Автор Тема: Натални карти  (Прочетена 912589 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Натални карти
« Отговор #3345 -: Април 25, 2017, 10:49:36 am »
Прогр.луна активира наталното каре слънце/плутон- сатурн,допълвайки го до т-каре,достатъчно силно засегнати са важни ъгли 1-4-10 д.двете светила с плуто и сати дават депресивна нагласа,а нат. луна каре уран-нептун тази напрегнатост и тревожност,загуба на посока
Свързано ли е всичко това с учене и важни избори
Може и емоц.несподеленост,хирон е на К5
« Последна редакция: Април 25, 2017, 10:52:06 am от strelicka »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #3346 -: Април 25, 2017, 11:23:03 am »
Наталното каре на Луната с Уран дава тревожност, особено без хармонични аспекти към светилото. В момента транзитен Плутон е в съвпад с Уран и повтаря аспекта, като засилва проявлението му.

По натал има склонност да потиска изявата си и това също е предпоставка за тревожност.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #3347 -: Април 25, 2017, 04:16:32 pm »
Здравейте,
искам да ви попитам, дали има ли нещо в картата на дъщеря ми, което я кара да чувства връхлитащо чувство на тревожност, притеснение, тъга.

Луна Везни трудно постига баланса от който се нуждае при силно изразени два акцента в картата и източната половина. Трудно е да накараш вътре в себе си да си сътрудничат делата по 12-ти дом  с тези от 1-ви до, фиксираността  на Скорпион със свободолюбивата природа на Стрелец. Иска се време и конкретна посока , която да я амбицира- Сатурн единична планета в западната половина, ъглов. Може някой, който не й е толкова близък роднина, родител, да играе ролята на авторитет или тя да има нужда от по-различен наложен такъв.
HRISKA, хората трябва да се поощряват и да им се вдъхва увереност да  се изразяват, заради това, което са, а не според това, което се очаква да бъдат, а при децата това е задължително да се подкрепят. Акцент 12-ти дом винаги се нуждае да бъдат подкрепени интересите му, даже и нематериални, реално видими такива, а планетите в 1-ви дом, винаги трябва да получават обратната връзка, че са първи с/ в нещо. След като четете астрология, разгледайте по-обстойно как работят заедно Венера -Марс , оста 2/8 , знаците Скорпион-Телец, за да й/си обясните защо понякога изпада в крайности от засилен интезитет на чувства, желания и емоции до инертност и нереалистични очаквания. Картата се балансира по Венера/Юпитер и Марс Стрелец-това ще помогне на Луна Везни или ако материализира заложеното по същите- Марс съвпад възел, много често започват доста ентусиазирано всякакви дейности, инициативи, обучения, но им омръзва бързо рутината,а пък Венера/Юпитер ги спасява винаги с поне още няколко възможности наново, така се губи заложената целеустременост по Скорпион. Повечко физическа дейност и вдъхновяваща близка връзка хармонизира ситуацията. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #3348 -: Април 25, 2017, 04:42:30 pm »
Здравейте
Моля за вашият коментар - има ли  изгледи скоро за започване на работа в тази каръшка карта? Сили не ми останаха вече...  :'(

Strelec, картата ти не е каръшка, а в период на изпитание, тест, както и при много други в такъв период. Нужна ти е по-реалистична преценка за това, какво имаш като ресурс, какви умения са ти присъщи, така че, развивайки ги да се усещаш оценена, да си "знаеш стойността". След като разбереш какво наистина искате( за Слънце Стрелец съвпад Юпитер, това е наистина трудно)  с какво предпочиташ да (с)печелиш света, навън, тогава и вероятността да привлечеш добрите и изгодни възможности по Слънце/Юпитер -Венера Везни ще се появят. Едва ли винаги си  била в "каръшки "период, освен ако не си  разчитали на прекалено подсигуреното, стабилното, наличното( Луна земен знак, в земен, следващ дом)-  при стелиум в Стрелец, ако няма авантюра, търсене, препускане, свобода в професионалната дейност, се изразява в своите негативни характеристики. Луна в Козирог, 2- ри дом,  има нужда да се усеща важна, чрез парите, притежанията получени от постижения, например с дейности в обслужващия обществен сектор, социални ангажименти- грижи за другите, съвпад с Меркурий- секретарска дейност, свързана с транспорта също. Трябва да носиш по рождение сръчност, да си изобретателна и да умееш да използваш думите и мълчанието си много ефективно. Тр. Сатурн още месец юни отпуска леко схватката при Слънчевите Стрелци, Юпитер вече е директен и ще активира стелиума във 2-ри дом, Уран в началото на август ще разбунтува Венера, така че, интересното ти предстои- според мен ти и сега имаш оферти за работа, но същите не те удовлетворяват , не виждаш перспектива по тях,  по-скоро.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

