О, там е много красиво. Задължително го посети. А има и какво друго да се гледа по пътеката. Маршут е лек, не е никак голям преход. Има и места с поляни, пейки, чешми.
Вече съм забравила в какъв ред са местата, които си струва да се видят.
Аязмото - водата там е много особена... Магична история. Дава невероятна сила. И в дворчето около този параклис има един много стар чинар.
Пещерата - също е интересно там. Дано случиш да няма много посетители, че става едно... бързане, не може много да се застоиш. Тя е направена като много малка къщичка отвън. А стълбите са едни клаустрофобични. :012:
И водопадите - ако искаш да ги видиш, не отивай през август при много суха година. :012:
Имам много събрани преживявания и хубави моменти в Родопите.
Ако ти се гледа нещо шарено и различно, Бари Богородица е за теб. Всяка година циганите се събират около Бачковския манастир. Правят чевермета, носят си шарените поли - много е колоритно да го видиш. Не е чак толкова страшно. В край на август е това.
Всички снимки са краднати от нета. Аз не обичам да снимам в храмове и рядко го правя.
По време на един преход в Родопите се озовахме в някаква вила/хиза, частна собственост. Хората правеха чеверме. И ни поканиха. Едно такова странно усещане.
Втората снимка е от пещерата на Бачково.
Третата снимка е от едно връхче, а в ниското е мястото с чевермето. Решихме да ударим близките върхове, въпреки съветите на домакините ни да не го правим. И респективно се загубихме. :012: Там някъде си намерих друзата планински кристал, в горите към върховете. В мърморене към седмодомието, че ще ни папкат мечки с това затриване в планината. Прибрахме се доста късно вечерта. Защото успяхме да видим населено място от високото. И започнахме да спускаме към него. Оказа се съседното село на това, в което бяхме отседнали. Та така с тази авантюра. Първо смели, после по шосето в тъмниците. :012:
Въпреки всичко, затриването не попречи на доброто осмодомно преживяване на върха, който си избрахме за покоряване. :012:
Останалите снимки ще кача по-късно. Явно нет не се чувства много добре в момента. Нито във форума, нито извън форума мога да ги кача. :012: