 дом, броено от асцендента (1 дом риби) е Близнаци. Гледаш коя планета управялва - Меркурий, които натални домове управялва и също, ако има планета в този дом - при мен е Марс - той как е поставен. За двете планети се гледа и в солара за тази житейска година :)

Т.е. имаме 2 карти - профекционната и соларната :)

Аз така го разбрах :)

delphin

• Hero Member
« Отговор #129 -: Декември 11, 2015, 05:26:28 pm »
Разцъках ЗЕТ да видя на какво мнение е :) чукнах 3 карти за тази година - за всяка от трите операции, както и 1 карта за рождения ми ден на 39г (22.12.2014г) - показателна за настоящата календарна година с операциите, връщането на работа, семейните намерствания ..... И такава за догодина :)

Картите за операциите не шашнаха - показателни, наистина. Ще ги кача при интерес :)

Обаче искам да споделя картите за тази календарна година и идната - страшен контраст ....

Двете карти от този пост какви са? Изтрила си данните и не става ясно транзити ли са или нещо друго. Много карти станаха :)
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 06:02:06 pm от delphin »
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #130 -: Декември 11, 2015, 06:15:35 pm »
Много благодаря, Star :)

Mай е най-добре да пускам картите към датата на солара, тогава точно започва новата ми година :)

Делфинче :) картите бяха за профекции в ЗЕТ за датата на 39-я ми рожден ден и за датата на 40-я ми рожден ден. Но не съм направила наталната карта  равнодомна и да започва от Риби ори мен - исках да видя планетите какви аспекти правят :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #131 -: Декември 11, 2015, 06:50:43 pm »
Алена,ти в натала имаш партилен квадрат луна/венера
Тази година ще разбереш точно какво означава

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #132 -: Декември 11, 2015, 07:10:29 pm »
Оказва се по профекция АСЦ ми е в 1дом,нещо като възврат,профекциите мисля имат нещо общо с цикъла на Юпитер,Юпитер уАСЦ също прави възврат,следващо СЗ ще ми е съвпад с АСЦ-тогава очаквам активирането .Предния профекционен възврат беше много важна година,благоприятна ::) .По китайска система съм маймун,тая година е на маймуната/2016/,също връзка с профекциите .

Papy

• Hero Member
« Отговор #133 -: Декември 11, 2015, 07:22:43 pm »
Общотото м/у профекциите и юпитер е само и единствено цикълът :)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #134 -: Декември 11, 2015, 07:31:47 pm »
Ясно-Сатурн и пр.Луна имат подобен цикъл,но се изразяват по различен начин .Интересно ми е как е по профекциите,дали като по китайската система годините от цикъла кратни на 4/тригоните/ се считат за по-благоприятни .При слънчевите завръщания съвпад на осите е важна година,има ли понятие за профекционно завръщане,счита ли се за по-важна година?