Автор Тема: Sade Sati  (Прочетена 29830 пъти)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
Re: Sade Sati
« Отговор #75 -: Ноември 09, 2015, 03:10:52 pm »
В момента индийските знаци се сменят на 23 градус,това означава влизане/излизане от саде-сати става когато транзитния Сатурн е около тоя градус,знакът в кото става е един знак преди/след знака на наталната Луна .

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #76 -: Ноември 09, 2015, 10:35:13 pm »
23?
саде сатито  не важи  с такава сила за везни и  телец асцендент:) така съм чувала

Oposit

• Hero Member
« Отговор #77 -: Ноември 09, 2015, 10:51:11 pm »
По-скоро съм чувал когато Луната няма аспект от малефици,напротив аспект от бенефици или оградена в съседни знаци от тях и когато е във везни/екзалтиран Сатурн,или козирог и водолей.тронов.,тогава резултатът дори е добър ,или се поне се понася по-леко,зависи в каква степен е кумулирането .

Oposit

• Hero Member
« Отговор #78 -: Ноември 09, 2015, 10:54:58 pm »
Предполагам на 23 градуса се сменя,понеже атмакарка  ми е Сатурн на 21,5*,по индийските калкулатори ми излиза на 29*-затова ::)

Kaya

• Full Member
« Отговор #79 -: Ноември 09, 2015, 11:03:11 pm »
логиката е друга
 за везни  и телец сатурн е йогакарака= управлява кендра и трикона домове= понася се по- добре... конкретно за саде сатито е тази мярка
коя програма ползваш... и коя айнамша си избрал, че те нали са различни

Oposit

• Hero Member
« Отговор #80 -: Ноември 09, 2015, 11:10:52 pm »
Това не го разбрах,малко съм ошашавен от многото различни школи в индийската,ще проверя пак,основно гледам клиповете на Капийл Радж,обаче и на Лада Дунчева и още на 2-3 с трудни имена,омешал съм школите малко ::)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #81 -: Ноември 09, 2015, 11:14:39 pm »
В различните школи могат да се използват различни техники, но основата е една.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Kaya

• Full Member
« Отговор #82 -: Ноември 09, 2015, 11:18:23 pm »
то и аз ги понаглеждам:) никак не са лоши  имат някои доста интересни изказвания
това за  йогакараката е  базово положение на планета, която управлява едно ювременно  1 кендра и 1 трикона дом  та всеки асцендент си има такава планета просто се смята, че везни и телец са облагодететрлстванаи, защото злосторния сатурн за тях е  благодетел;

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #83 -: Ноември 09, 2015, 11:24:38 pm »
Нямам много обширни и задълбочени наблюдения в какви астрологични случаи Саде Сати-то по-леко минава и се понася. Но съм склонна да приема, че би било сравнително по-леко, ако в хороскопа има едновременно силна Луна и силен Сатурн. Това само по себе си предполага по-голяма емоционална устойчивост, издръжливост, стоицизъм.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
« Отговор #84 -: Ноември 09, 2015, 11:30:55 pm »
Каия,много набързо прегледах,наистина много различни школи,някои например определят границите на Садхе-свати на 45* преди и след Луна,по случайност при мен съвпадат и двата метода,понеже ми е на 8,30 скп западна,везни ведическа,и двата метода дават 23* стрелец при мен .Има двоен,троен саде сати-когато и в производните карти също има саде сати,въобще гледат цялата карта за силата ,аспектите на Сатурн,коя даша е в момента и тн,много теория е  :o,аз съм гледал само клипове досега .

Oposit

• Hero Member
« Отговор #85 -: Ноември 09, 2015, 11:49:30 pm »
По метода на бързото диагонално четене съм на мнението на Лили-правилото на Кайя е само едно от многото ,когато Сатурн е управител на благоприятни домове ,това е един от многото варианти за по-леко Саде Сати,може би се гледат точките по различните бали на Сатурн и Луната,обаче много скали-бали,дори не знам точно силата в какво качество измерват,трябва още четене :57:

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #86 -: Март 02, 2020, 02:43:16 pm »
Много хубаво било да ти свърши саде сати! Чудех се последните 7 години къде ми е оптимистичната стрелчешка луна  :)

Сега обаче започва саде сатито на дъщеря ми и ще изкара до края на гимназията 7годишния период. Тя е с луна във водолей, широк съвпад със СЛВ в седми дом. Някакви идеи? Сатурн е на 1 дева, на куспидата на втори дом в знакови тригони със слънцето, Юпитер и плутон.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #87 -: Август 30, 2024, 06:22:50 pm »
От началото на 2023 г. до края на март 2025 г. съм в пиковия период на Саде Сати.

Аз съм доста Сатурнова с нат. Сатурн на МС и в момента с тр. Сатурн в 1 дом, но вече от 2-3 месеца го чувствам свръх тегаво... Тотална загуба на интерес към всичко. Но общо взето забелязвам, че ми се случват различни неща, които бих отнесла по Сатурн.
Ако имах избор щях да избягам на някой самотен остров, на края на света.
« Последна редакция: Август 30, 2024, 06:34:00 pm от romantica »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #88 -: Септември 02, 2024, 04:04:06 pm »
От януари миналата година съм в период Саде Сати, а пикът го дават от 29 март 2025г до 3 юни 2027г.

гледам тук , има калкулатор за изчисляване на периода https://www.prokerala.com/astrology/sade-sati.php

При предишния ми период в неговия пик, имах забележителни събития и успехи, колкото и да беше тежък период, като цяло и за всички 1996г.