Автор Тема: Кога ставаме жертва на измама  (Прочетена 9567 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Кога ставаме жертва на измама
« Отговор #15 -: Февруари 05, 2016, 06:37:18 pm »
Мен затова картата на измамената жена ме учуди, с такъв акцент на Козирог, Сатурн и девишки Асцендент. Земен Меркурий дотук не съм видяла да не мисли колко и на кого да раздава, въздушните също са прагматични. Да не би водолейското новолуние да е надделяло и изведнъж да го е ударила на рискован алтруизъм /квадрат с Уран/?  :017:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #16 -: Февруари 05, 2016, 06:49:48 pm »
при нея Нептун е у7 и У8, при мен пък Нептун У7 е съвпад с у8- и са ме лъгали и са ме мамили с пари многократно, но все пак да благодарим, че не сме с Нептун на ДСЦ  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2016, 07:00:59 pm »
Жалко, че ситуацията е представена от трето лице. Не могат да се уточнят важни детайли лично с потърпевшата.

По-горе споменаха, че ако човек е твърде недоверчив, скептичен и все трепери да не го измамят, в крайна сметка бива излъган, измамен - привличаме това, от което се страхуваме.

По същата логика ако си настроен за война/борба, накрая я получаваш. Ако се гледа ведическата карта на измамената жена, могат да се открият и такива указания - акцентиран 6 дом, Раху в 3 дом, Марс в 10ти. Луната и Меркурий, които отговарят за начина, по който възприемаме заобикалящия свят, са разположени в Уттара Ашадха - тя носи и войнствен заряд, свързва се с борба, преодоляване на препятствия, устременост към някаква победа. Но сама по себе си тази накшатра не е лоша, има и желание да помага на другите. Като цяло трите накшатри от групата Уттара са доста по-префинени и алтруистични от предхождащите ги Пурви, които са по-заземени, по-егоистични, по-себефокусирани.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #18 -: Февруари 05, 2016, 07:05:08 pm »
Лили,к8д на жената е  в риби-дома на банките и кредитите е мъгляв,неясен,опасен заизмами за нея .У8д Нептун е много аспектиран,част от ,,дракон-хвърчило,,това може да е протекция през повечето време,но в момента тр.Сатурн е стационарен там,Нептун сенамира в ретро сянката му-проблеми по Нептун и 8д .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #19 -: Февруари 05, 2016, 07:07:51 pm »
Класическа история с нептунова измама, той и по дирекции сега е активиран. И не от кой да е, а от женска планета - Луната, управляваща 11 дом. Има и дирекция на ъглова ос към натална Венера - всички венериански теми също излизат на дневен ред, вкл. отношенчески, ресурсни.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #20 -: Февруари 05, 2016, 07:12:11 pm »
Не разбрах какво активира дЛуна,но Нептун по дирекция е съвпад с Меркурий.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #21 -: Февруари 05, 2016, 07:17:20 pm »
Дир. Луна в точна квадратура с нат. Нептун.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #22 -: Февруари 05, 2016, 07:22:54 pm »
А,да!Значи си излязоха нещата-проблеми на Нептун у8д заради ретроградната сянка на тр.Сатурн,подирекции-дНептун съвпад сМеркурий-година на измамни думи-измама,дЛуна квадрат Нептун-жена измамница .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #23 -: Февруари 05, 2016, 07:28:38 pm »
Всъщност предната година дир. Марс е бил в опозиция с нат. Меркурий, тогава са я завлякли. Обаче кофтито е, че съдебните дела започват и текат по дирекция на Нептун в съвпад с нат. Меркурий. Може пък това да дава указание, че се води дело, свързано с измама, или най-малкото това да е причината. Но фактически делото се води от банката за погасяване на дължимата сума, потърпевшата не е завела дело за измама срещу въпросната "приятелка", сигурно няма никакви доказателства - тегли кредит, после предава сумата в кеш на ръка, без документално оформяне. Не знам колко трябва да не те слуша главата, честно. Това дори за моя идеалистичен Меркурий е някакъв нонсенс.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #24 -: Февруари 05, 2016, 07:36:01 pm »
Нептун в ретроградната сянка на Сатурн ми изглежда сигнификация на делото .Добре е да има по-точна дата за измамата,дата на предаване на парите примерно .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #25 -: Февруари 05, 2016, 07:39:33 pm »
Добре е да има по-точна дата за измамата,дата на предаване на парите примерно .

Питах, но не съобщава подробности. Дори не съм сигурна дали правилно е разбрала въпроса ми  ;D

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2016, 08:00:56 pm »
По прогресия Луна е в 11 дом и в разходящ куинконс с наталната, която управлява 11 дом- приятели.
Водолейските светила са й изиграли лоша шега.
п.п.Имам колежка, чийто мъж- Слунце във водолей, е взел 6 цифрена сума кредит заради приятел.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #27 -: Февруари 05, 2016, 09:40:16 pm »
Вероятно има и такива алтруисти, които за приятел в нужда ще направят всичко.