HRISKA

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #3349 -: Април 25, 2017, 09:35:30 pm »
Здравейте,
много  съм благодарна за коментарите ви, много :-*. Акрукс като прочетох коментара ти се "облещих" ти ли си толкова изумителна, астрологията ли,  това за другия етнос беше,направо чак се стреснах,много точно    Но това е разрешено вече за радост. Щерката беше на студетска бригада и там се запознала с някой и като се има в предвит че е много духовна, християнка, много обича да влиза в църква и т. н. няма да влизам в подробности. То е минало. Ще прочета за плутоновите кризи и това където  Рени ми наблегна.  От къде да пусна Дирекций от Астрокома ли? Търсих ги там, ама не ги видях? sirius за това, което ме попита за поколението с съвпад Уран Нептун, не съм забелязала нещо по особенно в нея, освен, че е много интуитивна, емпатична , много често си говорим на духовни теми, които са чужди за баща й и за връстниците й. Ако някой ме е питал нещо в коментарите, после ще ги прочета пак и ще отговоря. Иначе тревожното й състояние е от началото на април ,  миналата година пак по това време имала подобни изживявания както каза  sirius м. май 2016г са били. Явно си е много чувствителна.
Спокойна вечер на всички :58:

« Последна редакция: Април 25, 2017, 10:49:32 pm от HRISKA »

Ве.не.ра

• Newbie
  • *
  • Публикации: 44
« Отговор #3350 -: Април 27, 2017, 11:20:33 am »
Момичета в голямо чудене съм с тази луна във Везни, която имам и трудно решавам. Моля някой ако може да погледне соларният ми хороскоп и да ми каже кой месец е удачен за една лечебна терапия на чревният тракт при която трябва да се влеят и добре да се абсорбират пробиотици. Принципно четох, че при първа и трета фаза на луната организмът всмуква и задържа постъпващи в него вещества, но предполагам трябва да се види и напасне това с някакво положително въздействие и на планетата Юпитер и др. неща. Много Ви моля за съвет!

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #3351 -: Април 27, 2017, 09:30:52 pm »
По-добре е да наблюдаваш в рамките на два-три месеца, по кое време на месеца се чувстваш най-добре, при коя фаза на луната. На теория в натален знак е добре, в срещуположния-не. При мен, обаче, е обратно

Ве.не.ра

• Newbie
  • *
« Отговор #3352 -: Април 27, 2017, 10:04:16 pm »
 Papy това е добра идея по принцип да обърна внимание в коя лунна фаза как се чувствам. Не съм се сещала, благодаря!  :)
Иначе се чудя дали да е Май, Юни или Юли месец?
« Последна редакция: Април 27, 2017, 10:06:24 pm от Ве.не.ра »

Ве.не.ра

• Newbie
  • *
« Отговор #3353 -: Април 28, 2017, 03:32:38 pm »
akruks да разбирам, благодаря!

Katya

• Newbie
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #3354 -: Април 28, 2017, 04:38:31 pm »
Здравейте!
Качвам си наталната карта тук по съвет на една много мила потребителка. Всеки коментар по нея ще ми бъде от полза, защото съм напълно начинаеща в темата. Под напълно имам предвид ... от вчера.  ;) Изгледах едни клипове на Ванеса Виденова и ме заинтригува, та реших да се поровя и прочета. И така, генерирах си картата, която за моя неразбиращ от материята мозък изглежда супер странно - всичко е в едната част. Ще се радвам, ако някой има желание да коментира по нея. Каквото и да е. В смисъл, нямам конкретен въпрос на който търся отговор, просто ми е любопитно като цяло дали от  разположението на планетите ще открия още неща за себе си, така както си бях Тома Неверни.

