Здравейте отново.
За съжаление се съмняват в аутизъм при племенницата ми.
Ще помоля за коментар на картата и, защото сестра ми е в шок и паника и не знаят какво да правят.
Аз се съмнявам, че има такова заболяване. Нямам доказателства за това, просто интуиция. Аз и сестра ми като малки деца около 5-6 годишна възраст сме ходили на логопед. Като аз съм започнала също да говоря по-късно, но както каза майка ми "Кой ти мислеше тогава че има такива болести изобщо".
Много Ви благодаря за отделеното време и коментари.
Децата в днешно време по-късно проговарят, една от причините твърде динамичният поток от информация, който получават. Забелязвам, че масово от децата започват да говорят към 2 и половина, 3 години. Съседката се беше притеснила за нейното момиченце, проговори от скоро, на почти 3 годинки е. Бях сигурна, че не е аутизъм, защото детето разбираше всичко, просто не искаше да говори.
Аз съм проговорила на около година, но съм говорила, само ако искам, с което съм изкарвала всички извън нерви, защото най-често не съм била в настроение да говоря /то и сега е така, мога с дни да мълча, Меркурий в 12-ти дом, квадрат Нептун/. Те си ми задават въпроси, аз си мълча, като Риба и това е :012: На три години съм била и съм докарала леля ми до степен да иска да ми врътне един шамар, защото ми задавала един и същи въпрос 10 пъти, аз даже не съм я поглеждала и накрая съм се обърнала и съм казала "Лельо, какво да ти кажа, като не ми се говори" и разговорът приключил. Това не е еденичен случай :012:
По картата на детето не се наемам да поставям диагнози. Луната тук е много емоционална, динамична, може да има проблем с концентрацията, би било добре според мен да се намали гледането на тв, достъпа до телефони и таблети, повече четене на книжки и различни игри, за да се "дресира" концентрация, общуване с други деца и изразходване на излишната енергия.
С две думи, проблемът е трудности с концентрацията, излишък на енергия, все едно е бръкнала в контакта и от там неспособност да я контролира.
Нептун в 10-ти, си витае в друга вселена, рядко е на земята /имам такъв/ опозиция с Меркурий в 4-ти, че и възлите там, не бих изключила вариант детето просто да не иска да говори, защото не му е интересно.
После пак ще пиша, че съм през телефона и това набързо
П.с. извинявам се за правописа, ама трудно нацелвам буквите