Двамата ми близки със Слънце в този знак са невероятни самогъзци, потънали в материализъм. Интересното е, че и при двамата Венера е в идеалистичните Риби, има и силно юпитерово влияние.  :017:

И при двамата наблюдавам нещо общо обаче - Марс и Сатурн в напрегната конфигурация с Луната. Мотото е "Със зъби и нокти трябва да се бориш, за да запазиш статуквото".
« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 09:42:00 pm от Lilla »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #28 -: Февруари 06, 2016, 08:30:15 am »
Неблагоприятни периоди за правилни решения:

- Динамични аспекти на тр.Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун към натален Меркурий
- Динамични аспекти на тр.Марс и тр.Сатурн към натален Нептун
- Динамични аспекти между тр.Юпитер и Нептун към натален Уран; тр.Нептун към натални Слънце и Меркурий.

Благоприятни периоди за правилни решения:

- Хармонични аспекти на тр.Сатурн към наталните светила, Юпитер и Сатурн
- Хармоничен аспект между тр.Уран и натален Меркурий
- Динамичен аспект между тр.Сатурн и натален Уран

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #29 -: Февруари 06, 2016, 08:59:00 am »
ето тук интересен пример ,свързан с темата

http://www.anesway.info/out/ank_dom.htm

Пример 2. Куспидата на 2-ри дом е в близнаци. Във втори дом няма планети. Зодиакалният знак близнаци отчетливо влияе на работите на 2-ри дом - собствените пари. Господар на близнаци е Меркурий, а той е диспозитор на 3-ти дом и сигнификатор на неговите неща. Ако нас ни интересуват финансите на родения, то ние сме длъжни да проучим Меркурий и неговото положение:
•къде се намира Меркурий - по знак (деканат, критичен градус, положителен или отрицателен, на трон и т. н.), по дом (третинката на дома), от космограмата - зона, квадрант и т. н.;
•съвпад с неподвижна звезда;
•аспекти с другите планети.
Нека Меркурий е в първата третина на 11-ти дом - приятелите, изпълнението на желанията (акционерните общества, парламент - при мунданната астрология). Щом той е в първата третина ще отнесем неговото значение по-скоро към приятелите и протекциите, а също и към родните братя и сестри, документацията - това спада към зодиакалния знак близнаци под Меркурий. По аспектацията на Меркурий ще изясним благоприятни или неблагоприятни ще бъдат нещата от 11-ти дом и връзката на дома с другите домове и планети. Изследваме аспектите и ако ,например, Меркурий прави квадратура с Марс от 1-ви дом ще водим тълкуването по следния начин: финансовите работи на родения ще се развиват неблагоприятно от вмешателството на приятелите (11 дом), които роденият по собствена вина (1-ви дом - личност) , по безразсъдство (Марс) е направил свои врагове. Отчитаме характера на Меркурий като господар на знака дева и дома, чиято куспида е в дева. Отчитаме отношението на Меркурий към другите планети. Гледаме арабските точки. Изясняваме по-нататъшните подробности - например, връзката на Меркурий с деканатните управители или с третинките на дома (алмутени, сигнификатори). Кога ще се появят финансови загуби? Трябва чрез транзитите да се провери кога Меркурий ще влезе в неблагоприятен аспект с тежка планета (Юпитер, Уран ...). Трябва да се спази правилото, че тези аспекти трябва да се повтарят в радикса или в планетарната революция. Също така трябва да се обърне внимание на това, дали Меркурий в радикса прави неблагоприятни аспекти, защото по времето на транзита през тези домове ще предизвика и съответните влияния. Ако влиянието на транзитите не е уравновесено с тези на радикса и в същото време от неблагоприятните аспекти на суперпланетите, ще настъпят финансови загуби.

http://www.anesway.info/out/ank_dobro.htm#bib_awtor0

Хора, на които не трябва да се доверяваме

1.Лоши аспекти между Луната, Меркурий и Марс (особено ако са в ъглови домове) и да са без помощ.
2.Меркурий ранен в овен или скорпион, а Марс и/или Луната - в 3-ти дом, слаби по бал. Меркурий може да е ретрограден (тогава има много силно въздействие).
3.Меркурий ранен от Марс, особено ако Марс е в 3-ти или 9-ти дом.
4.Сатурн ретрограден, слаб по бал и да е в 7-ми дом. Да е ранен от Марс, Меркурий или Луната.
5.Меркурий и Марс в 6-ти дом, в опозиция на Луната.
« Последна редакция: Февруари 06, 2016, 09:03:32 am от strelicka »