Katya

• Newbie
  • *
« Отговор #3355 -: Април 28, 2017, 10:15:01 pm »
Готово, преправих я! Построих я така, защото така беше показано в клипчето. И тази си изглежда странно, само дето повечето планети ми се изсипаха в 8 дом вместо в 9-ти. То беше кофти май, прочетох го някъде из форума, ще се върна да го търся.

Katya

• Newbie
  • *
« Отговор #3356 -: Април 29, 2017, 06:38:08 pm »
Благодаря, akruks, точно там бях започнала да чета. То се оказа далеч по-сложно отколкото мислех първоначално, някои неща си противоречат взаимно... явно доста четене си трябва за да започне човек да се ориентира. Е, поне е добре че си е карта като карта и не е необичайно да се струпат така планетите и не вещае разни страхотии. :)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #3357 -: Април 30, 2017, 09:24:39 am »
Катя, за начинаещ  ако владееш английски бих препоръчала cafeastrology.com.

Иначе картата според мен показва трудности в близките взаимоотношения - управителите на десцедента и на 8ми дом, където е стелиума са в 12-ти. Управителят на асцедента в 8ми.
Проблем е също, че планетите в осми, главно сатурн и марс квадратират слънцето (което както казах управлява седми дом - домът на партньорствата и е естествен сигнификатор на мъжа, партньора и съпруга в женска карта). Това означава винаги да си много внимателна с финансите при съжителство, брак и въобще всяккава сериозна връзка с мъж.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #3358 -: Април 30, 2017, 12:44:38 pm »
Katya,
в твоята карта всичко се ръководи от Венера /Сатурн,първо ,че са във взаимна рецепция,добре,че е тя да омекотява квадратурата помежду им,да се проявява в положителна светлина,  карето на трите малефика - Слънце държат здраво,озаптяват, карета  юпитер –венера/меркуррий в склоността му да прекалява,да прекрачва норми на поведение и социално приемливи граници,партньорствата ще са фокус в живота ти,авторитети,бащината фигура,това,което ти е липсвало в детството ще го търсиш в партньорите си,стабилност и сигурност, УСЛВ – Луната е на К8,ще я получаваш чрез тях,
В дневна карта водещо светило е Слънцето, заедно с Юпитер-Сатурн,трите планети държат трите от ъглите 1-7-10,дневно разположени са ,над хоризонта заедно със Слънцето,сатурн  в дневна карта е хайз,над хоризонта ,в мъжки знак,в асп. към  слънце и юпитер,диспозитор на слънцето ,венера,меркурий и асц.,хубаво е да усвояваш положителни сатурнови качества,който ще ти дават бавно,но сигурно , постоянство в постигане на целите, ако са  налице - дисциплина, уважение,търпение,издържливост, твоята сила е в критични ситуации с воля, целеустрменост ,решителност.
 Луната е добре в дневна карта да е нарастваща,твоята е намаляваща,приближава към нощна планета,малефик за дневна –марс,екс –конд,способен е да вреди,луната като намаляваща и приближаваща към него го овлажнява,разпадналият тригон от бенефика венера,ретроградна ,вечерница,не знам до колко помага да подобри положението на марс,чрез диспозиторство,а пък нейният упр. сатурн е съвпад марс,интересно положение,в него енергийно се излива напрежението на марс, и трите карета към слънцето ,сатурн като упр. на 12,дом на радостта му и  асц. и тригон към него,балансиращ фактор,ако си склонна да уважаваш/зачиташ авторитети /йерархий/задължевния в живота ти,малко трудно за водолейските венера и меркурий/12 дом ,който акцентират на права и свободи,не на задължения.Въздуха преобладава,идеи бол,постижения чрез сатурн,лесно няма, триплицитетен упр. на въздуха при дневно.

всички се учим чрез другите,аз също,с  този опит да погледна натала ти :08:
« Последна редакция: Април 30, 2017, 06:53:36 pm от strelicka »

irko_birko

• Full Member
  • Публикации: 228
« Отговор #3359 -: Април 30, 2017, 04:35:18 pm »
Цитат на: Happy58
irko_birko, виждам че има вече коментари по картата ти, но първо ще пиша, за да не се влияя - ако нещо се повтаря, сори :)

картата ти ми е интересна, защото нодалната ос е в знаци, противоположни на домовете :) - това е особено положение, имало е тук леки опити за коментар по тях, но без особен резултат.

