Първо гледам къде е профекционния асцендент в равнодомната карта, според годината - примерно 39г - 4 дом. После поглеждам кой управлява дома/знака - при мен в проф. карта - Близнаци и Меркурий и съответно кои области управлява в натала - 3, 4 и 7 дом. Т.е. очавкам акцент през годината при взаимоотношенията с най-близките, дома и партньорствата. След това има ли планета - натално там - има - Марс - та очаквам и да има "агресия". Годината наистина беше такава - първо си бях у дома, заради майчинството и най-близките бяха моя свят, после имах нужда от покой (асоциирам с 4 дом) за постоперативните периоди и не на последно място - с партньора започнахме реконструкция на взаимоотношенията.
В двете карти, които качих - наясно съм, че квадратите и тригоните се образуват заради въртенето с точно 30 градуса от рождения ден, но за мен в общ план са показателни за това каква ще е годината. тази наистина беше много трудна и трансформираща. Да кажа така - със сигнификатор - квадрат - ескалиращо напрежение, което създава дискомфорт и изисква усилия, за да има промяна. За догодина пък се надявам да бера плодове. Всичко постоперативно трябва да приключи успешно и ако тази година беше разрушителна (да се изкърти гнилото), другата трябва да е съзидателна. Мисля за догодина гледах, че и проф. АЦ се пада да е в 5 дом
Относно картите на операциите - трябва да са пред мен, за да коментирам и ще ги кача довечера, но по памет:
1. проф. Юпитер в съвпад с нат.Хирон
2. проф. Хирон в съвпад с нат.Луна
3. проф. Сатурн в съвпад с нат.Венера и СЛВ
4. проф. Марс в съвпад с нат.Плутон
5. проф. Уран в опозиция на нат. Луна мисля, че беше ....
Имаше още, сега не се сещам за всички
Куспиди не гледах, картата не я бях направила равнодомна - интересно ми беше да видя какво се случва по последните ми ярки събития от тази гл.т.
Погледнах и за брака, раждането на децата, но като че ли не беше толкова силно. Иначе - в годината ми на заженване и първа бременност - проф. АЦ е в 10 дом
Все едно на тази дата двете зъбни колела, както са се въртяли и са щракнали ...