Автор Тема: Меркурий  (Прочетена 147380 пъти)

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 379
Re: Меркурий
« Отговор #495 -: Май 31, 2025, 08:27:25 am »
В този случай Слънцето е в ролята на малефик защото изгаря Меркурий.  Ако Меркурий е хронократор, вероятно ще се преживее периодът от -/+ 7 дни от  горния съвпад с неприятни преживявания.

Рени, благодаря за инфото, при мен е хронократор. Абсолютно точни наблюдения за финансовите трудности - и аз като Сафо се питам дали ще са само 7+7 дни?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14032
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #496 -: Май 31, 2025, 08:48:37 pm »
Чела съм преди време, проверено и потвърдено, за негативен аспект на транзитен Меркурий с натален Уран или на тр. Уран с натален Меркурий, че поражда безсъние.
При мен обаче напоследък е голямото спане и сънуване, а не мога да установя кое го поражда? Зимата на 1996г бях в същото положение, по цял ден не мога да отлепя, чак вечер след 19ч ми идваше някаква силица да отида до залата и тренирам. Сатурн тогава през април е влязъл в Овен, както и сега влезе в този знак, друго еднакво не намирам.  :o 

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12833
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #497 -: Юни 02, 2025, 11:01:13 am »
При смяна на фаза, планетата, която управлява термата на  градуса, в който се случва, владее това място 7 дни преди след точната фаза. Горният съвпад Слънце- Меркурий Близнаци сменя фазата на Меркурий на западен, а в този градус на Близнаци термата е под управление на Юпитер, който вече е невидим, скри се/'умира", за да се роди отново през юли вече в Рак. Оттам и период от 14-15 дни не е така оптимистичен и близо до Новолуние човек няма заряд. На повече от нас професионалната и не само заетост е прехвърлена на Меркурий, който е запаленв периода и трудно може да демонстрира трона си, Нека да минат и днес, и лека- полека меланхолията ще отстъпи. В същия период и Сатурн направи ингрес, но в знак, където не е ок, а първите градуси са критични, пак в терма на Юпитер, който е под упр. на Меркурий- затворен круг. За тези, които Меркурий, Сатурн, въздушния елемент са доминиращи, с меланхолично-сангвиничен темперамент, периодът е изтощителен. И ако хронократорите са Меркурий, Сатурн, или са в техни знаци- пак.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 379
« Отговор #498 -: Юни 02, 2025, 12:43:41 pm »
Рени, времето лекува :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #499 -: Юни 02, 2025, 07:50:01 pm »
terrarossa, щом си проверила на практика тази житейска  философия за себе си, значи я ползваш. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7893
« Отговор #500 -: Юни 03, 2025, 07:29:00 am »
Пълен Меркурий и в собствен знак, няма да са напразни усилията с които се осъществяват намеренията. Алдебаран е звезда с природата на Марс и Юпитер, някои даже го дават и с тази на Меркурий. Горният съвпад се случва през деня, значи е активен Юпитер, който е в знак на Меркурий, не би трябвало да е с негативна проява при този случай. Катастрофите са символично ползвани и то повече в посока финанси.
Точно в деня на съвпада,синът ми подписа анекс към работният си договор,с който го обвързват финансово,като допълнително възнаграждение,ако не напусне работа до 1година.
Фирдар на Меркурий е.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1338
« Отговор #501 -: Юни 03, 2025, 02:13:21 pm »
Браво на "детето", Сафо! Гордост и занапред!

Сафо

• Hero Member
« Отговор #502 -: Юни 03, 2025, 09:52:13 pm »
Люба, благодаря! :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #503 -: Юни 04, 2025, 03:34:37 pm »
Горен съвпад Слънце/Меркурий в 9*на знак Близнаци.

В точка антис 21* на Рак.
Съвпадът им е в квадрат с Юпитер в 9д. на малката дъщеря, явно е подействала антисията в тригон с Плутон У1 и секстил с Венера в 10д. , Меркурий е У10 – МС в Дева, ще я назначават на постоянна работа, досега заместваше една учителка по майчинство, която наскоро излезе във второ майчинство, а техен колега почина през пролетната ваканция.

Рени

• Hero Member
« Отговор #504 -: Юни 05, 2025, 11:08:12 am »
Честито на Сафо и Акрукс за добрите новини !
Ето, планетите, за  едно са с нас, за друго - против нас. Важното е да им схванем настроението.  ;)

Сафо

• Hero Member
« Отговор #505 -: Юни 27, 2025, 08:07:30 am »
Меркурий направи ингрес в знак Лъв.На 31.07/1.08.предстои долен съвпад със Слънце в 8*.
По същото време,цикъл Сатурн/Нептун е активен с ляв квадрат към Венера в Рак,а Уран в 0*на близнаци.Много динамика.
При мен долният съвпад ще се случи на к4.

akruks

• Hero Member
« Отговор #506 -: Юни 29, 2025, 12:57:41 pm »
Меркурий днес по обяд в точна опозиция на Плутон.
Подробно за тази опозиция писах в страницата си, а тук прилагам картата. https://www.facebook.com/share/p/16WfBw7Cxp/?mibextid=WC7FNe
« Последна редакция: Юни 29, 2025, 01:00:15 pm от akruks »