Ще опиша ситуацията с архетипите и взаимовръзките - ти опитай да си ги навържеш по събитията около теб. Аз не претендирам да познавам събития, но мога да дам поне инфо кое защо се случва :)

ЮЛв ти е в 1 дом и везни, което означава, че си много мила и любезна, когато искаш да направиш своето :), да ти е уютно, да се чувстваш спокойна - и досега си го постигала. Сега обаче възврата на осите е минал, Сатурн и той прави възврат, така че тези ти умения вече няма да ти носят благополучие и спокойствие :). Предполагам, че още когато тр възли са минавали през Овен, проблемите във взаимоотношенията са започнали.
СЛВ е в 7, Овен - опитвай се да чуваш какво ти казват другите. и проявявай инициатива, за да го правите заедно - това е най-важното за теб, което трябва да научиш. Предполагам, че обикновено става въпрос за печелене на пари и за ценности при неразбирателствата с  хората. Докато не започнеш упражнението по СЛВ тези теми ще ти убягват, или поне резултата няма да е това, което искаш.

Happy, точно защото имах нужда да си отговоря защо ми се случват някои неща, започнах да се интересувам от астрология. Дори от известно време се чудех какво точно значат Лунните възли в радикса ми. Знаех, че имат нещо общо с това което преживявам в момента, но не знаех какъв точно е урока, който трябва да науча. Ти определено ми отговори много изчерпателно и ми даде доста материал за размисъл. Преди малко ей така си преглеждах астрологичните книги които имам на компютъра и отворих Жан Спилър - Астрология на душата. За първи път обърнах внимание, че тя е за Лунните възли, а съм я отваряла няколко пъти, но явно друго съм търсила тогава  :)

Проблемите във връзката ни започнаха няколко години преди възврата на нодалната ос (опозицията, която правят възлите). Явно там са замесени планети. Но може би заради стелиума, нещата при мен се случват на раз - поредица от трудности след дълго спокойствие и монотонност като цяло. Разбира се, че е имало разни събития, но не толкова натрапчиви и продължителни като сега. Това определено ме накара да се размърдам.
Подчертаното за СЛВ в Овен 7 дом е абсолютно вярно. Не чувам другите около мен, а искам да наложа моето, това, което смятам аз за правилно. Единствено с родителите ми имам такова неразбирателство свързано с работа и пари и най-вече морал. Но за моралните ценности - Да, това е основния фактор.

Нодалната ос има само аспект само със Слънцето, което (за да не ти е скучно) е неаспектирано от планети, което в някаква степен сигурно затруднява изразяването му. Имаш възможност да грееш, да се реализираш, чрез писане/четене на теми за смисъла на живота, за природа, въобще стрелец (само да не кажеш, че си адвокат :) ). Предполагам, че доста четеш и се интересуваш по темите на Стрелец, което ти позволява да потънеш в някакъв твой си свят и да бъдеш със себе си. Или може би да е свързано с някакви грижи за близки по 3 дом ... но тук стрелеца не ми пасва :), което не означава, че не може :)

Не знам дали това, че Слънцето е неаспектирано ми създава затруднения, но си мисля, че може би Марс е замесен. Чувствам се несигурна в собствените си възможности, постоянно се съмнявам в себе си и това е основната причина (заедно с непостоянството ми) да не съм се реализирала все още в работата. Мисля така, заради позицията му - анаретен и заточен, но може и да греша. Иначе не съм адвокат  :) не ми се отдава и писането, изразяването. Но много обичам да чета, обичам книгите и дори преди да си купим дом си мечтаех един ден да си имаме голяма библиотека с много книги  :012: За щастие това го осъществих вече. Обаче имам един проблем от както се помня и не знам на кое точно се дължи - не мога да се концентрирам изобщо, не мога да помня уроци и такива неща дори да си представям нещата с картинки. Дори като чета книги ги чета много бавно, защото се мъча да се концентрирам, но умът ми не спира да препуска. Това което подчертах е абсолютно вярно! Нямам грижи свързани с 3 дом.

Но, сега е започнала голямата атака на аспектите :) - при теб текат едни такива верижни аспекти, преливат се един в друг и не мисля, че можеш да ги разделиш, защото те още в натала са си навързани. Като цяло, мисля, че си в много важен период от живота си относно осъзнаване на посоката и започване на действия по въпроса :). Ше коментирам само нещата, които са свързани с нодалната ос.
Започнало е с ингреса на Слънцето - наложило се е да поемеш някаква отговорност, която намалява шансовете да оставаш насаме със себе си (12 дом)
Слънцето прави квадрат с нодалната ос - твоето желание за реализация (както го описах горе) идва на дневен ред, но вече вкарвайки темите на СЛВ. И понеже това е още ново за теб, ти се отразява на 12 дом - може би ти е било тъжно, или пък си се усамотила ...защото не знаеш как и какво да направиш.
Съвпад на дир ЮЛВ с Марс във 2 дом - желанието ти да действаш (ЮЛВ 1дом) е "захапало" инициативата за печелене на пари и си започнала проекта.
Ингрес на нодална ос - поставя темите на 7 дом на преден план - вече започва да става "ребром".
В момента дир Марс, управител на СЛВ, прави ингрес и преминава в Стрелец, знака на Слънцето и влиза в съвпад с него. Това е много силно указание, че трябва да обърнеш внимание и на двете планети в момента. Марс ще ти помогне, ще даде тласък. Стъпвайки върху Слънцето, ще го "изръчка" да започне да действа за целите на СЛв, а не на ЮЛВ. Марс ти управлява 8 дом - иска се трансформация от твоя страна - и само от теб зависи как ще се развият нещата.
Управителя на ЮЛВ, Венера, също е активирана - тя стъпва върху К5 - отново темата за себереализацията, за насладата, за това, да използваш ресурсите си и да създадеш нещо. Венера идва от 4 дом - нещо в дома ти, нещо в твоята емоционална сигурност ще се раздвижи и ще те принуди към действие.

Беше споменала за стартиране (марс) на някакъв нов семеен (8 дом) проект (слънце, 5 дом), който да носи доходи (2+8) вбъдеще (стрелец) - ето ти го тълкуването :) - не се притеснявай - ако спазваш изискванията на СЛВ, няма как да не успееш, защото това ти се случва, за да се упражниш, а не да губиш :), защото това било ЮЛВ :)

Пожелавам ти късмет :)

Ако тълкуванията ми са грешни, сори - игнорирай ги :)

Като цяло от няколко години водя затворен живот, нямам желание да се срещам с хора, но това е доста преди ингреса. Усамотението  дойде по-скоро от психическата умора. При ингреса на Слънцето дойдоха отговорностите както казваш - грижите и притесненията за котето, бяхме изцяло погълнати от болести, диагнози, четене, търсене на причина и дори в съня си пак за това мислех.
Много явно усещам енергията на Марс. Осъзнавам, че постигането на целите в професионален план е разковничето на трансформацията ми, да стана по-уверена и да се чувствам реализирана. Мисля, че това ще даде голям тласък на живота ми и затова така съм се захванала и искам да доведа нещата до край.
Венера от 4 дом - това, че съм страничен наблюдател на изкарването на пари и не мога да помогна с нищо ми причинява дискомфорт и ме разръчка. Но си мисля, че Венера показва вид изкуство. Много обичам да рисувам, да си правя разни неща, но го правя изключително рядко, защото все си намирам различни и нови занимания. Но знам, че искам да се занимавам основно с изкуство и един ден ще осъществя желанието си.
Дано наистина потръгне това, което правя в момента. Дори и сега се притеснявам, че може и да не е успешно начинание, но трябва проба - грешка, знам. Благодаря ти за окуражителните думи  :38: Всичко което си написала е вярно и ще си го препрочитам често  :)

забравих да напиша - творчеството, себереализацията могат спокойно да бъдат и детенце - ако мъжът желае, ще е добре да се вслушаш в неговите желания (слв 7 дом) и да започнеш да правиш повече секс с него (марс у8, във 2 дом) :) - венера ти идва от4 дом, уран от 6) - не съм гледала дали има достатъчно предпоставки за раждане, но ситуацията по възлите е перфектна  :08:
А за това ще видим  :) Май останалата част от живота ни трябва да си дойде на място и тогава да мислим за това.

От все сърце ти Благодаря Happy!  :-*
« Последна редакция: Април 30, 2017, 04:51:38 pm от irko_birko »